Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Paperiton asiointi

Paperiton asiointi säästää aikaa ja luontoa

Sähköinen asiointi säästää aikaa ja luontoa. Löydät kaikki asiakirjasi, nyt myös korvauspäätökset, helposti Oma Fennia –verkkopalvelusta. Verkkopalvelussa hoidat vakuutusasioitasi silloin kuin se sinulle parhaiten sopii.

Jos yritykselläsi on Oma Fennia käytössä ja vakuutusposti tulee sähköisenä

Nyt voit myös luopua korvauspäätösten kirjepostista. Tämä edellyttää yrityksen Oma Fennian pääkäyttäjän antamaa suostumusta Oma Fenniassa.

 • Kirjaudu sisään Oma Fenniaan ja valitse korvauspäätösten toimitustapa Oma Fenniassa Omat tiedot -välilehdellä.

 • Siirry Omat tiedot -välilehdelle ja valitse sähköinen asiointi. Palvelussa voit samalla tilata verkkolaskutuksen kirjepostin sijaan. Verkkolaskun tilauslinkki löytyy Oma Fennian etusivulta. Tilausta varten tarvitset y-tunnuksen, verkkolaskutusosoitteen ja operaattoritunnuksen.

Jos sinulla on vakuutuksiin tai asiakkuuteesi liittyvää kysyttävää, palvelemme sinua puhelinpalvelussamme p. 010 503 8818.

Jos yritykselläsi on Oma Fennia käytössä, mutta vakuutusposti tulee paperisena

Luovu paperisesta asiakirjapostista. Kirjaudu Oma Fennia –verkkopalveluun ja ilmoita meille, että haluat saada asiakirjasi ja korvauspäätökset vain sähköisenä. Voit samalla tilata verkkolaskutuksen, mikäli et sitä vielä ole tehnyt.

Jos sinulla on vakuutuksiin tai asiakkuuteesi liittyvää kysyttävää, palvelemme sinua
puhelinpalvelussamme p. 010 503 8818.

Näin saat kirjepostin lopetettua

Oma Fennian pääkäyttäjä voi pyytää lopettamaan vakuutusasiakirjojen ja korvauspäätösten postituksen Oma Fennian viestillä.

 • Valitse viestin kohteeksi “Asiakastiedot” ja kerro haluatko pysäyttää sekä vakuutusasiakirjojen että korvauspäätösten postituksen vai vain toisen näistä. Pyynnön voi tehdä vain Oma Fennian pääkäyttäjä tai nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö.

 • Siirry samalla vaivatta verkkolaskutukseen, jos et sitä ole vielä tehnyt. Verkkolaskun tilauslinkki löytyy Oma Fennian etusivulta. Tilausta varten tarvitset y-tunnuksen, verkkolaskuosoitteen ja operaattoritunnuksen.

Jos yritykselläsi ei ole Oma Fenniaa käytössä ja vakuutusposti tulee paperisena


Saat Oma Fennia –verkkopalvelun käyttöön helposti täyttämällä sähköisen verkkopalvelusopimuksen (nimenkirjoitusoikeudellinen täyttää) osoitteessa www.fennia.fi/verkkopalvelusopimus.

Sopimuksen täyttämiseksi tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnuksesi tai mobiilivarmenteen. Muista ilmoittaa sähköpostiosoite sopimuksella, jotta saat kaikki tarvittavat viestit sähköpostiin.

Kun sopimus on käsitelty Fenniassa, saat siitä sähköpostiviestin, ja voit ottaa Oma Fennian
käyttöön.

Jos sinulla on vakuutuksiin tai asiakkuuteesi liittyvää kysyttävää, palvelemme sinua
puhelinpalvelussamme p. 010 503 8818.

Näin otat Oma Fennian käyttöön

 • Kirjaudu Oma Fenniaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella osoitteessa fennia.fi/oma-fennia.

 • Hyväksy palvelun käyttöehdot. Samalla syntyy verkkopalvelusopimus.

 • Katso oma käyttäjätunnuksesi Omat tiedot -osiossa. Vaihda samalla myös salasanasi. Jatkossa voit asioida pankkitunnusten ja mobiilivarmenteen lisäksi käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos tiedät jo muut henkilöt, jotka tarvitsevat pääsyn Oma Fenniaan, syötä heille käyttöoikeudet Käyttöoikeushallinta-osiossa.

Näin saat kirjepostin lopetettua

 • Voit pyytää lopettamaan vakuutusasiakirjojen ja korvauspäätösten postituksen Oma Fennian viestillä. Valitse viestin kohteeksi “Asiakastiedot” ja kerro haluatko pysäyttää vakuutuspostin vai korvauspäätösten postituksen vaiko molemmat.

 • Tilaa samalla vaivatta verkkolaskutus, jos et sitä ole vielä tehnyt. Verkkolaskun tilauslinkki löytyy Oma Fennian etusivulta. Tilausta varten tarvitset y-tunnuksen, verkkolaskutusosoitteen ja operaattoritunnuksen.

Henki- ja eläkevakuutusten sähköinen asiointi laajenee myöhemmin

Henki-Fennian tarjoamien henki- ja eläkevakuutusten osalta siirrymme sähköiseen asiointiin
myöhemmin vaiheittain. Osan asiakirjoista löydät jo tällä hetkellä Henki-Fennian erillisestä Oma Fennia -verkkopalvelusta.


Lisää aiheesta

Tietoturva ikoni.

Yrityksen tietoturva- tai tietosuojavahinko

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet