Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • 3 x Åtgärder på olycksplatsen
Bakruta på bil.

3 x Åtgärder på olycksplatsen

1.6.2020

Hur ska man agera på en olycksplats? I en så plötslig och utmanande situation ringer många en närstående eller bärgningstjänsten även när man först borde larma polis eller ambulans. Vi sammanställde tre steg som det lönar sig att följa när en krock har inträffat. De här tipsen gör det också smidigare att söka ersättning.

1. Få en överblick och tillkalla hjälp vid behov

Håll dig lugn och se efter om någon är skadad. Det viktigaste när en olycka inträffat är att rädda människoliv, vid behov larma hjälp på nödnumret 112 och förhindra flera olyckor. Slå på varningsblinkern och sätt ut en varningstriangel på vägen för att varna den övriga trafiken.

2. Skriv upp viktig information

Skriv upp kontaktinformation till den andra parten i krocken, bilens registreringsnummer, datum och hur olyckan inträffade. Kom också ihåg att be eventuella ögonvittnen om deras kontaktinformation. Om det är oklart vem som orsakat olyckan eller den andra parten verkar berusad, larma polisen till platsen.

3. Gör en skadeanmälan

Om det är motparten som orsakat olyckan, be hen göra en skadeanmälan till sitt eget försäkringsbolag. Om det är du som orsakat olyckan, kontakta ditt försäkringsbolag. När det är oklart vem som orsakat olyckan, larma polisen till platsen. Då ska bägge parterna anmäla skadorna till sina försäkringsbolag.

Gör gärna en skadeanmälan redan på olycksplatsen. Hos oss går det smidigt genom att ringa Fennias bilassistans 24h. Utifrån ditt samtal ordnar vi vid behov bärgning eller snabbreparation av bilen på plats och ser till att du kan fortsätta din färd. Vi hjälper dig också boka tid för skadeinspektion och reparation.

Trafikförsäkringen ersätter personskador som orsakats av trafikolyckor och skador på den oskyldiga partens egendom. Den ersätter däremot inte skador på din bil eller egendom i bilen. Kaskoförsäkringen ersätter skadorna på din bil enligt omfattningen av ditt försäkringsskydd.

Med Fenniakasko försäkrar du din bil mot skador. Fenniakasko omfattar till exempel kollisions-, älgskade-, skadegörelse- och brandförsäkring.

Lue lisää

FordonBilförsäkringTrafikförsäkringArtikelPå väg

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor