Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Vad är parskydd och varför lönar det sig att överväga det? Fanny svarar
Fanny på Fennia svarar.

Vad är parskydd och varför lönar det sig att överväga det? Fanny svarar

23.10.2023

Hej Fanny!

Jag stötte nyligen på termen parskydd när jag letade information om livförsäkringar. Vad är parskydd och vem kan skaffa det?

Jag frågar för att jag är ensamstående med ett barn och funderar på en lösning som skulle trygga hens framtid om något skulle hända mig.

Tack för svar,

Mamma


Hej Mamma!

Tack för ditt meddelande, det utstrålar kärlek och omsorg om ditt barn. Det stämmer att Fennia erbjuder parskydd som är en form av livförsäkring, och det rekommenderar jag även för er. Det finns en allmän uppfattning om att parskyddet endast skulle rikta sig till personer som lever i ett parförhållande, men så är det inte alls. Parskyddet är faktiskt en smart lösning för många:

  • till exempel en förälder och ett barn kan teckna parskyddet eller två företagskompanjoner

  • parskyddet är en förmånligare lösning jämfört med två enskilda livförsäkringar.

I praktiken betyder parskyddet att de båda försäkrade har egna förmånstagare och att livförsäkringens ersättningsbelopp betalas ut efter att den första av parterna har avlidit. Den kvarvarande parten kan sedan fortsätta livförsäkringen som börjat som parskydd som en personlig livförsäkring.

Om livssituationen för de som tecknat parskyddet förändras med tiden, är det alltid möjligt att ändra parskyddet – vi rekommenderar också att man kontrollerar försäkringens förmånstagare årligen, oavsett vilken livförsäkring det är fråga om. För företagskompanjoner är det med parskyddet till exempel möjligt att se till att den kvarvarande företagaren kan lösa in företaget åt sig själv och fortsätta företagsverksamheten. Här kan du läsa mer om parskyddet.

När man tecknar en livförsäkring bör man tänka på livet i det stora hela och långsiktigt: vem vill jag trygga efter att jag har gått bort och vilka inkomster och utkomster har de kvarvarande för att sköta sin ekonomi. Det är bra att även diskutera livförsäkringen med de närstående, så att saken är så klar som möjligt för alla parter.

Jag önskar dig och ditt barn glädje och lycka i framtiden!

Fanny

Lue lisää

FöretagandeLivförsäkringFörsäkringar för företagareArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor