Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Miten valita oikeanlainen autovakuutus? Fanni vastaa Kaskokaverille
Fanni Fenniasta vastaa.

Miten valita oikeanlainen autovakuutus? Fanni vastaa Kaskokaverille

20.5.2019

Hei Fanni! Olen perimässä tätini vanhan auton ja mietin, millainen vakuutus autolle olisi parasta ottaa. Auto tulee minulle päivittäiseen käyttöön. Tarkoituksenani on käyttää sitä pääasiassa töissä käymiseen. Asun kaupungissa ja joudun säilyttämään autoa kadun varressa. Minua hieman huolestuttaa, tekeekö joku autolle ilkivaltaa. Korvaako vakuutus jos joku hajottaa autosta esimerkiksi peilin? Kesällä olisi kiva tehdä autolla pidempi reissu, mahdollisesti ulkomaille. Eräs ystäväni suositteli minulle täyskaskovakuutusta, mutta työkaverini mielestä osakasko olisi riittävä. Miten osaan päättää, millainen vakuutus olisi minulle paras? Nm. Kaskokaveri_66


Hei Kaskokaveri,

Autovakuutuksen valinta on yksi lempiaiheistani. Mikä onkaan ihanampaa kuin istahtaa kiesin kyytiin tietäen, että vakuutusasiat ovat kunnossa.

Lain edellyttämän liikennevakuutuksen lisäksi autolle kannattaa ottaa autovakuutus liikenteessä sattuvien vahinkojen varalle. Niin kutsuttu kaskovakuutus, kuten Laaja Fenniakasko, korvaa esimerkiksi kolarista, hirvikolarista, ilkivallasta ja tulipalosta autolle aiheutuneet vahingot. Se on kattavampi kuin osakasko, johon ei sisälly esimerkiksi kolari- tai ilkivaltavakuutusta. Vakuutusten eroja pääset vertailemaan tästä. Arvokas auto kannattaa mielestäni vakuuttaa kaskovakuutuksella. Vakuutuksen valintaa voi miettiä myös siltä kannalta, minkä suuruisen rahanmenon oma talous kestää vahingon sattuessa. Myös omavastuun suuruus kannattaa määrittää oman taloudellisen tilanteen ja kipurajan mukaan.

Ulkomaille omalla autolla matkustettaessa osakasko on voimassa Pohjoismaissa ja Laaja Fenniakasko ETA-maissa sekä Venäjää lukuun ottamatta ETAn ulkopuolisissa Green Card -maissa. Osakaskon voi laajentaa matkan ajaksi myös Laajaksi Fenniakaskoksi, jolloin vakuutus on kattavampi. Suosittelen myös niin kutsutun vihreän kortin hankkimista, mikäli kesälomareissusi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Täältä pääset lukemaan lisää autovakuutuksien voimassaolosta ulkomailla sekä vihreästä kortista.


Kevyttä kaasujalkaa ja auvoisia ajoreissuja toivottaen,

Fanni

Lue lisää

AjoneuvotAutovakuutusLiikennevakuutusArtikkeliLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet