Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Henkilöiden turva
 • Henkivakuutus

Henkivakuutus

Turvaa pahimman varalle. Saat 20 prosentin alennuksen kahdelle ensimmäiselle vakuutuskaudelle, kun ostat henkivakuutuksen.
Laske hinta ja osta henkivakuutus

Henkivakuutus nyt -20 %

Saat 20 prosentin alennuksen henkivakuutuksesta kahdelle ensimmäiselle vakuutuskaudelle.

Turvaa läheistesi toimeentuloa

Henki-Fennia maksaa henkivakuutuksesta maksettavalle korvaukselle 25 prosentin korotuksen.

Täydennä lisäturvalla – suojaa toimeentuloasi

Voit täydentää henkivakuutustasi vakavan sairauden tai pysyvän työkyvyttömyyden turvalla, joilla varmistat toimeentuloasi vakavan sairastumisen tai työkyvyttömyyden varalta.

Elämä on ennalta-arvaamatonta. Mutta onneksi myös kaikista odottamattomimpaan on mahdollista varautua. Fennia-Henkiturva on Henki-Fennian henkivakuutus, jolla voit turvata läheistesi toimeentuloa kuolemantapauksessa. Kun pahin sattuu kohdalle, lakisääteiset etuudet eivät usein riitä turvaaman sinun ja läheistesi taloutta. Varaudu siis odottamattomaan ajoissa, ja täydennä turvaasi vapaaehtoisilla vakuutuksilla.

Mikä on henkivakuutus?

Henkivakuutuksesta maksetaan korvaus sekä sairauden että tapaturman aiheuttamasta kuolemasta. Korvaussumman voit valita tarpeesi perusteella sekä päättää edunsaajasta, jolle korvaus maksetaan siinä tapauksessa, että menehdyt. Vakuutukseen on mahdollista tehdä myöhemmin muutoksia.

Kerralla maksettava korvaus turvaa läheistesi elintasoa. Korvauksella lähimmäiset voivat maksaa esimerkiksi lainoja, arjen juoksevia menoja tai vaikka perintöveroja. Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, korvaussumman suuruus sekä terveydentilasi.

Fennia-Henkiturvaan on henkivakuutuksen lisäksi mahdollista liittää vakavan sairauden turva ja pysyvän työkyvyttömyyden turva. Vakavan sairauden turvalla huolehdit toimeentulostasi siinä tapauksessa, että sairastut vakavasti. Pysyvän työkyvyttömyyden turvasta maksetaan kertakorvaus, jos tulet pysyvästi työkyvyttömäksi.

Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa?

Henkivakuutus turvaa läheistesi talouden pahimman sattuessa. Vakuutusturva on erityisen tärkeä, jos perheessäsi on alaikäisiä lapsia, tai jos sinulla tai puolisollasi on asuntolainaa.

Voit ottaa henkivakuutuksen itsellesi tai yhteisenä pariturvana kumppanisi kanssa. Pariturva on edullisempi vaihtoehto kuin kaksi yksilöllistä henkivakuutusta. Vakuutetut voivat olla esimerkiksi puolisot, vanhempi ja lapsi tai vaikkapa yrittäjäkumppanit.

Näin henkivakuutus sekä vakavan sairauden ja pysyvän työkyvyttömyyden turvat korvaavat

 • Henkivakuutuksesta maksetaan edunsaajalle kertakorvaus vakuutetun kuoltua. Korvaukselle maksetaan 25 prosentin korotus, kuitenkin maksimissaan 150 000 euroa (vuonna 2024).

 • Pysyvän työkyvyttömyyden turvasta maksetaan kertakorvaus. Korvaus maksetaan, kun työkyvyttömyys on kestänyt vähintään vuoden ja osoitettu lopulliseksi tai aikaisemminkin, jos työkyvyttömyyden pysyvyys voidaan osoittaa luotettavasti. 

 • Vakavan sairauden turva korvaa seuraavat sairaudet ja toimenpiteet:
  vakava syöpä, aivohalvaus, sydäninfarkti, MS-tauti, sepelvaltimon ohitus avosydänleikkauksella, munuaisten vajaatoiminta, elin- tai luuydin siirto, halvaus, sokeus, motoneuronisairaus (esim. ALS).

 • Ehdoista löydät tarkat kuvaukset korvattavista sairauksista ja toimenpiteistä sekä niiden rajoituksista.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Henkivakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Fennia-Henkiturva-esite
Fennia-Henkiturvan vakuutusehdot

Paljon henkivakuutus maksaa?

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, terveydentilasi ja valitsemasi korvaussumma.
Kun haet henkivakuutusta, sinun tulee täyttää terveysselvitys.

Voit pienentää vakuutussummaa koska tahansa, mutta jos haluat korottaa summaa, sinun on täytettävä uusi terveysselvitys.

Henkivakuutuslaskurin avulla voit laskea millainen vakuutustarpeesi on ja mitä vakuutus maksaa. Itsellesi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon tulosi, velkasi ja lasten lukumäärän sekä mahdolliset nykyiset turvat, kuten työnantajan ottamat vakuutukset.

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma SuomessaSairastuminen tai tapaturma ulkomaillaTyönantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairastuminenLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessaKuolemantapaus
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Meri ja horisontti.

Kuolinpesän asioiden hoito – vakuutukset

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet