Hyppää sisältöön
    Kotitaloudet
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
  • Fennia ja Henki-Fennia
  • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Hyvinvointiturva kerää yrityksiltä kehuja: Kaikki terveyspalvelut yhdestä numerosta

26.8.2020

Hyvinvointiturva
on noussut nopeasti yritysten ja työntekijöiden suosioon. Suosiota selittää palvelun helppous ja kattavuus. Hyvinvointiturvaan on niputettu lähes kaikki työhyvinvointi- ja terveyspalvelut: työterveyshuolto, ja .

Palvelun ytimen muodostaa

, jossa sairaanhoitajat ottavat vastaan puheluita joka päivä aamusta iltamyöhään.

– Sairaanhoitajalta saa neuvoja ja ohjeita. Tarvittaessa potilaalle varataan aika lääkäriin tai muuhun hoitoon. Asiakkaan ei tarvitse myöskään miettiä viikonlopun yli, jos on sattunut jotain akuuttia. Lisäksi FenniaHoitaja tekee vahinkoilmoituksen asiakkaan puolesta. Palvelusta on tullut meille erittäin hyvää palautetta, sanoo Fennian tuotepäällikkö Iida Ouni.

Positiivisen palautteen lisäksi asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku on lähes 80 eli asiakkaat ovat valmiita suosittelemaan FenniaHoitajaa.

Ounin mukaan puhelinpäivystys on vain yksi hyvinvointiturvan ominaisuuksista, joita yrityksissä arvostetaan.

Työntekijät saadaan nopeammin terveeksi ja takaisin töihin, kun hoitoketju toimii. Yhden sairauspoissaolopäivän kustannus työnantajalle on arviolta 350–500 euroa.

– Palveluun kuuluu yleislääkäritasoisen sairaanhoidon kattava työterveyshuolto ja vakuutus korvaa erikoislääkäritason sairaanhoidon. Esimerkiksi koronatestaus sisältyy kokonaisuuteen, Ouni listaa.

Työnantajan on lain mukaan järjestettävä työntekijöilleen työterveyshuolto ja otettava työajalle tapaturmavakuutus, kun yrityksessä on yksikin työntekijä.

Työterveyshuollon tavoitteena on ylläpitää työkykyä ja terveyttä sekä ehkäistä työhön liittyviä sairauksia ja vaaroja. Lakisääteinen tapaturmavakuutus puolestaan korvaa työtapaturman tai ammattitaudin aiheuttamia menetyksiä.

Yritykset panostavat työterveyshuoltoon varsin kirjavasti.

– Hyvinvointiturvan kaltainen laaja paketti on yrityksille ehdoton rekrytointivaltti. Hyvinvointiturva kattaa myös vapaa-ajalla sattuneet vahingot, ja se korvaa ennen vakuutuksen alkamista todetun sairauden tai tapaturman hoitokuluja, Ouni korostaa.

Kiinteä hinta helpottaa budjetointia

Hyvinvointiturva on Fennian ja Pihlajalinnan yhdessä tuottama palvelu. Fennia myöntää vakuutukset ja Pihlajalinna puolestaan vastaa työterveydestä ja hoidosta.

Ounin mukaan hyvinvointiturvan kaltainen sairauskuluvakuutus on mahdollista tarjota myös niille yrityksille, joiden paikkakunnalla ei ole Pihlajalinnan lääkäriasemia, tai jos yritys on tehnyt sopimuksen jonkun muun työterveyspalveluja tarjoavan yrityksen kanssa.

Palvelu on yrityksille kiinteähintainen. Hinta riippuu työntekijämäärästä, eikä siinä ei ole omavastuuta.

– Hyvinvointiturva on helppo budjetoida. Se on tarkoitettu yrityksille, joilla on vähintään kolme henkeä töissä. Yksinyrittäjille voidaan tarjota oma sairauskuluvakuutus, Ouni sanoo.

Lue lisää

.

Työntekijöiden vakuutukset Työturvallisuus Yrityksen vakuutukset Yrittäjän vakuutukset Artikkeli Yritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Henkilöasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja