Hyppää sisältöön
Företagskunder
Suomeksi
Logga in på Mitt Fennia
  • Ingångssida
  • Aktuellt
  • 3 tips för ett tryggt stugliv

3 tips för ett tryggt stugliv

17.6.2020

Stuglivet är ännu mer bekymmersfritt när säkerhetsaspekterna är i skick. Oavsett om du hyr en stuga eller har en egen kan dessa tre tips vara till nytta!

1. Ta reda på koordinaterna för stugan och spara dem på ett synligt ställe. Om ett olycksfall inträffar och du snabbt behöver kalla på hjälp är koordinaterna för stugan det mest entydiga sättet att få hjälpen att nå fram fort. Du kan ta reda på de exakta koordinaterna för stugan på nödcentralens webbplats www.112.fi

2. Kolla att os- och brandvarnaren fungerar. I din egen stuga ska du regelbundet testa att larmen fungerar, och om du hyr en stuga ska du på förhand ta reda på att den har fungerande larmanordningar. Om hyrstugan saknar larm kan du själv ta med sådana.

3. Se till att utrustningen är i skick. Om något oförutsett händer har du stor nytta av en första hjälpen-förpackning, en släckningsfilt och en kylförpackning. Särskilt om du hyr en stuga är det bra att packa med sig sådan utrustning, eftersom man inte kan vara säker på hur stugan är utrustad.

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Aktuellt Företagskunder Medietjänster Fenniakoncernen Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd