Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Övriga skador
  • Fennias ID-assistans

Identitetsstöld

Identitetsstöldsförsäkringen ger skydd om någon utan ditt tillstånd använder dina personuppgifter, t.ex. för att ta ut snabblån eller för att beställa varor. Försäkringen inkluderar även hjälp för att förebygga identitetsstölder. Du kan ansluta identitetsstöldsförsäkringen till hemförsäkringen som tilläggsskydd.

Logga in på Mitt Fennia för att kolla om din hemförsäkring omfattar rättsskyddsförsäkring och identitetsstöldsförsäkring. Om du inte har en identitetsstöldsförsäkring, skicka meddelande via Mitt Fennia eller ring vår kundtjänst, så lägger vi till försäkringen i ditt försäkringsskydd.

Fennias ID-assistans

Kontakta Fennias ID-assistans genast när du misstänker eller har märkt att din identitet har missbrukats. Fennias ID-assistans har öppet mån–fre kl. 10–17.

Fennias ID-assistans ger dig råd om hur du ska gå till väga och vad du ska beakta i fråga om identitetsstölden. Om du ger Fennias ID-assistans behövliga fullmakter, hjälper de dig att reda ut ärendet och rätta till situationen.

Fennias ID-assistans behöver ditt hemförsäkringsnummer, så ta fram t.ex. försäkringsbrevet innan du ringer.

Vad gör Fennias ID-assistans för att hjälpa dig?

Fennias ID-assistans ger telefonstöd, vars syfte är att förebygga, upptäcka och begränsa skadans omfattning vid identitetsstölder.

Tjänsten hjälper dig t.ex. att polisanmäla stölden och att anmäla stölden till banker och andra som beviljar betalkort.

Du får också hjälp med att avvisa felaktiga penningkrav och åtgärda felaktiga betalningspåminnelser. Använd Fennias ID-assistans tjänster så långt som det är möjligt.

Tjänsten genomförs i samarbete med Tenerity.

Ersättning av rättegångskostnader

Om Fennias ID-assistans åtgärder inte skulle räcka till för att t.ex. avvisa felaktiga penningkrav, kan du be om juristhjälp och söka ersättning för skäliga kostnader för anlitande av jurist från identitetsstöldsförsäkringen.

Identitetsstöldsförsäkringen ersätter skäliga kostnader för anlitande av jurist upp till 2 000 euro per identitetsstöldsfall utan självrisk.

Anmäl skada på Mitt Fennia

Fyll i en rättsskyddsskadeanmälan på Mitt Fennia. Logga in på tjänsten med nätbankskoder eller mobil-id.

Samtalspriser

Lisää aiheesta

Mies istuu sohvalla kaiutin kädessään

En hushållsmaskin gick sönder, vitvaruassistans hjälper

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor