Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Leende kvinna sitter i en fåtölj.

Funderar du på en ny terrass, badtunna eller gårdsbastu? Det här behöver du veta om att försäkra den

29.4.2024

Drömmer du om en ny, ännu större terrass? Eller är det äntligen dags att bygga den där bastun på den bästa platsen på tomten med kvällssol? Mitt i planeringen bör du se till att din nya egendom är korrekt försäkrad.

Oavsett om det handlar om ett fritidshus eller ett egnahemshus så tar arbetet aldrig slut: ägaren har alltid nya planer i åtanke. Om det är dags att förverkliga drömmen om en badtunna, terrass eller gårdsbastu, ger den här artikeln dig några kloka försäkringstips, oavsett om du redan är kund hos Fennia eller inte!

Planerar du en ny terrass eller gårdsbastu?

När man planerar en ny terrass händer det ibland att den nya terrassen blir större än den gamla. Detta kan väcka frågan om den nya terrassen behöver försäkras separat, eller om det räcker att uppdatera den befintliga hem- eller fritidshusförsäkringen?

Som kund hos Fennia behöver du inte försäkra din nya terrass separat, utan det räcker att du uppdaterar din hem- eller fritidshusförsäkring. Också inglasning av en inglasad terrass ingår i din försäkring.

Ett undantag till den här regeln är en terrass som är helt separat från stugan eller huset. Så om du planerar en separat terrass till exempel för en stugstrand, ska du kontakta oss så kontrollerar vi din försäkring tillsammans med dig. Det här rekommenderar vi också om du planerar att bygga en betydligt större terrass än din sommarstuga eller ditt hus.

Om du väljer att bygga en separat gårdsbastu ska du komma ihåg att försäkra den separat, eftersom det alltid finns en brandrisk förknippad med en bastubyggnad. Om du till exempel renoverar bastun i din stuga, ingår den nya bastun fortfarande i din fritidshusförsäkring hos Fennia. Och om byggnadsarbetet utförs med talkokrafter, kom ihåg att försäkra talkoarbetarna. Läs mer om talkoförsäkring här.

Fennias husassistans 24h hjälper dig dygnet runt

Det finns flera skäl att välja en hem- eller fritidshusförsäkring från Fennia. Fennias hemförsäkring och fritidshusförsäkring är i praktiken mycket lika varandra: i båda kan du välja omfattning och självriskbelopp enligt dina behov.

En särskild förmån i både hem- och fritidshusförsäkringen är Fennias snabba vitvaruassistans: du kan få en apparat som motsvarar din trasiga apparat levererad till ditt hem eller fritidshus. Till din hjälp har du också tjänsten Fennias husassistans 24h, som hjälper till vid byggnadsskador dygnet runt.

Det bör noteras att hemförsäkringen kan ersätta till exempel trasiga glasögon eller en mobiltelefon, vilket fritidshusförsäkringen i princip inte gör. Till lösöre i ett fritidshus hör till exempel porslin, möbler och verktyg som hör till fritidshuset. Läs mer om försäkringar för fritidshus här.

Om du inte ännu har en hem- eller fritidshusförsäkring hos Fennia, kan du begära en offert genom att klicka på knappen nedan.

Boka tid – en expert från Fennia står alltid till tjänst

Om du på gården installerar en badtunna, ett grilltak, en lekstuga eller någon annan fast konstruktion omfattas den på vissa fallspecifika villkor av din hem- eller fritidshusförsäkring hos Fennia.

Eftersom terrasser, badtunnor och bubbelbadkar finns i olika storlekar och prisklasser, är det klokt att boka tid med en av våra experter för att gå igenom den egendom du ska köpa eller bygga. Tillsammans med vår expert kan du kontrollera innehållet i den hemförsäkring du vill köpa, inklusive alla detaljer. Befintliga kunder kan också enkelt uppdatera sin försäkring under ett webbmöte.


Lue lisää

HemförsäkringArtikelHem

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor