Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • När man flyttar ihop - hur ska försäkringarna skötas? Fanny svarar
Fanny på Fennia svarar.

När man flyttar ihop – hur ska försäkringarna skötas? Fanny svarar

1.9.2020

Hej Fanny! Min pojkvän och jag ska nu ta nästa steg i vår relation och planerar att skaffa ett gemensamt hem. Vi har ännu inga försäkringar för den nya bostaden. Vi har båda egna hemförsäkringar och jag har några frågor: För det första: ersätter hemförsäkringen skador på lösegendom under flyttningen? För det andra: hur länge ska vi hålla våra egna hemförsäkringar i kraft och när ska den gemensamma försäkringen träda i kraft? Vänliga hälsningar signaturen Förnuft_och_känsla


Hej, Förnuft_och_känsla,

Allra först vill jag gratulera till det nya skedet i livet! Kärleken är ett stort äventyr och ni två står nu inför att skriva ett nytt gemensamt kapitel.

Försäkringsärendena som blir aktuella vid en flyttning är lyckligtvis ganska enkla. Jo, hemförsäkringen ersätter skador på lösegendom även under flyttningar – givetvis förutsatt att försäkringen är i kraft. Jag rekommenderar därför att en gemensam hemförsäkring för det nya hemmet träder i kraft senast på flyttdagen. På så sätt har all egendom som flyttas försäkringsskydd oberoende av hur ni tidigare har skött era personliga försäkringsärenden. Om ni flyttar era saker småningom, kan den nya hemförsäkringen också träda i kraft några dagar före flytten.

För ett par som bor tillsammans räcker det med en enda hemförsäkring. Ni behöver alltså inte personliga försäkringar längre när ni inrättar er i ert nya hem. De personliga försäkringarna kan avslutas samma dag som den gemensamma hemförsäkringen träder i kraft.

När det nya gemensamma livet börjar är det bra att också gå igenom några mer långsiktiga planer. Gillar ni att resa? Då kan en reseförsäkring vara bra att ha. Är ni djurvänner? För par som drömmer om att skaffa ett gemensamt sällskapsdjur rekommenderar jag en djurförsäkring. De gemensamma äventyren kan vara lugnare om man har Fennias Skydd för hälsa.

Och till sist en viktig påminnelse: Om ert nya hem är en ägarbostad och ni delar på bostadslånet, kan en livförsäkring vara guld värd. Man kan alltid köpa nya saker i en affär men sin älskade kan man aldrig ersätta.

När försäkringarna är i skick är det lätt att lita på att allt går väl både under flytten och i den gemensamma framtiden.


Till sist vill jag påminna om att det är viktigt att kramas ofta också mitt i flyttbrådskan!

Fanny

Lue lisää

HemförsäkringLivförsäkringReseförsäkringSjukförsäkringArtikelHem

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor