Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Mikä on pariturva ja miksi sitä kannattaa harkita? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Mikä on pariturva ja miksi sitä kannattaa harkita? Fanni vastaa

23.10.2023

Hei Fanni,

törmäsin taannoin termiin pariturva, kun etsin tietoa henkivakuutuksesta. Mikä pariturva on ja kuka sellaisen voi hankkia?

Kysyn, koska elän kahdestaan lapseni kanssa, ja mietin ratkaisua hänen tulevaisuutensa turvaamiseksi mikäli minulle jotain kävisi.

Kiitos vastauksesta,

Äiti


Hei Äiti!

Kiitos viestistäsi, siitä huokuu rakkaus ja huolenpito lastasi kohtaan. Me Fennialla tosiaan tarjoamme yhtenä henkivakuuttamisen muotona pariturvaa, ja sitä suosittelen teillekin. Yleisesti pariturvan kuvitellaan olevan suunnattu pelkästään parisuhteessa oleville, mutta näin asia ei suinkaan ole. Pariturva on itseasiassa fiksu valinta monelle:

 • pariturvan voi ottaa esimerkiksi vanhempi ja lapsi tai vaikka yrittäjäkumppanit

 • pariturva on edullisempi ratkaisu verrattuna kahteen yksilölliseen henkivakuutukseen.

Käytännössä pariturva tarkoittaa sitä, että molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa ja henkivakuutuksen korvaussumma maksetaan ensiksi kuolleen jälkeen. Jäljelle jäänyt voi sitten jatkaa pariturvana alkanutta henkivakuutusta henkilökohtaisena henkivakuutuksena.

Jos pariturvan ottaneiden tilanne muuttuu ajan kuluessa, voi pariturvaan aina tehdä muutoksia – suosittelemmekin tarkistamaan vakuutuksen edunsaajan vuosittain, riippumatta siitä millainen henkivakuutus on kyseessä. Yrittäjäkumppaneiden kohdalla pariturvan avulla on myös mahdollista huolehtia esimerkiksi siitä, että jäljelle jäänyt yrittäjä voi lunastaa yrityksen itselleen ja jatkaa yritystoimintaa. Täältä voit lukea lisää pariturvasta.

Henkivakuutusta ottaessa kannattaa harkita elämää isossa kuvassa ja nykyhetkeä pidemmälle: keitä haluaa turvata oman poismenonsa jälkeen, ja millaisia tuloja ja menoja jäljelle jäävillä on taloutensa pyörittämiseen. On viisasta keskustella aiheesta myös läheisten kanssa, jotta asiat ovat kaikille osapuolille mahdollisimman selviä.

Toivotan sinulle ja lapsellesi iloa ja onnea tulevaisuuteen!

Fanni

Lue lisää

YrittäjyysHenkivakuutusYrittäjän vakuutuksetArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet