Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • 3 x Kolaripaikalla toimiminen
Auton takaikkuna.

3 x Kolaripaikalla toimiminen

1.6.2020

Miten kolaripaikalla tulisi toimia? Yllättävässä ja haastavassa tilanteessa moni soittaa läheiselle tai auton hinauspalveluun, vaikka ensin olisi tarvetta poliisille tai ambulanssille. Listasimme kolme askelta, joita kannattaa noudattaa peltikolarin sattuessa. Näillä vinkeillä sujuvoitat myös korvauksen hakemista.

1. Tarkista tilanne ja hälytä tarvittaessa apua

Pysy rauhallisena ja tarkista, onko joku loukkaantunut. Tärkeintä onnettomuuden sattuessa on ihmishenkien pelastaminen, avun hälyttäminen tarvittaessa hätänumerosta 112 ja lisäonnettomuuksien estäminen. Laita hätävilkut päälle ja vie varoituskolmio tielle varoittamaan muuta liikennettä.

2. Kirjaa ylös oleelliset tiedot

Kirjoita muistiin kolarin toisen osapuolen yhteystiedot, auton rekisterinumero, vahinkopäivä ja tapahtumien kulku. Muista pyytää myös mahdollisten silminnäkijöiden yhteystiedot. Jos vahingon aiheuttajasta on epäselvyyttä tai toinen osapuoli vaikuttaa olevan humalassa, soita poliisi paikalle.

3. Tee vahinkoilmoitus

Jos vastapuoli on syyllinen kolariin, pyydä häntä tekemään vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöönsä. Jos aiheutit vahingon itse, ole yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi. Tapauksissa, joissa syyllisestä on epäselvyyttä, paikalle pyydetään poliisi ja kumpikin kuski ilmoittaa vahingosta omaan vakuutusyhtiöönsä.

Tee vahinkoilmoitus mielellään jo onnettomuuspaikalla. Fennialla tämä hoituu helposti soittamalla Autoapu 24h -palveluun. Yhdellä puhelulla järjestämme tarvittaessa hinauksen tai ajoneuvon pikakorjauksen paikan päällä ja varmistamme, että matkasi jatkuu sujuvasti. Autamme sinua myös saamaan ajan vauriotarkastukseen ja ajoneuvon korjaukseen.

Liikennevakuutus korvaa liikenneonnettomuudesta aiheutuneita henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Se ei kuitenkaan korvaa omalle autollesi tai siinä mukana olleelle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Kaskovakuutus puolestaan korvaa oman autosi vaurioita vakuutusturvasi laajuudesta riippuen.

Fenniakaskolla vakuutat oman autosi vahinkojen varalta. Se korvaa esimerkiksi kolarista, hirvikolarista, ilkivallasta ja tulipalosta autollesi aiheutuneet vahingot.

Lue lisää

AjoneuvotAutovakuutusLiikennevakuutusArtikkeliLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet