Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Försäkringar för arbetstagare
 • Försäkring för distansarbete

Försäkring för distansarbete

Nu när distansarbete blir allt vanligare är det viktigt att dina arbetstagare har ett försäkringsskydd även mot olycksfall som inträffar hemma.
Boka ett webbmöte

Tilläggsskydd för distansdagar

Försäkringen för distansarbete täcker skador som har inträffat på till exempel lunchen eller pausen och som arbetstagarens lagstadgade olycksfallsförsäkring inte ersätter.

FenniaVårdaren hjälper dagligen kl. 7–22

FenniaVårdaren vägleder i hälsofrågor, ger anvisningar för behandling hemma, bokar en tid till vård och gör en skadeanmälan.

En stor del av oss finländare jobbar åtminstone då och då på distans. För informationsarbetare är distansarbete redan vardag. Distansarbete ger dina arbetstagare större flexibilitet, men samtidigt innebär det risker som arbetsolycksfallsförsäkringen inte täcker. När du tecknar försäkringen för distansarbete som komplement till arbetsolycksfallsförsäkringen kan dina arbetstagare jobba tryggt även hemifrån.

Olycksfallsförsäkringen har begränsningar gällande distansarbete

Med distansarbete avses arbete som utförs någon annanstans än på arbetsplatsen, och oftast utförs distansarbete hemma. Den lagstadgade olycksfallsförsäkringen gäller också vid distansarbete, men från den ersätts olycksfall bara om de är entydigt förknippade med arbetsuppgifterna. Olycksfallsförsäkringen ersätter till exempel inte olycksfall som sker i samband med lunch under distansdagen eller skador i samband med hushållssysslor. Försäkringen för distansarbete ger skydd mot dessa och andra allmänna olycksfall.

Så här fungerar försäkringen för distansarbete

Försäkringen för distansarbete är en frivillig gruppolycksfallsförsäkring, som ger skydd för dina arbetstagare mot vårdkostnader till följd av olycksfallsskador och mot bestående men och dödsfall till följd av olycksfall. Förutsättningen för att försäkringen kan beviljas är att ditt företag har en lagstadgad olycksfallsförsäkring hos Fennia.

Försäkringen för distansarbete gäller

 • Upp till det försäkringsbelopp som anges i försäkringsbrevet i distansarbete som utförs i Finland till den del skadan inte ersätts från en obligatorisk arbetstidsförsäkring som avses i lagen om olycksfallsförsäkring.

 • På direkta dagliga resor som kan jämställas med en arbetsfärd när resan görs under distansarbetet eller direkt efter distansarbetet, och när kostnaderna inte ersätts med stöd av någon lag.

 • I Finland under fritiden i anslutning till en sådan arbetsfärd för vilken arbetsgivaren betalar ut dagpenning till den försäkrade och den försäkrade övernattar annanstans än hemma på grund av arbetsfärden.

 • Försäkringen för distansarbete gäller inte under motion och idrottsutövning.

FenniaVårdaren har öppet varje dag kl. 7–22

Blev du sjuk eller råkade du åt för ett olycksfall? Ingen fara – vi hjälper dig!

Tjänsten FenniaVårdare ingår alltid i våra sjuk- och olycksfallsförsäkringar. 

FenniaVårdaren ger råd, bokar tid till läkare och gör en skadeanmälan åt dig. Du betalar bara en eventuell självrisk för vården.

Läs mer om FenniaVårdaren

Råkade du ut för en skada?

Sjukdomar eller olycksfall i FinlandInsjuknande eller olycksfall utomlandsOlycksfall eller insjuknande som ersätts från arbetsgivarens eller företagarens försäkringJag skadade mig i en trafikolyckaDödsfall
Se övriga skador

Produktbroschyr

Produktbroschyr för försäkring för distansarbete finns nedan. Från länken öppnas broschyrens egen webbsida, men i slutet av sidan finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

Broschyren - Frivillig försäkring för distansarbete

Försäkringar för företag

Försäkringar för företagare

Lisää aiheesta

Olycksfallsförsäkring för arbetstagare

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor