Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Hyrbilsförsäkringen räddar dig om din egen bil lämnar dig i sticket

Hyrbilsförsäkringen räddar dig om din egen bil lämnar dig i sticket

15.10.2020

En hyrbilsförsäkring ersätter kostnaderna för en hyrbil om du blir tvungen att lämna din egen bil på verkstad. Kolla upp bilens försäkringsskydd så kan du lugnt sätta dig bakom ratten.

Är bilen nödvändig för dig i vardagen? För många av oss är det så, och vardagen fungerar inte utan egen bil. Den behövs för att åka till jobbet och hobbyer, hämta barnen från dagis och skola, handla mat och åka till stugan på veckoslutet. Om något händer med bilen måste man snabbt få en ny i stället för att klara sig.

För sådana situationer finns lyckligtvis hyrbilsförsäkringen som man kan ta som tillägg till bilförsäkringen. Du kan välja antingen en hyrbilsförsäkring eller en omfattande hyrbilsförsäkring enligt dina egna behov.

Hyrbilsförsäkringen ersätter kostnaderna för en hyrbil om din egen bil inte är körduglig eller repareras till följd av en skada som ersätts från kaskoförsäkringen. Reparationen kan ofta ta flera dagar i anspråk, när verkstaden väntar på rätta reservdelar, gör karossreparationer och lackeringar. Om du under den tiden inte klarar dig med allmänna transportmedel eller cykel behöver du en hyrbil.

Den omfattande hyrbilsförsäkringen ersätter kostnaderna för en hyrbil också om din bilfärd avbryts till följd av en skada som ersätts ur bilserviceförsäkringen. Sådana skador är det fråga om när bilen får något fel eller skadas och måste bogseras till en verkstad. Nya bilar är tekniskt så avancerade att största delen av oss är ganska rådlösa när bilen stannar vid vägkanten på grund av ett tekniskt fel. Om du har en omfattande hyrbilsförsäkring får du bilen bogserad till verkstaden och en hyrbil som du kan använda under reparationen.

Så fungerar hyrbilsförsäkringen

 • Du kan få en hyrbilsförsäkring för en person- eller paketbil. Försäkringen är ett tilläggsskydd till bilförsäkringen. Du kan enligt behov välja antingen en hyrbilsförsäkring eller, för en bil som är under 10 år gammal, en omfattande hyrbilsförsäkring.

 • Hyrbilsförsäkringen ersätter kostnaderna för hyrbilen under den tid som din egen bil är på reparation. Alternativt kan du få en dagsersättning på 35 euro för förlorade kördagar. En förutsättning för att ersättning betalas är att det finns något kvar att betala efter avdragen (självrisken och andra avdrag som anges i försäkringsvillkoren och lagen om försäkringsavtal).

 • Om du inte är säker på om din bilförsäkring inkluderar en hyrbilsförsäkring kan du boka ett webbmöte så kollar vi upp bilens försäkringsskydd!

Lue lisää

FordonBilförsäkringArtikelPå väg

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor