Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Företagets fordon
  • Försäkring för arbetsmaskin

Försäkring för arbetsmaskin

Skador på en arbetsmaskin leder ofta till avbrott i företagsverksamheten. Trygga kontinuiteten i företagsverksamheten med en lämplig försäkring.
Boka ett webbmöte

Arbetsmaskiner är ofta under hård belastning och med dem jobbar man i svåra förhållanden och på ställen där det lätt sker skador. Därför är det viktigt att du kommer ihåg att försäkra dem med lämpliga försäkringar.

Arbetsmaskiner som du försäkrar med trafikförsäkring

Om arbetsmaskinen är ett motorfordon, behöver du en trafikförsäkring för det. Om du vill, kan du smidigt försäkra alla dina företagsfordon med samma försäkringsbrev, med en gruppförsäkring för företagsfordon. Om du vill försäkra fordonen skilt, välj en individuell fordonsförsäkring.

Notera att ett motorfordon enligt trafikförsäkringslagen är i trafik även då du använder det eller flyttar det utanför vägarna, t.ex. på gårdsplanen, åkern, skogen eller på is. En trafikförsäkring är obligatorisk även om fordonet är oregistrerat.

Den lagstadgade trafikförsäkringen ersätter bara personskador och egendomsskador som drabbat andra parter. Om du vill ha ett mer omfattande skydd, är det bäst att teckna Fenniakasko. Det ersätter skador på företagets fordon och egendom i det. Dessutom ersätter det bärgning av fordonet om resan avbryts t.ex. på grund av ett tekniskt fel.

Arbetsmaskiner som du försäkrar med egendomsförsäkringar

Brand, läckageskada, skadegörelse. Olika egendomsskador kan ge dig huvudbry och leda till stora ekonomiska förluster för ditt företag.

Om ditt företag har arbetsmaskiner och fordon som har befriats från trafikförsäkringsplikten, t.ex. grävmaskiner och bulldozrar, du kan försäkra dem med Företagsskyddets egendomsförsäkringar tillsammans med övrig företagsegendom.

Vi hjälper dig att välja ett lämpligt försäkringsskydd för ditt företag och tar hänsyn till företagets verksamhet och verksamhetsförutsättningar.

När du tecknar försäkring för arbetsmaskiner från Fennia får du tillgång till Fennias
bilassistans 24h.

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor

Produktbroschyrer och försäkringsvillkor för försäkring för arbetsmaskin finns nedan. Från länkarna öppnas broschyrernas och villkorens egna webbsidor, men i slutet av sidorna finns också en länk till en pdf-version som du kan skriva ut.

Broschyr - Fennias fordonsförsäkringar
Försäkringsvillkor - Trafikförsäkring
Försäkringsvillkor - Fenniakasko

Råkade du ut för en skada?

Jag behöver bärgningVindrutan skadadesKollision i Finland eller utomlandsJag skadade mig i en trafikolyckaFöretagets transportskador
Se övriga skador

Lisää aiheesta

Ansvars- och rättsskyddsförsäkring för fastighet

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor