Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Egendom och verksamhet
  • Cyberförsäkring

Cyberförsäkring

Med en cyberförsäkring garderar du dig mot datasäkerhetshot och minimerar skador. När en skada inträffar får du hjälp dygnet runt.
Boka ett webbmöte

Vi lever i en allt mer digital värld, och företagens datasystem innehåller mer konfidentiella uppgifter än tidigare. Samtidigt ökar cyberbrottsligheten, och hot mot datasäkerheten berör så gott som varje företag. Virus och överbelastningsattacker kan i värsta fall lamslå företagets datasystem och till och med avbryta företagsverksamheten helt. Men oroa dig inte i onödan, med vår cyberförsäkring kan vi hjälpa dig gardera dig mot risker och minimera skador.

Så här ersätter cyberförsäkringen

Cyber-försäkring
Valfritt tilläggsskydd
Förhindrar uppkomsten av ytterligare skador och reder ut vad som har skett.
Ei sisälly
Ersätter kostnader för att återställa och rengöra uppgifter och program.
Ei sisälly
Till exempel anmälningar till myndigheter och registrerade personer.
Ei sisälly
Ersätter skadeståndsansvar som uppstår när personuppgifter eller affärshemligheter har läckts ut.
Ei sisälly
När ett skadeprogram sprids från försäkringstagarens datasystem till ett annat system, ersätter försäkringen eventuella ekonomiska utgifter som uppstått för en tredje part samt försäkringstagarens försvarskostnader.
Ei sisälly
När användningen av företaget datasystem avbryts till följd av dataintrång ersätter försäkringen förlust av täckningsbidrag på grund av verksamhetsavbrott. Dessutom kan extra kostnader för att begränsa skadan ersättas.
Ei sisälly
Ersätter kostnader för anlitande av en PR-byrå till exempel för kriskommunikation vid ett omfattande dataläckage.
Ei sisälly
Ersätter pengar som stulits i samband med dataintrång när dataintrånget är en olovlig elektronisk transaktion från försäkringstagarens bankkonto eller en ändring av uppgifter i försäkringstagarens datasystem.
Ei sisälly
Det här skyddet behöver du om du hanterar betalningskort. Vi hjälper dig att reda ut skadan och ersätter kostnader för till exempel av att förnya kunders betalningskort.
Ei sisälly
Ersätter skadan om en hackare lägger upp kränkande eller stötande information på ditt företags webbplats och företaget är skadeståndsansvarigt som upprätthållare av webbplatsen.
Ei sisälly

I tabellen finns kortfattade uppgifter om försäkringen. Kom i håg att läsa försäkringsvillkoren, där du hittar försäkringens innehåll och villkoren i sin helhet.​​​​​​​

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor för cyberförsäkring finns nedan. Från länkarna öppnas broschyrernas och villkorens egna webbsidor, men i slutet av sidorna finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

Broschyr - Företagsskyddets Cyberförsäkring
Försäkringsvillkor - Cyberförsäkring

Fennias datasäkerhetsassistans 24h ger hjälp dygnet runt

Drabbades ditt företags datasystem av en överbelastningsattack, ett dataintrång eller ett skadeprogram? Ingen fara – vi hjälper dig!

Fennias datasäkerhetsassistans 24h ger hjälp dygnet runt vid datasäkerhetsskador. Du kan ringa tjänsten dygnet runt.

Vi gör en skadeanmälan åt dig, reder ut skadeorsaken och inleder åtgärder för att du ska komma över skadan. 

Läs mer om Fennias datasäkerhetsassistans 24h

Råkade du ut för en skada?

Byggnad skadadesFöretagets verksamhets avbröts till följd av olycksfall eller egendomsskadaCyber- eller dataskyddsskada i företagetRättegångskostnaderTransportskador
Se övriga skador

Försäkringar för företag

Försäkringar för företagare

Lisää aiheesta

Pensionsförsäkring för företagare

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor