Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Kerros- tai rivitalon kotivakuutus

Kerros- tai rivitalon kotivakuutus

Asuitpa vuokralla tai omistusasunnossa, kotivakuutuksella saat turvaa pienien ja suurien vahinkojen sattuessa. 
Laske hinta ja osta kotivakuutus

Laajat vahinkopalvelut apunasi

Jos puhelin tai kodinkone rikkoutuu, Mobiililaitevahinkopalvelu ja Kodinkoneapu auttavat sinua.

Nuorille 25 % alennusta kotivakuutusmaksusta

Alle 30-vuotiaille -25 prosenttia vuosimaksusta neljäksi vuodeksi, kun hankit laajan kotivakuutuksen verkosta.

Kotivakuutukseemme sisältyy henkilöllisyysvarkausvakuutus

Fennian ID-apu auttaa henkilöllisyysvarkauksissa ja neuvoo, mitä sinun täytyy tehdä ja huomioida.

Kun sattuu ja tapahtuu, sopiva vakuutus suojaa kullan kallista kotiasi. Tulevaisuutesi kotivakuutuksella varaudut vahinkoihin, kodinkoneiden ja esineiden rikkoutumisiin kuin myös anastuksiin. Jos asut vuokralla tai osakkaana kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain koti-irtaimistollesi, et rakennukselle. Tarjoamme myös henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, joka suojaa sinua nopeasti yleistyneiltä rikostyypeiltä.

Näin kerros- tai rivitalon kotivakuutukset korvaavat

Laaja kotivakuutus
Peruskoti-vakuutus
Palovakuutus
Laaja kotivakuutus korvaa tavanomaisen irtaimiston rikkoutumisesta aiheutuneet vahingot, kun rikkoutuminen aiheutuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen putkistosta äkillisesti, ennalta arvaamattomasti ja suoraan vuotaneen nesteen aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat varkauden, murtautumisen ja ilkivallan aiheuttamat vahingot. Vakuutukset korvaavat myös ulkona tilapäisesti säilytettävän polkupyörän anastuksen, jos pyörä on ollut lukittuna.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa myrskyn tai rakeiden aiheuttamat vahingot. Peruskotivakuutuksesta korvataan myrskyvahingot vain, jos myrsky on aiheuttanut vahinkoa asunnon sisällä. Parvekkeella tai ulkona olevan irtaimiston vahinkoja ei korvata. Myrskyllä tarkoitetaan tilannetta, missä puuskatuulen nopeus on vähintään 21 m/s.
Ei sisälly
Vakuutukset korvaavat vahingon, joka on aiheutunut vakuutuksen kohteena olevaan omaisuuteen suoraan kohdistuneesta salamaniskusta.
Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat irti päässeestä tulesta aiheutuneet palovahingot sekä tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja arvaamattomasti nousseen noen aiheuttamat vahingot.
Vakuutukset korvaavat korvattavan vahingon johdosta aiheutuneen asumisen keskeytymisen ylimääräisiä asumiskuluja, kuten sijaisasunnon ja irtaimiston varastoinnin vuokrauskustannuksia sekä irtaimiston siirtoon liittyviä kuljetuskustannuksia.
Vakuutukset korvaavat vuokra- tai osakehuoneiston kiinteän sisustuksen vahingot 10 000 euroon saakka. Kiinteällä sisustuksella tarkoitetaan asunto-osakeyhtiölain perusteella määräytyviä osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla olevia kiinteistön osia ja huoneistossa tehtyjä sisustus- ja parannustöitä.
Vastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte toiselle henkilölle vahingon, josta hän on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.
Vakuutus korvaa sinun tai perheenjäsenesi välttämättömät ja kohtuulliset asianajokulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä perusteettomien vaatimusten kiistämiseksi henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Vakuutus sisältää myös puhelintuen, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä, havaita ja rajoittaa vahingon laajuutta henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Henkilöllisyysvarkaudella tarkoitetaan tilannetta, jossa kolmas osapuoli ilman vakuutetun suostumusta käyttää vakuutetun henkilöllisyystodistusta tarkoituksenaan kavaltaa tai tehdä muu rikollinen teko.

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Hei opiskelija! Tiesithän, että vuokra-asuntoon täytyy ottaa laaja kotivakuutus? Vaikka asuisit kämppisten kanssa, jokaisen täytyy vakuuttaa oma irtaimistonsa itse. Fennian laaja kotivakuutus kattaa muun muassa vesivahingot ja rikkoutuneet esineet. Saat laajan kotivakuutuksen vuosimaksusta -25 % neljäksi vuodeksi, jos olet alle 30-vuotias.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Kerros- tai rivitalon kotivakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fenniaturvan kotivakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F20-F100
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F400-F300
Vakuutusehdot - Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Meiltä saat asiantuntevaa apua vahingon sattuessa

Särkyikö puhelin tai tietokone? Sanoiko kodinkone sopimuksensa irti? Anastettiinko sinulta omaisuutta? Ei hätää – me autamme sinua!

Voit ilmoittaa meille vahingosta Vahingot-sivun kautta. Sivulta löydät oikean puhelinnumeron ja kanavan tiedusteluihin ja korvauksen hakemiseen.

Saat meiltä selkeät ohjeet vahingon hoitamiseksi sekä tiedon siitä, onko kyseessä korvattava vahinko ja mikä on sinulle sopivin korvaustapa. 

Toimi näin kodin vahinkotilanteissa

Kotivakuutuksellamme saat avun nopeasti ja joustavasti

 • Vahingon sattuessa autamme sinua joustavasti ja nopeasti niin, että vahingosta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

 • Saat käyttöösi nopean Kodinkoneapumme, josta voit saada rikkoutunutta vastaavan kodinkoneen suoraan kotiisi kuljetettuna.

 • Mobiililaitteiden vahinkopalvelumme avulla rikkoutuneen puhelimen tai tabletin korjaus hoituu helposti ja nopeasti.

 • Kodin irtaimiston täysarvovakuutuksessamme ei ole euromääräistä ylärajaa. 

 • Kotivakuutuksemme tarjoaa hyvän korvauksen myös vanhoista kodinkoneista, esineistä ja laitteista. Korvauksen määrä riippuu vahingoittuneen esineen iästä. 

 • Vesivahingon tai tulipalon sattuessa autamme sinua tilapäisasunnon järjestämisessä.

 • Huomioimme kotisi suojauksen vakuutusmaksuissa. Saat irtaimiston kotivakuutukseen 10 prosentin alennuksen, kun suojaat kotisi varmuuslukolla tai murtohälyttimellä. Jos asennat kotiisi hälytysjärjestelmän, saat alennusta 15 prosenttia.

Mitä irtaimiston kotivakuutukseen kuuluu?

Jos asut vuokralla tai osakkaana kerros-, rivi- tai paritalossa, tarvitset kotivakuutuksen vain koti-irtaimistollesi. Kiinteistön vakuuttaminen on asunto- tai kiinteistöyhtiön vastuulla.

Koti-irtaimistoon kuuluvat muun muassa

 • huonekalut, astiat, kirjat ja kodin tekstiilit

 • tietokoneet, tabletit ja matkapuhelimet

 • kodinkoneet ja viihde-elektroniikka

 • vaatteet ja asusteet

 • harrastus- ja urheiluvälineet

 • huoneistoon liittyvissä kellari- tai ullakkokomerossa säilytettävä irtaimisto.

Kotivakuutuksen tärkeät lisät: vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus

Kotivakuutukseemme sisältyy oletuksena vastuu- ja oikeusturvavakuutukset, mutta ne voi halutessaan jättää pois. Oikeusturvavakuutukseen sisältyy automaattisesti henkilöllisyysvarkausvakuutus, jonka voit kuitenkin halutessasi jättää pois. Voit tarkistaa vakuutustesi tarkat sisällöt vakuutuskirjasta.

 • Yksityishenkilön vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Se auttaa selviytymään vahingonkorvauksista, jos esimerkiksi törmäät polkupyörällä jalankulkijaan tai aiheutat vuokra-asunnolle vahinkoa, josta olet voimassa olevan oikeuden perusteella korvausvastuussa. Monet vuokranantajat edellyttävätkin asukkailtaan vastuuvakuutusta.

 • Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa asianajajan tai muun lakimiehen käytöstä riita-, rikos- tai hakemusasioissa aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, kun asia liittyy yksityishenkilön toimintaan. Laaja yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa lisäksi myös vastapuolen kuluja, joita ei korvata yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta.

 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus on oikeusturvavakuutukseen liitettävä lisäturva. Henkilöllisyysvarkaudesta on kysymys silloin, kun joku käyttää luvatta henkilötietojasi esimerkiksi nostaakseen pikavippejä tai tilatakseen tavaroita. Usein varas tarvitsee tähän vain henkilötunnuksesi tai nimesi ja osoitteesi. Unohtunut tai varastettu lompakko antaa varkaalle helpon tilaisuuden käyttää henkilötietojasi. Kun liität vakuutukseesi henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, saat käyttöösi puhelinpalvelun, joka auttaa sinua mahdollisen henkilöllisyysvarkauden selvittämisessä. Vakuutus korvaa myös henkilöllisyysvarkauteen liittyviä juristikuluja.

Muista kotivakuutus myös muutossa

Sattuiko vahinko?

Puhelimelle tai tabletille sattui vahinkoKodinkone tai tietokone rikkoutuiMuuta omaisuutta rikkoutui, varastettiin tai katosiHenkilöllisyysvarkausRakennukselle sattui vahinkoVenevahinko
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Lisää aiheesta

Omakotitalon kotivakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet