Hyppää sisältöön
  Personkunder
 • Fennia
 • Fennia Liv
 • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Hem och egendom
 • Båt

Båten eller utombordsmotorn skadades

Gör skadeanmälan per telefon

När båten eller utombordsmotorn skadas, gör en skadeanmälan genom att ringa vår skadetjänst mån–fre 9–16.

Om du fått skador på din jolle, kanot, kajak, roddbåt eller roddbåt med högst 5 hästkrafters utombordsmotor, kan du anmäla skadan genom att ringa till 010 503 2033.

Du kan också söka ersättning på elektronisk blankett

Anmäl skadan på den elektroniska blanketten Anmälan om båtskador. För att underteckna blanketten behöver du nätbankskoder eller mobil-id.

Gör så här om båten eller utombordsmotorn skadades eller blev stulen

 • Anmäl skadan genom att ringa vår skadetjänst. Kom överens om reparationen av båten eller motorn och transporten till verkstaden med oss i samband med skadeanmälan.

 • Kontakta samarbetsverkstaden för båtar eller utombordsmotorer efter att du gjort skadeanmälan. Våra samarbetsverkstäder erbjuder tillförlitlig och högklassig reparation av båtar och motorer. Nedan finns en lista över våra samarbetsverkstäder.

 • Om det är fråga om en stöld-, inbrotts- eller skadegörelseskada, gör först en polisanmälan innan du gör en skadeanmälan och yrka straff för gärningsmannen. Lämna in polisens utredningsanmälan till oss som bilaga till ersättningsansökan.

 • Om någon annan part, till exempel ett transport- eller lyftkransföretag, ansvarar för skadan, lämna omgående en skriftlig reklamation till den som orsakade skadan.

Ersätter min försäkring?

Båtförsäkringen ersätter bl.a. skador till följd av brand, stöld, grundstötning eller storm.

Från ersättningen dras självrisken och eventuella tilläggssjälvrisker av. I ersättningen beaktas även båtens eller motorns ålder.

Vid motorskador betalar vi enligt ditt val antingen reparationskostnaderna eller en penningersättning.

Samarbetsverkstäder för båtar

Kom överens om transporten och reparationen av båten med oss i samband med skadeanmälan. Vi meddelar om båtens skador ska inspekteras före reparationen.

Samarbetsverkstäder för utombordsmotorer

Kom överens om reparationen av motorn med oss i samband med skadeanmälan. Vi meddelar om skadorna ska inspekteras före reparationen.

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderFenniakoncernenLediga jobbBriefly in English
© Fennia-konserni
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänsten