Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Hur skulle dina närstående klara sig om det hände dig något?

Livet kan bjuda på överraskningar på gott och ont. Hur skulle din familj klara sig ekonomiskt om du skulle dö? Eller om du skulle bli arbetsoförmögen eller insjukna allvarligt, hur skulle din familjs utkomst se ut?

Med en livförsäkring kan du trygga dina närståendes utkomst och levnadsnivå i händelse av dödsfall. Skyddet vid allvarlig sjukdom hjälper att ordna saker och ting om du insjuknar allvarligt. Skyddet mot bestående arbetsoförmåga är nödvändigt särskilt för föräldrar med små barn och för dem som jobbar, eftersom arbetsoförmåga betyder att inkomsten sjunker. Nivån på det lagstadgade skyddet kan vara överraskande låg.

Skydd för framtiden för företagare och arbetstagare

Som företagare är du ansvarig för din familjs och dina arbetstagares välbefinnande och utkomst. När du tar fram en plan för att trygga din och företagets framtid garderar du dig mot oväntade situationer och kan koncentrera dig på att leva i nuet.

Många företagare nöjer sig bara med lagstadgade försäkringar i sin företagsverksamhet. Företagarens lagstadgade grundskydd motsvarar inte alltid de faktiska förväntningarna. Genom att komplettera ditt och företagets försäkringsskydd förbereder du dig på framtiden och ser till att du och företaget klarar sig om något oväntat skulle hända.

Beräkna pris

1985

Skydd mot bestående arbetsoförmåga

Inget skydd

Skydd vid allvarlig sjukdom

Inget skydd

Livförsäkring för två

Livförsäkringens ersättningsbelopp

100 000 €

Nedan finns exempel på försäkringar för företagare och företag med vilka du skyddar dig och ditt företag

Ta reda på nivån på din sociala trygghet

Företagarens sociala trygghet fastställs på ett annat sätt än för en vanlig löntagare. Om en företagare blir sjukskriven, vilka ersättningar får han eller hon? Hur stor är företagarens sjukdagpenning?

Särskilt en nyföretagare har många frågor om hur man tryggar såväl sin som företagets utkomst och verksamhet. Vi på Fennia hjälper dig att förstå nivån på din sociala trygghet i olika situationer och vi räknar ut hur olika inkomstbortfall påverkar din inkomst.

Målet är att ta fram ett försäkringsskydd för dig med vilket din levnadsstandard behålls på den nivå du vill oavsett situation.

”Livet kan överraska”

Du kan börja trygga din och ditt företags framtid redan i dag. Företagarna Anne och Arto startade sin revisionsbyrå för 20 år sedan. Redan vid företagets startskede beslöt de teckna försäkringen mot bestående arbetsoförmåga hos Fennia. Detta beslut som fattades i ung ålder har tagit dem långt. På grund av Artos bestående arbetsoförmåga har försäkringen gett konkret hjälp i Annes och Artos vardag.

”Livet kan överraska. Men gudskelov kan man gardera sig mot tråkiga saker på förhand. Försäkringen mot bestående arbetsoförmåga som vi tecknade för länge sen möjliggör att livet fortsätter nästan som vanligt.”

Anne, 52, revisionsbyråföretagare och Arto, 54, sjukpensionär

Tänk om du skulle råka ut för liknande? (på finska)

Vill du få ordning på ditt försäkringsskydd på en gång?

Lisää aiheesta

En man på väg ut och jogga med en smartklocka på handleden.

Försäkringar för nyföretagare

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor