Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Kerros- tai rivitalon kotivakuutus

Ota kerros- tai rivitalon kotivakuutus kotisi suojaksi

Asuitpa vuokralla tai omistusasunnossa, kotivakuutuksella saat turvaa pienien ja suurien vahinkojen sattuessa. 
Laske hinta ja osta kotivakuutus

Kun sattuu ja tapahtuu, sopiva vakuutus suojaa kullan kallista kotiasi. Tulevaisuutesi kotivakuutuksella varaudut vahinkoihin, kodinkoneiden ja esineiden rikkoutumisiin kuin myös anastuksiin. Jos asut vuokralla tai osakkaana kerros- tai rivitalossa, tarvitset vakuutuksen vain koti-irtaimistollesi, et rakennukselle. Tarjoamme myös henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, joka suojaa sinua nopeasti yleistyneiltä rikostyypeiltä.

Näin kotivakuutukset korvaavat

Palovakuutus
Peruskoti-vakuutus
Laaja kotivakuutus
Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat irti päässeestä tulesta aiheutuneet palovahingot sekä tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja arvaamattomasti nousseen noen aiheuttamat vahingot.
Vakuutukset korvaavat korvattavan vahingon johdosta aiheutuneen asumisen keskeytymisen ylimääräisiä asumiskuluja, kuten sijaisasunnon ja irtaimiston varastoinnin vuokrauskustannuksia sekä irtaimiston siirtoon liittyviä kuljetuskustannuksia.
Vakuutukset korvaavat vuokra- tai osakehuoneiston kiinteän sisustuksen vahingot 5 000 euroon saakka. Kiinteällä sisustuksella tarkoitetaan asunto-osakeyhtiölain perusteella määräytyviä osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla olevia kiinteistön osia ja huoneistossa tehtyjä sisustus- ja parannustöitä.
Vakuutukset korvaavat vahingon, joka on aiheutunut vakuutuksen kohteena olevaan omaisuuteen suoraan kohdistuneesta salamaniskusta.
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen putkistosta äkillisesti, ennalta arvaamattomasti ja suoraan vuotaneen nesteen aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat varkauden, murtautumisen ja ilkivallan aiheuttamat vahingot. Vakuutukset korvaavat myös ulkona tilapäisesti säilytettävän polkupyörän anastuksen, jos pyörä on ollut lukittuna.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa myrskyn tai rakeiden aiheuttamat vahingot. Peruskotivakuutuksesta korvataan myrskyvahingot vain, jos myrsky on aiheuttanut vahinkoa asunnon sisällä. Parvekkeella tai ulkona olevan irtaimiston vahinkoja ei korvata. Myrskyllä tarkoitetaan tilannetta, missä puuskatuulen nopeus on vähintään 21 m/s.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa tavanomaisen irtaimiston rikkoutumisesta aiheutuneet vahingot, kun rikkoutuminen aiheutuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Vakuutukset korvaavat äkillisestä ja arvaamattomasta sähköilmiöstä kylmälaitteen kompressorille, pesukoneen ohjelmakoneistolle ja -korteille aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi uunin ennalta arvaamattomat ja äkilliset savuttamisesta aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Meiltä saat asiantuntevaa apua vahingon sattuessa

Särkyikö puhelin tai tietokone? Sanoiko kodinkone sopimuksensa irti? Anastettiinko sinulta omaisuutta? Ei hätää – me autamme sinua!

Voit ilmoittaa meille vahingosta Vahingot-sivun kautta. Sivulta löydät oikean puhelinnumeron ja kanavan tiedusteluihin ja korvauksen hakemiseen.

Saat meiltä selkeät ohjeet vahingon hoitamiseksi sekä tiedon siitä, onko kyseessä korvattava vahinko ja mikä on sinulle sopivin korvaustapa. 

Ohjeita vahinkotilanteisiin

Kotivakuutuksellamme saat avun nopeasti ja joustavasti

 • Kotivakuutuksemme tarjoaa hyvän korvauksen myös vanhoista kodinkoneista, esineistä ja laitteista. Korvauksen määrä riippuu vahingoittuneen esineen iästä. 
 • Kodin irtaimiston täysarvovakuutuksessamme ei ole euromääräistä ylärajaa. 
 • Vesivahingon tai tulipalon sattuessa autamme sinua tilapäisasunnon järjestämisessä.
 • Huomioimme kotisi suojauksen vakuutusmaksuissa. Saat irtaimiston kotivakuutukseen 10 prosentin alennuksen, kun suojaat kotisi varmuuslukolla tai murtohälyttimellä. Jos asennat kotiisi hälytysjärjestelmän, saat alennusta 15 prosenttia.
 • Vahingon sattuessa autamme sinua joustavasti ja nopeasti niin, että vahingosta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.
 • Saat käyttöösi nopean Kodinkoneapumme, josta voit saada rikkoutunutta vastaavan kodinkoneen suoraan kotiisi kuljetettuna.
 •  Mobiililaitteiden vahinkopalvelumme avulla rikkoutuneen puhelimen tai tabletin korjaus hoituu helposti ja nopeasti.

Mikä on rakkain aarteesi kotona? Olipa se sitten puhelin tai polkupyörä, hanki kotivakuutus.

Laske hinta ja osta kotivakuutus

Mitä irtaimiston kotivakuutukseen kuuluu?

Jos asut vuokralla tai osakkaana kerros-, rivi- tai paritalossa, tarvitset kotivakuutuksen vain koti-irtaimistollesi. Kiinteistön vakuuttaminen on asunto- tai kiinteistöyhtiön vastuulla.

Koti-irtaimistoon kuuluvat muun muassa

 • huonekalut, astiat, kirjat ja kodin tekstiilit
 • tietokoneet, tabletit ja matkapuhelimet
 • kodinkoneet ja viihde-elektroniikka
 • vaatteet ja asusteet
 • harrastus- ja urheiluvälineet
 • huoneistoon liittyvissä kellari- tai ullakkokomerossa säilytettävä irtaimisto.

Kotivakuutuksen tärkeät lisät: vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus 

Kotivakuutukseemme kuuluu automaattisesti vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Oikeusturvavakuutukseen kuuluu automaattisesti myös henkilöllisyysvarkausvakuutus, jonka voit halutessasi poistaa vakuutuksen lisäturvista.

 • Yksityishenkilön vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Se auttaa selviytymään vahingonkorvauksista, jos esimerkiksi törmäät polkupyörällä jalankulkijaan tai aiheutat vuokra-asunnolle vahinkoa, josta olet korvauslain perusteella vastuussa. Monet vuokranantajat edellyttävätkin asukkailtaan vastuuvakuutusta.
 • Yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa asianajajan tai muun lakimiehen käytöstä riita-, rikos- tai hakemusasioissa aiheutuneita asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, kun asia liittyy yksityishenkilön toimintaan. Laaja yksityishenkilön oikeusturvavakuutus korvaa lisäksi myös vastapuolen kuluja, joita ei korvata yksityishenkilön oikeusturvavakuutuksesta.
 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus on oikeusturvavakuutukseen liitettävä lisäturva. Henkilöllisyysvarkaudesta on kysymys silloin, kun joku käyttää luvatta henkilötietojasi esimerkiksi nostaakseen pikavippejä tai tilatakseen tavaroita. Usein varas tarvitsee tähän vain henkilötunnuksesi tai nimesi ja osoitteesi. Unohtunut tai varastettu lompakko antaa varkaalle helpon tilaisuuden käyttää henkilötietojasi. Kun liität vakuutukseesi henkilöllisyysvarkausvakuutuksen, saat käyttöösi puhelinpalvelun, joka auttaa sinua mahdollisen henkilöllisyysvarkauden selvittämisessä. Vakuutus korvaa myös henkilöllisyysvarkauteen liittyviä juristikuluja.

Lue lisää

Muista kotivakuutus myös muutossa

Lue lisää

Uutinen

Polkupyörävarkaudet lisääntyneet huomattavasti

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kannattaa huomioida, kun laittaa vanhan talon myyntiin? – Fanni vastaa

Lue lisää

Artikkeli

Mitä kotivakuutus korvaa muuton aikana? – Katso muistilista

Lue lisää

Sattuiko vahinko?

Puhelimelle, tabletille tai kannettavalle tietokoneelle sattui vahinko Kodinkone rikkoutui Muuta omaisuutta rikkoutui, varastettiin tai katosi Henkilöllisyysvarkaus Rakennukselle sattui vahinko Metsävahinko Venevahinko
Katso muut vahingot

Vakuutusehdot ja -esitteet

Fenniaturvan kotivakuutukset -esite


Kaikki vakuutukset ja palvelut henkilöasiakkaille

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja