Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • It-talo panostaa tosissaan työntekijöihinsä: Hyvinvointiturva oli iso uudistus

It-talo panostaa tosissaan työntekijöihinsä: Hyvinvointiturva oli iso uudistus

16.9.2020

Työhyvinvointi- ja terveyspalvelut yhdistävä Hyvinvointiturva on otettu it-talo Mylabissa innolla vastaan. Hallintojohtaja Maarit Rantala puhuu Hyvinvointiturvasta merkittävänä uudistuksena.

Palvelusta on ollut paljon hyötyä paitsi Mylabille myös sen työntekijöille. Hyvinvointiturvaan on niputettu työterveyshuolto, lakisääteinen tapaturmavakuutus ja vapaaehtoinen sairauskuluvakuutus.

– Kilpailutimme sairausturvan kaksi vuotta sitten ja siirryimme Fennian asiakkaaksi. Aikaisempaan vakuutuspakettiin verrattuna Hyvinvointiturva on tuonut meille kustannussäästöjä ja työntekijät ovat saaneet laajemman määrän palveluja käyttöönsä. Hyvinvointiturva on korvannut myös ennen vakuutuksen alkamista todetun sairauden tai tapaturman hoitokuluja, Rantala listaa.

Hänen mukaansa kustannussäästöjä on syntynyt muun muassa siitä, että Hyvinvointiturvassa hinta on kiinteä. Työntekijän ikä tai sukupuoli ei vaikuta hintaan.

Terveydenhoidon ja laboratorioiden tietojärjestelmien kehittämiseen erikoistuneessa Mylabissa on yli sata työntekijää. Työntekijämäärä on kasvanut tasaisesti korona-aikanakin. Työntekijät ovat antaneet positiivista palautetta etenkin Hyvinvointiturvan helppokäyttöisyydestä.

Palvelun ytimen muodostaa FenniaHoitaja-puhelinpäivystys, jossa sairaanhoitajat ottavat puheluita vastaan joka päivä kello 7–22.

– FenniaHoitajaan on luotu selkeä polku aina neuvoista hoitoonohjaukseen. Jos työntekijällä on murtunut jalka, hän pääsee polkua pitkin eteenpäin. Hyvinvointiturvan ansiosta työntekijät ovat päässeet myös sellaisiin hoitoihin tai leikkauksiin, jotka eivät olisi mahdollisia omakustanteisesti, Rantala sanoo.

Työhyvinvointi vaatii tekoja

Työhyvinvoinnin vaikutuksia työntekijöiden motivaatioon ja sitä kautta yrityksen menestykseen on turha kiistää.

Mylabissa työhyvinvointiin on panostettu yli 30-vuotisen historian ajan. Tulokset puhuvat puolestaan: sitoutumisaste on korkea ja sairauspoissaolojen määrä on alle kaksi prosenttia. Tänä vuonna Mylabin liikevaihto ylittää ennusteen mukaan 15 miljoonan euron rajan.

– Olemme näistä luvuista ylpeitä. Lisäksi työntekijät ovat kokeneet, että yritys välittää heistä aidosti, Rantala kertoo.

Hän myös listaa tukun toimenpiteitä, joita Mylabissa on vuosien aikana tehty työhyvinvoinnin parantamiseksi. Niitä ovat muun muassa säännölliset työergonomiamittaukset, fysikaaliset hoidot, hammashoito, tuki silmälaseista, toimiston viihtyisyys sekä liikunta- ja kulttuurisetelit. Lisäksi it-talolla on oma kuntosali, ja yritys myöntää työvuosista ylimääräisiä vapaita.

– Yli viiden vuoden työsuhteesta saa kaksi pysyvää vapaapäivää lisää ja yli kymmenen vuoden työsuhteesta viikon, Rantala sanoo.

Hyvinvointiturva on Fennian ja Pihlajalinnan yhdessä tuottama palvelu. Fennia myöntää vakuutukset ja Pihlajalinna puolestaan vastaa työterveydestä ja hoidosta.

Lue lisää

Työntekijöiden vakuutuksetTyöturvallisuusTapaturmavakuutusArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet