Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Hymyilevä nainen istuu nojatuolissa.

Uusi terassi, palju tai pihasauna tekeillä? Tämän haluat tietää sen vakuuttamisesta

29.4.2024

Haaveissa uusi, entistä isompi terassi? Vai olisiko nyt vihdoin aika rakentaa se pihasauna sinne tontin parhaalle paikalle, ilta-auringon suuntaan? Kaiken lomassa kannattaa varmistaa, että uusi omaisuus on asianmukaisesti vakuutettu.

On kyse sitten vapaa-ajan asunnosta tai omakotitalosta, tekeminen ei lopu koskaan: talon omistajalla on aina uusia suunnitelmia mielessä. Jos juuri nyt on aika toteuttaa jokin paljuun, terassiin tai pihasaunaan liittyvä unelma, tästä jutusta saat viisaan vakuuttajan vinkit, olitpa jo Fennian asiakas tai et!

Uusi terassi tai pihasauna suunnitteilla?

Uutta terassia suunnitellessa käy joskus niin, että uudesta tulee isompi kuin vanhasta. Tällöin voi herätä kysymys, pitääkö uusi terassi vakuuttaa erikseen, vai riittääkö, että päivittää jo olemassa olevan koti- tai mökkivakuutuksen?

Fennian asiakkaana uutta terassia ei tarvitse vakuuttaa erikseen, riittää että päivität koti- tai mökkivakuutuksesi. Myös lasitetun terassin lasitus sisältyy vakuutukseesi.

Poikkeuksen tähän sääntöön muodostaa täysin mökistä tai talosta irrallaan oleva terassi. Jos siis suunnittelet erillistä terassia esimerkiksi mökkirantaan, ole tällöin yhteydessä meihin, niin katsomme vakuutuksesi kuntoon kanssasi. Sama suosittelemme myös, jos olet aikeissa rakentaa merkittävästi kesämökkiä tai taloa suuremman terassin.

Jos taas päätät rakentaa erillisen pihasaunan, muista myös vakuuttaa se erikseen, sillä saunarakennukseen liittyy aina paloriski. Remontoidessasi esimerkiksi mökissä sisällä olevan saunan, sisältyy uusi sauna jatkossakin Fennian mökkivakuutukseesi. Ja jos rakentaminen tapahtuu talkoovoimin, muista vakuuttaa talkooväki. Lue talkoovakuutuksesta täältä.

Fennian Taloapu 24h auttaa ympäri vuorokauden

Syitä valita koti- tai mökkivakuutus Fennialta on useita. Fennian kotivakuutus ja mökkivakuutus ovat käytännössä hyvin samanlaisia tuotteita: molemmissa voit valita vakuutuksen kattavuuden ja omavastuun määrän omien tarpeidesi mukaan.

Sekä koti- että mökkivakuutuksen erityisetu on Fennian nopea Kodinkoneapu: voit saada rikkoutunutta kodinkonetta vastaavan laitteen kotiin tai mökille kuljetettuna. Apunasi on myös Fennian Taloapu 24h -palvelu, joka auttaa rakennusvahingoissa ympäri vuorokauden.

Huomioitavaa on, että kotivakuutus voi korvata esimerkiksi rikkoutuneet silmälasit tai kännykän, mitä mökkivakuutus ei lähtökohtaisesti korvaa. Mökin irtaimistoon lasketaan esimerkiksi astiat, huonekalut ja työkalut, jotka kuuluvat mökille. Tutustu mökkivakuutukseen täällä.

Jos sinulla ei vielä ole koti- tai mökkivakuutusta Fennialta, pyydä tarjous klikkaamalla alla olevaa nappia.

Sovi tapaaminen – Fennian asiantuntija on aina apunasi

Mikäli olet asentamassa pihaasi paljua, kylpytynnyriä, grillikatosta, leikkimökkiä tai muuta kiinteää rakennelmaa, kuuluu se Fennian koti- tai mökkivakuutukseesi, muutamin tilannekohtaisin ehdoin.

Koska terasseja, paljuja ja poreammeita on eri kokoisia ja arvoisia, on järkevää sopia tapaaminen asiantuntijamme kanssa, ja käydä läpi mitä omaisuutta on hankkimassa tai rakentamassa. Asiantuntijamme kanssa voit varmistaa hankittavan kotivakuutuksen sisällön kaikkine yksityiskohtineen. Nykyiset asiakkaat voivat myös helposti päivittää oman vakuutuksensa ajan tasalle verkkotapaamisessa.

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet