Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Työntekijöiden vakuutukset
 • Etätyövakuutus

Etätyövakuutus

Etätöiden yleistyessä on tärkeää, että työntekijöilläsi on vakuutusturva myös kotona sattuvien tapaturmien varalta.
Varaa aika verkkotapaamiseen

Lisäturvaa etäpäiviin

Etätyövakuutus kattaa esimerkiksi lounaalla tai tauolla sattuneet vahingot, joita työntekijän lakisääteinen tapaturmavakuutus ei korvaa.

FenniaHoitaja auttaa joka päivä klo 7–22

FenniaHoitaja neuvoo terveyshuolissa, antaa kotihoito-ohjeita, varaa ajan hoitoon ja tekee vahinkoilmoituksen.

Iso osa meistä suomalaisista tekee vähintään satunnaisesti etätöitä, ja tietotyöläisille etätöistä on tullut jo arkea. Etätyö tuo joustavuutta työntekijöillesi, mutta samalla siihen liittyy riskejä, joita vastaan pelkkä työtapaturmavakuutus ei ole riittävä. Kun otat työtapaturmavakuutuksen tueksi etätyövakuutuksen, voivat työntekijäsi tehdä töitä myös kotona levollisin mielin.

Tapaturmavakuutukseen liittyy etätöiden osalta rajoituksia

Etätyöllä tarkoitetaan muualla kuin työpaikalla tehtävää työtä, ja useimmiten etätyötä tehdään kotona. Lakisääteinen tapaturmavakuutus on voimassa myös etätyössä, mutta se korvaa tapaturmat vain, jos ne ovat liittyvät yksiselitteisesti työtehtäviin. Sen sijaan tapaturmavakuutus ei esimerkiksi korvaa etätyöpäivän lounaalla sattuvaa tapaturmaa tai loukkaantumista kotiaskareissa. Näitä ja muita yleisiä tapaturmia vastaan turvaa antaa etätyövakuutus.

Näin etätyövakuutus toimii

Etätyövakuutus on vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus, joka tuo työntekijöillesi turvaa tapaturman aiheuttamien vamman hoitokulujen sekä pysyvän haitan ja tapaturmaisen kuoleman varalta. Vakuutuksen myöntäminen edellyttää on, että yritykselläsi on lakisääteinen tapaturmavakuutus Fenniassa.

Etätyövakuutus on voimassa:

 • Vakuutuskirjassa mainittuun vakuutusmäärään saakka Suomessa tehtävässä etätyössä siltä osin, kun vahinkoa ei korvata tapaturmavakuutuslain mukaisesta pakollisesta työajan vakuutuksesta.

 • Välittömillä päivittäisillä työmatkaan rinnastettavilla matkoilla, kun matka tehdään kesken etätyön tai välittömästi etätyön jälkeen, ja kulut eivät ole korvattavia jonkin lain nojalla.

 • Suomessa sellaiseen työmatkaan liittyvällä vapaa-ajalla, josta työnantaja maksaa vakuutetulle päivärahaa ja vakuutettu yöpyy työmatkasta johtuen muualla kuin kotona.

 • Etätyövakuutus ei ole voimassa liikunnassa ja urheilutoiminnassa.

FenniaHoitaja on apunasi joka päivä kello 7–22

Yllättikö sairaus tai tapaturma? Ei hätää – me autamme!

FenniaHoitajan palvelut kuuluvat aina sairaus- ja tapaturmavakuutuksiimme.

FenniaHoitaja neuvoo, varaa ajan lääkäriin ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat hoidostasi vain mahdollisen omavastuun. 

Lue lisää FenniaHoitajasta

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma SuomessaSairastuminen tai tapaturma ulkomaillaTyönantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairastuminenLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessaKuolemantapaus
Katso muut vahingot

Tuote-esite

Löydät etätyövakuutusta koskevan tuote-esitteen alta. Linkistä avautuu esitteen oma verkkosivu, mutta sivun lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Vapaaehtoinen etätyövakuutus

Vakuutukset yritysasiakkaille

Yrittäjän vakuutukset

Lisää aiheesta

Nainen kahvilassa.

Hyvinvointiturva

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet