Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fanny på Fennia svarar.

Ersätter försäkringen kostnader till följd av pollenallergi? Fanny svarar Nelly Nästäppa

20.7.2019

Bästa Fanny, Jag är en av dem som inte behöver kolla kalendern för att veta att våren är här. Pollen gör att mina ögon rinner, strupen snörs åt och min hud reagerar. Varje år spenderar jag också en ansenlig summa pengar på olika allergimediciner. En av mina vänner som har hösnuva har berättat för mig om sina goda erfarenheter av allergivaccination. Jag skulle också vara intresserad av att pröva allergivaccination, men kostnaderna känns lite skrämmande. Jag skulle alltså vilja veta om min försäkring täcker utgifterna för allergimediciner och eventuella allergivaccinationskostnader? Signatur Nelly Nästäppa


Tack för ditt meddelande Nelly!

Allergi är verkligen en besvärlig åkomma. Lyckligtvis verkar dina symptom hållas i schack med rätt sorts vård, så att du kan vara ute i friska luften trots allt pollen! Man ska inte låta allergier hindra en från att njuta av uteluften!

I regel ersätts allergiundersökningar, mediciner och också allergivaccination om din sjukdomsskyddsförsäkring inte innehåller någon begränsning som gäller allergi. Om du har försäkringen Skydd för hälsa har du själv kunnat välja vilka alla försäkringar som ingår i skyddet. Jag rekommenderar att du loggar in på tjänsten Mitt Fennia och kontrollerar försäkringens innehåll och omfattning i ditt försäkringsbrev. Du kan enkelt boka läkartid via FenniaVårdaren. För ett läkarbesök som bokats av FenniaVårdaren behöver du bara betala en eventuell självriskandel, övriga kostnader faktureras direkt av Fennia.

Jag frågade ännu vår försäkringsexpert om försäkringen också ersätter utgifter för näsdukspaket. De räknas tydligen inte till vårdkostnaderna. Å andra sidan ska du säkert få ordning på din allergi med hjälp av försäkringen och därefter behöver du inte heller lika mycket näsdukar som tidigare.


Vänliga hälsningar,

Fanny

Lue lisää

SjukförsäkringSamarbetspartnerArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor