Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Ladataan...
  • Etusivu
  • Ajoneuvot ja liikenne
  • Sähköauton vakuutus

Sähköauton vakuutus

Valitse sähköautollesi liikennevakuutuksen lisäksi halutessasi Premiumkasko, Laaja Fenniakasko tai Osakasko. Voit saada täydet bonukset heti uuteen kaskovakuutukseen.
Laske hinta ja osta autovakuutus

Apunasi on Fennian Autoapu 24h

Autoapu 24h -palvelu neuvoo sinua kaikenlaisissa ajoneuvovahingoissa.

Autopalveluvakuutuksella kuljetus latauspaikalle

Jos täyssähköauton akku tyhjenee kesken ajon, korvaamme auton kuljetuksen lähimpään sellaiseen paikkaan, jossa ajoakut voidaan ladata.

Liikennevakuutukseen jopa 83 %:n bonus

Maan paras, 83 prosentin bonus, jonka voit saavuttaa nopeimmillaan neljässä vuodessa.

Sähköauto on ilmastoystävällinen valinta autoiluun. Myös sähköauto täytyy aina vakuuttaa vähintään liikennevakuutuksella. Liikennevakuutus korvaa oman ajoneuvon kuljettajan ja matkustajien henkilövahinkoja sekä syyttömälle osapuolelle aiheutuneita henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Jos sähköautollesi sattuu vahinko, tarvitset vaurioiden korvaamista varten kaskovakuutuksen. Tarjoamme kaikkiin liikenne- ja kaskovakuutuksiimme myös kilpailukykyiset bonukset.

Eikö sähköauton vakuutus ole ajankohtainen? Tutustu myös tavalliseen autovakuutukseemme.

Valitse tarpeisiisi sopiva autovakuutus

Premiumkasko
Laaja Fenniakasko
Fennian osakasko
Liikenne-vakuutus
Hirvivahinkovakuutus korvaa vahingot, jotka syntyvät auton törmätessä hirvieläimeen (esimerkiksi hirvi, poro, peura, kauris).
Ei sisälly
Palovakuutus korvaa irti päässeestä tulesta ja sähkölaitteiden oikosulusta aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Varkausvakuutus korvaa varastetun ajoneuvon tai varastetun ajoneuvon osan. Vakuutus korvaa myös vahingot, jotka ovat aiheutuneet varkauden tai luvattoman käytön aikana tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvauksen edellytys on, että ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaudesta on aina ilmoitettava poliisille.
Ei sisälly
Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeyttämisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja, kun keskeytymisen syynä on ollut autoon tullut vika, vaurio tai auton anastus. Korvattavia kuluja ovat muun muassa auton tielle nostaminen ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon. Jos sähköauton akku tyhjenee kesken ajon, autopalveluvakuutus korvaa ajoneuvon kuljetuksen lähimpään sellaiseen paikkaan, jossa ajoakut voidaan ladata.
Ei sisälly
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-asioissa sekä riitaisissa rikos- ja hakemusasioissa.
Ei sisälly
Moottoriajoneuvon ulkomaan vastuuvakuutus korvaa ajoneuvon ulkomailla liikenteessä käytöstä aiheutuneen vahingonkorvausvelvollisuuden siltä osin, kuin liikennevakuutus ei sitä korvaa. Vakuutus on voimassa Euroopan talousalueen (ETAn) ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa. Venäjällä vakuutus kattaa vain matkustajille aiheutettuja henkilövahinkoja.
Jos Laajan Fenniakaskon voimassaoloalue on sovittu olevan voimassa myös Venäjällä ja tästä on mainittu vakuutuskirjassa, moottoriajoneuvon ulkomaan vastuuvakuutus on voimassa Venäjällä kuten muissakin Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Kolarivakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat esimerkiksi ajoneuvon tieltä suistumisesta, kaatumisesta, putoamisesta tai törmäämisestä.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneet vahingot, kun tapahtuma-aika ja -paikka voidaan määritellä. Ilkivallasta on aina ilmoitettava poliisille. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.
Valittavissa
Ei sisälly
Osamaksu- ja leasingvakuutus korvaa ajoneuvon myyjälle, vuokranantajalle, panttioikeuden tai autokiinnityksen haltijalle aiheutuneen menetyksen, jos vahinkoa ei korvata esimerkiksi ajoneuvon lukitsematta jättämisen vuoksi tai siksi, että se ei ole ollut lukitussa tai vartioidussa säilytyssuojassa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Lunastusturva sisältyy aina Premiumkaskoon ja Laajaan Fenniakaskoon sen voi lisätä erikseen. Lunastusturvasta maksetaan uuden vastaavan henkilöauton käteismyyntihinta, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:
a) ajoneuvo on ollut vakuutetun omistuksessa tai hallinnassa ja vapaaehtoisella ajoneuvovakuutuksella vakuutettuna ensirekisteröinnistä asti
b) ajoneuvo on alle kolme vuotta vanha
c) ajoneuvolla on ajettu alle 60 000 kilometriä
d) arvioidut korjauskulut ovat yli 40 prosenttia uuden vastaavan ajoneuvon käteismyyntihinnasta.
Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, Fennia maksaa lisäkorvauksena jopa 30 prosenttia auton käyvän arvon päälle. Tällöin korjauskulujen arvioidun määrän tulee olla vähintään 60 prosenttia ajoneuvon käyvästä arvosta ennen vahinkoa. Korvauksen korotus on enintään 40 000 euroa.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Lasivakuutus korvaa ajoneuvon tuulilasiin kohdistuneesta iskusta aiheutuneen vahingon.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Vuokra-autovakuutus korvaa Fennian kautta vuokratun auton kuluja, kun omaa autoa ei kolari-, hirvivahinko-, ilkivalta-, palo-, varkaus- tai lasivakuutuksen vakuutustapahtumien vuoksi voida käyttää. Vuokra-autovakuutuksen saat yksityiskäyttöön rekisteröidylle henkilöautolle, joka on vakuutettu Fenniakaskon kolarivakuutuksella. Korvausta maksetaan enintään 30 vuorokaudelta.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Keskeytysvakuutus
Ei sisälly
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvolle aiheutuneen vahingon, kun vahingon aiheuttajaa ei saada selville.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly
Eläinvahinkovakuutus korvaa vahingon, jonka syynä on törmäys muuhun eläimeen kuin hirvieläimeen.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly
Luonnonilmiövakuutus korvaa ajoneuvolle aiheutuneen vahingon, kun vahingon syynä ovat rakeet tai myrsky, myrskyn vuoksi pudonnut oksa tai kaatunut puu tai tulva, kun ajoneuvo on ollut pysäköitynä.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly
Henkilövahingot
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly
Jos olet itse liikennevahingon syytön osapuoli, syyllisen osapuolen liikennevakuutus korvaa sinulle aiheutuneita vahinkoja. Ajoneuvon oma liikennevakuutus ei koskaan korvaa tätä ajoneuvoa, siihen kytkettyä hinattavaa ajoneuvoa tai näissä olevaa omaisuutta. Ajoneuvon oma liikennevakuutus ei myöskään korvaa sen omistajan, haltijan tai kuljettajan muutakaan omaisuutta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly

Taulukossa olemme kertoneet tiivistetysti, mitä eri vakuutukset sisältävät. Kaikki vakuutustapahtumat ja korvattavat vahingot rajoituksineen ovat vakuutusehdoissa ja laissa. Muistathan tutustua niihin.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Sähköauton vakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fennian ajoneuvovakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniakasko
Vakuutusehdot - Liikennevakuutus

Fennian Autoapu 24h on aina palveluksessasi

Ajoitko kolarin, kolhittiinko ajoneuvoasi, tarvitsetko ajoneuvon hinauksen tai vuokra-ajoneuvon käyttöösi? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Autoapu 24h on tukenasi ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa Suomessa ja ulkomailla. Vahingon korvattavuus ratkaistaan ehtojen mukaan ja riippuu vakuutusturvasi laajuudesta ja sisällöstä.

Järjestämme hinauksen, teemme vahinkoilmoituksen puolestasi ja varmistamme, että pääset jatkamaan matkaasi sujuvasti. 

Lue lisää Autoapu 24h:sta

Sähköauton vakuutuksen hinta

Sähköautot ovat usein isotehoisia ja painavia, joten näistä syistä sähköautojen vakuutusmaksut voivat olla hieman tavallisen auton vakuutusmaksuja korkeampia.

Ajoneuvon vakuutuspaketti muodostuu pakollisesta liikennevakuutuksesta ja vapaaehtoisesta kaskovakuutuksesta. Vakuutusten hinnat perustuvat muun muassa autosi merkkiin, malliin, tehoon ja ikään. Kaskon hintaan vaikuttavat lisäksi valitsemasi omavastuun määrä ja vakuutuksesi laajuus.

Sähköauton lataaminen kotona

Sähköauto on ladattava ajoneuvon valmistajan ohjeiden mukaisesti. Kotitalouspistorasian pitkäaikainen käyttäminen voi ylikuumentuessaan aiheuttaa oikosulun tai sähköpalon, jota vakuutus ei välttämättä korvaa.

Sähköauton lataamiseen tulisi käyttää kunnollista, ammattilaisen asentamaa latausasemaa tai sähköasentajan tarkastamaa ulkopistorasiaa. Kiinteä latausasema kuuluu koti- tai kiinteistövakuutuksen piiriin, joten tässä yhteydessä kannattaa varmistaa, että myös ne ovat kunnossa.

Irrallinen ajoakkujen latausjohto tulee latauksen jälkeen irrottaa sekä autosta että pistorasiasta. Sitä ei saa säilyttää maassa, ulkona tai lattialla.

Mitä tietoa minulla pitää olla, jos haluan vakuuttaa sähköauton?

Kun haluat vakuuttaa sähköauton, sinun on tiedettävä sähköauton teho (kW), rekisterinumero, merkki, malli, auton ikä sekä vakuutuksenottajan ikä ja kotipaikka.

Autovakuutus ulkomailla

Sattuiko vahinko?

Tarvitsen hinaustaAuton tuulilasi vahingoittuiAjoneuvo vahingoittuiLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessa
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Lisää aiheesta

Autovakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet