Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Henkivakuutuksella pidät huolta kaikkein tärkeimmistä

Henkivakuutuksella pidät huolta kaikkein tärkeimmistä

20.4.2023

Mitä tapahtuisi perheenne taloudelle, jos se jäisi yhden vanhemman varaan? Henkivakuutuksella turvaat arjen jatkuvuuden myös suuren surun keskellä.

Silloin, kun arki rullaa ja kaikki on hyvin, ei tee mieli miettiä kuolemaa. Totuus kuitenkin on, että mikäli toinen perheen vanhemmista menehtyisi yllättäen, joutuu toinen selviytymään elämisen kuluista yksin.

”On hyvä miettiä ajoissa, miten asiat hoidettaisiin, mikäli toinen vanhemmista menehtyisi tai todettaisiin pysyvästi työkyvyttömäksi”, Fennian henkivakuutusasiakkuuksista vastaava johtaja Kari Wilén sanoo.

Moni perustelee henkivakuutuksen tarpeettomuutta esimerkiksi asuntolainaan hankitulla lainaturvalla tai tapaturmavakuutuksella. Wilén muistuttaa, että asuntolainaan sidottu lainaturva kohdistuu pääasiassa asuntolainan hoitamiseen. Ja vaikka asunto olisi velaton, on lapsiperheessä paljon muitakin elämisen kuluja.

”Miten selvitään yhtiövastikkeista ja sähkölaskuista? Riittääkö rahaa välttämättömyyksien lisäksi lasten harrastuksiin ja vapaa-aikaan? Entä mitä tapahtuisi mahdollisille mökki- ja autolainoille?” Wilén luettelee.

Tapaturmavakuutus puolestaan antaa turvaa vain tapaturmaisen kuoleman varalta, muttei esimerkiksi silloin, jos toinen vanhemmista todetaan pysyvästi työkyvyttömäksi jonkun sairauden vuoksi.

”Sen sijaan, että joutuu surun keskellä päättämään, mistä pitää luopua, kaikkeen tähän voisi varautua etukäteen.”

Siksi henkivakuutus on Wilénin mielestä lapsiperheen tärkein vakuutus. Kaiken lisäksi se on yllättävän edullista siihen nähden, miten paljon se hyödyttää lähimmäisiä hädän hetkellä: henkivakuutuksen voi saada korvaussummasta riippuen jopa muutamalla kympillä kuukaudessa. Mikäli otatte vakuutuksen yhdessä kumppanisi kanssa, on Pariturva aina edullisempi kuin kaksi erillistä vakuutusta.

”Kehottaisin miettimään, mikä on tärkeintä. Me suomalaiset haluamme vakuuttaa omaisuutemme mahdollisimman hyvin, mutta se on kuitenkin aina korvattavissa.”

Calcus.com Oy:n tuottama asiantuntijajulkaisu

Lue lisää

HenkivakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet