Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Så väljer du rätt bilförsäkring – Fanny svarar Kaskokillen
Fanny på Fennia svarar.

Så väljer du rätt bilförsäkring – Fanny svarar Kaskokillen

20.5.2019

Hej Fanny! Jag kommer att ärva min mosters gamla bil och funderar på vilken försäkring jag borde ta för den. Jag kommer att använda den varje dag, främst för att köra till jobbet. Jag bor i en stad och blir tvungen att ha bilen parkerad vid gatan. Jag oroar mig lite för att någon ska skada bilen. Får jag ersättning från försäkringen om någon till exempel har sönder en sidospegel? - I sommar skulle jag gärna göra en längre bilresa, kanske utomlands. En kompis rekommenderade helkasko, men min kollega tycker att delkasko räcker. Hur ska jag kunna bestämma mig? Sign. Kaskokillen_66


Hej Kaskokillen

Bilförsäkringar är ett av mina favoritämnen. Finns det något härligare än att sjunka ner i bilsätet och veta att försäkringen är i skick?

Förutom den lagstadgade trafikförsäkringen lönar det sig att ta en bilförsäkring som täcker skador som uppstår i trafiken. En så kallad kaskoförsäkring, till exempel Fenniakasko, ersätter skador på bilen till exempel på grund av kollisioner, älgkrockar, skadegörelse eller brand. Den täcker mer än en delkasko, som till exempel inte omfattar kollisioner och skadegörelse. Här kan du jämföra försäkringarna. Jag tycker det lönar sig att försäkra en värdefull bil med en kaskoförsäkring. Du kan också överväga försäkringen med tanke på hur stora utgifter din ekonomi klarar av om olyckan är framme. Det lönar sig också att bestämma självrisken enligt din ekonomiska situation och smärtgräns.

När du reser utomlands med din egen bil är en delkaskoförsäkring giltig i de nordiska länderna och Fenniakasko i EES-länderna samt i Green Card -länder utanför EES med undantag av Ryssland. Under den tid du reser kan du utvidga din delkasko till Fenniakasko, som är mer omfattande. Jag rekommenderar också att du skaffar ett så kallat grönt kort om du ska resa utanför Norden. Här kan du läsa mer om bilförsäkringarnas giltighet utomlands och om det gröna kortet.


Njut av bilen och kör försiktigt önskar

Fanny

Lue lisää

  • Ska du låna eller hyra ut bilen? Kom ihåg detta om bilförsäkringen
  • Fordon och trafik
FordonBilförsäkringTrafikförsäkringArtikelPå väg

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor