Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fordon och trafik
  • Försäkring för lätt motorcykel

Försäkring för lätt motorcykel ger skydd för både förare och fordon

Komplettera det skydd som trafikförsäkringen ger med Omfattande Fenniakasko eller Delkasko, enligt dina behov.
Räkna ut priset och teckna försäkring för lätt motorcykel

Fennias Bilassistans 24h

Du har tillgång till tjänsten Bilassistans 24h som hjälper dig i alla ärenden som gäller fordonsskador.

Tilläggsskydd med kasko

Med omfattande Fenniakasko eller Delkasko får du ett värdefullt tilläggsskydd när du behöver det mest.

Möjlighet till månatlig fakturering

Du kan dela upp din premie till och med i 12 delbetalningar.

En lätt motorcykel, dvs. en lättviktare, ska alltid försäkras med en trafikförsäkring. En trafikförsäkring ersätter personskador och skador som drabbar den oskyldiga parten. Trafikförsäkringen ersätter dock inte skador på din lätta motorcykel, utan för sådana ska du teckna en kaskoförsäkring. Hos oss får du alla försäkringar för en lätt motorcykel, precis i den omfattning som du behöver.

Välj försäkring för lätt motorcykel enligt dina behov

Omfattande Fenniakasko
Fennia Delkasko
Trafik-försäkring
En älgskadeförsäkring ersätter skador på den lätta motorcykeln till följd av en kollision med hjortdjur (t.ex. älg, ren, hjort, rådjur).
Ei sisälly
En skadegörelseförsäkring ersätter skador till följd av uppsåtlig skadegörelse om skadetidpunkten och -platsen kan fastställas. Skadegörelse ska alltid anmälas till polisen. En skada som vållats med ett annat fordon ersätts inte från skadegörelseförsäkringen.
Ei sisälly
En brandförsäkring ersätter skador till följd av eld som kommit lös och skador till följd av kortslutning i elapparater.
Ei sisälly
En stöldförsäkring ersätter om den lätta motorcykeln eller en del till den lätta motorcykeln blir stulen. Försäkringen ersätter också skador som uppstått under stöld eller olovligt bruk eller i samband med försök till dessa. Förutsättningen för att ersättning kan betalas ut är att den lätta motorcykeln var låst eller förvarades på ett låst ställe. Stöld ska alltid anmälas till polisen.
Ei sisälly
En bilserviceförsäkring ersätter de extra kostnader som uppstått av avbrott i en resa om orsaken till avbrottet var ett fel i, en skada på eller stöld av fordonet. Kostnader som ersätts är bl.a. bärgning av den lätta motorcykeln till närmaste verkstad.
Ei sisälly
En rättsskyddsförsäkring ersätter nödvändiga och skäliga advokat- och rättegångskostnader till följd av tvistemål och tvistiga brotts- och ansökningsärenden i anslutning till ägande, innehav eller transport av en lätt motorcykel.
Ei sisälly
En kollisionsförsäkring ersätter skador till följd av att den lätta motorcykeln kör av vägen, välter, faller eller kolliderar.
Ei sisälly
Ei sisälly
En avbetalnings- och leasingförsäkring ersätter förlust som drabbat den lätta motorcykelns säljare, uthyrare, panthavare eller bilinteckningshavare om skadan inte ersätts t.ex. på grund av att den lätta motorcykeln lämnats olåst eller på grund av att den inte förvarats på en låst eller bevakad förvaringsplats.
Ei sisälly
Ei sisälly
Avbrottsförsäkring
Ei sisälly
Ei sisälly
Ansvarsförsäkringen för motorfordon utomlands ersätter skadeståndsskyldighet till följd av att fordonet använts i trafik utomlands till den del trafikförsäkringen inte ersätter den. Försäkringen gäller i Green Card-avtalsländer utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). I Ryssland omfattar försäkringen endast personskador som drabbat passagerare.
Om giltighetsområdet för Omfattande Fenniakasko har överenskommits omfatta även Ryssland och detta anges i försäkringsbrevet, gäller ansvarsförsäkringen för motorfordon utomlands i Ryssland liksom i andra Green Card-avtalsländer utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).
Kan väljas
Ei sisälly
Ei sisälly
Personskador
Ei sisälly
Ei sisälly
Egendomsskador som drabbat den oskyldiga parten
Ei sisälly
Ei sisälly

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor för försäkring för lätt motorcykel finns nedan. Från länkarna öppnas broschyrernas och villkorens egna webbsidor, men i slutet av sidorna finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

Broschyr - Fennias fordonsförsäkringar
Försäkringsvillkor - Fenniakasko
Försäkringsvillkor - Trafikförsäkring

Fennias bilassistans 24h står alltid till ditt förfogande

Krockade du, bucklade någon till din lätta motorcykel eller behöver du bärgning? Ingen fara – vi hjälper dig!

Fennias bilassistans 24h hjälper i samtliga ärenden som gäller fordonskador i Finland och utomlands.

Vi ordnar bärgning, gör en skadeanmälan åt dig och ser till att du kan fortsätta din färd smidigt.

Läs mer om Bilassistans 24h

Läs mer

Bilförsäkring utomlands

Råkade du ut för en skada?

Jag behöver bärgningVindrutan skadadesFordonet skadadesJag skadade mig i en trafikolycka
Se övriga skador

Försäkringar för privatkunder

Lisää aiheesta

Snöskoterhjälm

Snöskoterförsäkring

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor