Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Työntekijöiden vakuutukset
  • Työntekijän tapaturmavakuutus

Työntekijän tapaturmavakuutus

Lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen lisäksi voit palkita työntekijäsi vapaaehtoisella tapaturmavakuutuksella.
Varaa aika verkkotapaamiseen

FenniaHoitaja neuvoo ja ohjaa suoraan oikeaan hoitoon

Jos sinulle sattuu tapaturma, FenniaHoitaja-palvelun sairaanhoitaja on apunasi joka päivä klo 7–22.

Paranna vakuutusmaksujesi ennakoitavuutta

Kuukausilaskutuksella pidät vakuutusmaksut tasaisina eikä yllättäviä tasauslaskuja pääse syntymään.

Laajenna työntekijöidesi turvaa vapaa-ajalle

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on työntekijöiden arvostama etu, koska työntekijä ei voi itse ostaa vastaavan tasoista turvaa.

Työtapaturma voi sattua kenelle vain ja usein juuri silloin, kun sitä vähiten odotat. Työtapaturmavakuutus suojaa työntekijääsi ja on osa työntekijän työsuhteeseen perustuvaa sosiaaliturvaa. Jos maksat yli 1 500 euroa palkkoja kalenterivuoden aikana, on sinun huolehdittava siitä, että työntekijöilläsi on työtapaturmavakuutus.

Kun huolehdit työturvallisuudesta, lasket vakuutuksen hintaa

Työntekijälläsi on työtapaturmavakuutuksen perusteella oikeus työtapaturma- ja ammattitautilain mukaisiin korvauksiin, jos hänelle sattuu työtapaturma tai hän sairastuu ammattitautiin. Vakuutuksen hinnoittelu perustuu yrityksessä tehtävien töiden vaarallisuuteen sekä yrityksen palkkasummaan. Voit vaikuttaa vakuutuksen hintaan huolehtimalla työturvallisuudesta.

Huomioimme vakuutuksissamme työturvallisuuden parantamisen edullisempina vakuutusmaksuina. Lisäksi suuret yritykset voivat valita yrityksen riskitasolle sopivan erikoismaksujärjestelmän.

Vakuutusta ei voi tehdä taannehtivasti, vaan vakuutus tulee voimaan aikaisintaan silloin, kun hakemuksesi on saapunut meille.

Vapaaehtoiset vakuutukset ovat sinun ja työntekijöidesi etu

Vapaa-ajalla sattuu noin kaksi kertaa enemmän tapaturmia kuin työssä. Siksi huomattava osa työntekijöiden poissaoloista aiheutuukin juuri vapaa-ajan tapaturmista. Vapaa-ajan vakuutus on työntekijöiden arvostama etu, sillä työntekijä ei voi itse ostaa vastaavan tasoista turvaa. Vapaa-ajan vakuutukset antavat nimittäin vapaa-aikana sattuvien tapaturmien varalta lähes yhtä kattavan turvan kuin työtapaturmavakuutus antaa työtapaturmien varalta.

Toisaalta vapaa-ajan vakuutus on myös iso etu sinulle työnantajana. Jos työntekijäsi jää tapaturman takia työkyvyttömäksi, sinulle maksetaan päivärahaa siltä työkyvyttömyysajalta, jolta maksat palkkaa työntekijälle.

Vapaa-ajan vakuutuksesta maksettava päiväraha on tasoltaan huomattavasti parempi kuin sen vaihtoehto, eli ilman vakuutusta maksettava Kelan sairauspäiväraha.

Kuukausilaskutus helpottaa yrityksesi vakuutusmaksuseurantaa

Työtapaturmavakuutuksen laskutus toimii saumattomasti tulorekisterin kanssa. Laskutamme yritystäsi tulorekisteristä saatavien ammattiluokkakohtaisten palkkatietojen perusteella.

Haemme asiakasyritystemme palkkatiedot tulorekisteristä palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden aikana. Vakuutusmaksu peritään hakemiemme palkkatietojen perusteella, jolloin vakuutuskauden laskutus on mahdollisimman reaaliaikaista. Tämä helpottaa myös yrityksesi vakuutusmaksuseurantaa.

Myös tulorekisteriin tehdyt muutokset ja korjaukset vaikuttavat nopeammin maksun määrään.

1
dokumentit
Muodostamme vakuutusmaksusi tulorekisteristä haettujen ammattiluokkakohtaisten palkkasummien ja maksupromillen perusteella.
2
Laskutamme vakuutusmaksusi kuukausittain 12 erässä.*
3
Saat erittelyn haetuista ammattiluokkakohtaisista palkoista ja vakuutusmaksuista joka kuukausi.
4
käteinen raha
Laskutamme joulukuun vakuutusmaksun ja mahdollisen tasausmaksun tai hyvityksen seuraavan vuoden tammikuussa. Tasausmaksu tai hyvitys koskee erikoismaksuisia vakuutuksia.

* Voit maksaa vakuutusmaksusi myös 3,4 tai 6 erässä.

Lisäturvaa vapaa-ajalle

FenniaHoitaja on apunasi joka päivä kello 7–22

Yllättikö sairaus tai tapaturma? Ei hätää – me autamme!

FenniaHoitajan palvelut kuuluvat aina sairaus- ja tapaturmavakuutuksiimme.

FenniaHoitaja neuvoo, varaa ajan lääkäriin ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat hoidostasi vain mahdollisen omavastuun. 

Lue lisää FenniaHoitajasta

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma SuomessaSairastuminen tai tapaturma ulkomaillaTyönantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairastuminenLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessaKuolemantapaus
Katso muut vahingot

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Työntekijän tapaturmavakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Työntekijän tapaturmavakuutus
Esite - Työtapaturmavakuutus ja etätyö
Vakuutusehdot - Fenniaturvan ryhmävakuutukset
Vakuutusehdot - Pakollinen vakuutus työtapaturman ja ammattitaudin varalle
Vakuutusehdot - Vapaa-ajan tapaturmavakuutus työntekijöille
Vakuutusehdot - Vapaa-ajan urheiluvakuutus työntekijöille

Vakuutukset yritysasiakkaille

Yrittäjän vakuutukset

Lisää aiheesta

Työntekijän sairausvakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet