Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Etätyöt jatkuvat – Kattaako vakuutus tapaturman kotona?

Etätyöt jatkuvat – Kattaako vakuutus tapaturman kotona?

2.9.2020

Koronapandemia räjäytti keväällä

etätyövakuutusten kysynnän
, kun yli miljoona suomalaista siirtyi etätöihin. Fennian tuotepäällikkö Iida Ouni sanoo, että työnantajat reagoivat koronatilanteeseen nopeasti. Pandemia ei ole vieläkään ohi, ja suositus etätöistä on edelleen voimassa.

– Etätyövakuutuksen myynnissä oli keväällä terävä piikki ja yritykset laittoivat työntekijöidensä vakuutukset kuntoon. Kesän aikana kysyntä vähän laantui. Mahdollinen toinen aalto näyttää, onko kaikilla yrityksillä etätyöskentelyyn liittyvät vakuutukset kunnossa, Ouni kertoo.

Etätyövakuutus on vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus, ja se täydentää

. Työnantaja on lain mukaan velvollinen vakuuttamaan työntekijänsä työajaksi tapaturmien varalta.

Lakisääteinen työtapaturmavakuutus on voimassa myös etätyössä, mutta vakuutus korvaa tapaturmat vain, jos ne liittyvät selvästi työtehtäviin. Rajanveto on häilyvä.

– Työaika ja sen määrittely on yksi syy, miksi etätyövakuutus kannattaa ottaa. Toinen asia liittyy siihen, miten vahinko sattuu. Syntyykö vahinko puhtaasti työpöydän ääressä vai missä, Ouni pohtii.

Epäselviä tilanteita on paljon. Tapaturmavakuutuksen kannalta on merkityksellistä, kaatuuko työntekijä vessaan mennessään kotona vai työpaikalla.

Etätyön yksi nyrkkisääntö on se, että liikkuminen kotona ja kodin ulkopuolella on rajattu lakisääteisen työtapatapaturmavakuutuksen ulkopuolelle, vaikka samaan aikaan puhuisi työpuhelua. Näin ollen vessassa käynti on tauko, eikä virallisesti työaikaa.

Hyvinvointiturva kattaa myös etätyön

Etätyön vakuuttaminen ei ole mikään uusi keksintö, vaan se on ollut mahdollista yli kymmenen vuotta. Ennen koronaa vakuutuksen suosio jäi kuitenkin marginaaliseksi.

– Tähän asti etätyövakuutus on ollut enemmänkin yritysten tarjoama lisäetu työntekijöille, nyt sen avulla täydennetään turvaa, Ouni sanoo.

Hänen mukaansa yrityksen ei tarvitse ottaa erillistä etätyövakuutusta, jos työntekijöille on otettu vapaaehtoinen vapaa-ajan vakuutus tai Hyvinvointiturva.

Myös

. Hyvinvointiturvaan on niputettu lähes kaikki työhyvinvointi- ja terveyspalvelut, kuten työterveyshuolto, tapaturmavakuutus ja vapaaehtoinen sairauskuluvakuutus.

Palvelun ytimessä on

, josta potilas ohjataan lääkäriin tai muuhun hoitoon. Lisäksi päivystäviltä sairaanhoitajilta saa ohjeita ja neuvoja.

Etätyövakuutus Työntekijöiden vakuutukset Työturvallisuus Artikkeli Yritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Henkilöasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja