Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Voiko avopari ottaa henkivakuutukset yhdessä? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Voiko avopari ottaa henkivakuutukset yhdessä? Fanni vastaa

11.10.2023

Hei Fanni!

Olemme eläneet avoparina kohta kymmenen vuotta ja olemme viime aikoina alkaneet pohtimaan avioliittoa. Periaatteessa kumpikaan meistä ei koe tarpeelliseksi mennä naimisiin romanttisista syistä, mutta sitten on ne järkisyyt.

Olemme sitoutuneita toisiimme menemme naimisiin tai emme – olemme keskustelleet esimerkiksi vanhuudesta ja siitä, mitä toiselle tapahtuu kun toinen meistä kuolee. Siksi kysymme voiko henkivakuutukset ottaa yhdessä, vaikkei ole naimisissa?

Kiitos vastauksestasi,

“Susipari”


Hei “Susipari”,

kiitos erittäin hyvästä ja “järkevästä” kysymyksestänne, hehheh. Olen itseasiassa omasta ystäväpiiristänikin huomannut kiinnostavan ilmiön, että yhä useampi pari pohtii avioliiton merkitystä juurikin järkisyiden näkökulmasta. Ja mikäs siinä, järjettömyyshän se huono juttu olisi.

Romantiikan lisäksi avioliittoon liittyy edelleen tiettyjä etuja avoliittoon verrattuna, esimerkiksi perintöverotus on aviopuolisoille huomattavasti alhaisempaa kuin avopuolisoille. Me Fennialla emme kuitenkaan vaadi avioliittoa, jotta pariskunta voi ottaa henkivakuutukset yhdessä.

Fennialla henkivakuutuksen voi ottaa myös pariturvana. Pariturva on kahden hengen yhteinen henkivakuutus, jossa vakuutetut voivat olla esimerkiksi pariskunta, vanhempi ja lapsi tai vaikka yrittäjäkumppanit.

Pariturvassa molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa ja henkivakuutuksen korvaussumma maksetaan ensiksi menehtyneen jälkeen. Jäljelle jäänyt osapuoli voi tällöin jatkaa henkivakuutusta yksilöturvana. Mikäli molemmat osapuolet menehtyvät samanaikaisesti, korvaus maksetaan molempien edunsaajille puoliksi.

Mikäli edunsaajaksi on merkitty oma avopuoliso, mahdollisen eron yhteydessä edunsaajaksi voi vaihtaa jonkun toisen henkilön ja pariturvan muuttaa yhden hengen henkivakuutukseksi.

Olennaista on miettiä elämää pitkällä tähtäimellä ja kysyä itseltään: Ketä haluan turvata ja miksi? Miltä jäljelle jääneiden elämä näyttää poismenoni jälkeen? Aihe ei ehkä tunnu ajankohtaiselta, mutta se on sitäkin tärkeämpi käsitellä.

Onnellista ja pitkää yhteiseloa teille, “Susipari”!

Fanni

Lue lisää

HenkivakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet