Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Företagets fordon
  • Försäkring för arbetsmaskin

Skydda din arbetsmaskin mot skador med rätt försäkring

Skador på en arbetsmaskin leder ofta till avbrott i företagsverksamheten. Trygga kontinuiteten i företagsverksamheten med en lämplig försäkring.
Kontakta oss för offert på försäkringar för arbetsmaskiner

Arbetsmaskiner är ofta under hård belastning och med dem jobbar man i svåra förhållanden och på ställen där det lätt sker skador. Därför är det viktigt att du kommer ihåg att försäkra dem med lämpliga försäkringar.

Arbetsmaskiner som du försäkrar med trafikförsäkring

Om arbetsmaskinen är ett motorfordon, försäkrar du den med en trafikförsäkring. Om du vill, kan du smidigt försäkra alla dina företagsfordon med samma försäkringsbrev, med en gruppförsäkring för företagsfordon. Om du vill försäkra fordonen skilt, välj en individuell fordonsförsäkring.

Notera att ett motorfordon enligt trafikförsäkringslagen är i trafik även då du använder det eller flyttar det utanför vägarna, t.ex. på gårdsplanen, åkern, skogen eller på is. En trafikförsäkring är obligatorisk även om fordonet är oregistrerat.

Den lagstadgade trafikförsäkringen ersätter bara personskador och egendomsskador som drabbat andra parter. Om du vill ha ett mer omfattande skydd, är det bäst att teckna Fenniakasko. Det ersätter skador på företagets fordon och egendom i det. Dessutom ersätter det bärgning av fordonet om resan avbryts t.ex. på grund av ett tekniskt fel.

Arbetsmaskiner som du försäkrar med egendomsförsäkringar

Brand, läckageskada, skadegörelse. Olika egendomsskador kan ge dig huvudbry och leda till stora ekonomiska förluster för ditt företag.

Om ditt företag har arbetsmaskiner och fordon som har befriats från trafikförsäkringsplikten, t.ex. grävmaskiner och bulldozrar, försäkrar du dem med Företagsskyddets egendomsförsäkringar tillsammans med övrig företagsegendom.

Vi hjälper dig att välja ett lämpligt försäkringsskydd för ditt företag och tar hänsyn till företagets verksamhet och verksamhetsförutsättningar.

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor