Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Försäkringar för arbetstagare
 • Belöna personalen

Belöna personalen

Effektivisera affärsverksamheten genom att belöna din personal. Rätt belöningssystem förbättrar resultat, produktivitet och de anställdas nöjdhet samt säkerställer affärsverksamhetens kontinuitet.
Kontakta oss nu

Belöna vid rätt tillfälle

Belöning för ett bra jobb uppmuntrar experterna och förbättrar arbetsgivarbilden.

En del av affärsstrategin

Belöning av personalen stöder genomförandet av företagets strategi.

Kompetent personal

Vår kompetenta personal hjälper dig att sammanställa en helhetslösning som passar just ditt företag.

Ta med belöning av personalen som en del av företagets affärsstrategi. Både företaget och arbetstagarna har nytta av belöning. Belöning av personalen förbättrar företagets resultat och människors produktivitet, ökar arbetstagarnas nöjdhet samt engagerar och lockar kunniga människor till ditt företag. Vilka incitament används i ditt företag för att nå målsättningarna? Grundar sig belöningen på tillväxt och resultat eller på att strategin genomförs? Vi kan hjälpa dig att bygga upp ett belöningssystem som ger resultat!

Både företaget och arbetstagarna har nytta av belöning

Belöning av personal ökar företagets resultat

Dina arbetstagare är ditt företags viktigaste resurs. Genom belöning kan du engagera dina kunniga medarbetare och förbättra både arbetsmotivation och produktivitet, vilket påverkar markant även företagets resultat. Enligt vår undersökning anser upp till 92 procent av företagets beslutfattare att belöning ökar företagets resultat.* När belöningssystemet har planerats väl styr det företaget och verksamheten i önskad riktning. Med belöning kan man säkerställa att personalen arbetar mot rätt mål.

Belöning av personal som en del av affärsstrategin

Ett fungerande belöningssystem är i linje med företagets strategi och sporrar utöver till målsättningar på kort sikt även till framgång på lång sikt. Med belöning på kort sikt kan man styra och sporra personalen t.ex. att nå företagets årliga mål. Grunden för belöningen på lång sikt är däremot att nå företagets strategiska mål. Ett långsiktigt belöningssystem visar att du belönar dina kunniga anställda för engagemang och kompetensutveckling. Ett belöningssystem signalerar även att arbetet uppskattas.

Pensionslösningar som en del av belöning på lång sikt

Du kan komplettera ditt belöningssystem med kortsiktiga och långsiktiga målsättningar, som belönar på olika sätt. Det är viktigt att välja rätta belöningsverktyg för att den finansiella nyttan av belöningen ska vara så stor som möjlig. Frivilliga pensionslösningar eller personalfonder som belöning på lång sikt ger i regel mer avkastning än penningbonus som betalas på lönen.

Fördelar med god belöning

 • förbättrar företagets resultat och personalens produktivitet

 • ökar personalens nöjdhet

 • lockar och engagerar kunniga personer till ditt företag

 • säkerställer affärsverksamhetens kontinuitet, när den kunniga personalen stannar kvar i företaget.

Vilka incitament används i ditt företag för att nå målsättningarna? Grundar sig belöningen på tillväxt och resultat eller på att strategin genomförs? Hur inverkar incitamentsprogram på personalomsättning och rekrytering?

Vi kan hjälpa dig att bygga upp ett belöningssystem som ger resultat!

Kontakta oss så funderar vi tillsammans på vilket belöningssystem passar just ditt företags mål

Våra lösningar som en del av belöning av personalen

*Fennia Livs undersökning: Kannustinjärjestelmät kasvuyrityksissä 2018 (Taloustutkimus 2018)

Försäkringar för företag

Försäkringar för företagare

Lisää aiheesta

Olycksfallsförsäkring för arbetstagare

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor