Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Matka
  • Matkavakuutus

Matkusta huolettomasti matkavakuutuksen turvin

Sairastuessasi tai loukkaantuessasi reissussa et jää pulaan – olemme turvanasi tulevaisuutesi matkoilla.
Laske hinta ja osta matkavakuutus 

Lomalla haluat ottaa rennosti ja elää huolettomasti, etkä murehtia mitä kaikkea voi sattua. Ota meiltä tarpeisiisi sopiva matkavakuutus, niin me pidämme huolen, että saat nopeasti apua hankalissa tilanteissa. Valitse jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus sen mukaan, kuinka usein matkustat. 

Näin matkavakuutus korvaa

Matkustaja-vakuutus
Matkatavara-vakuutus
Matkustajavakuutus korvaa hoitokulut, esimerkiksi lääkärikäynnit, sairaalamaksut ja lääkekulut.
Ei sisälly
Hyväksytäthän kuljetuksen etukäteen Fenniassa.
Ei sisälly
Matkustajavakuutuksen perusteella maksetaan kertakorvaus, jos matkatapaturmasta aiheutuu pysyvä haitta, tai matkatapaturma taikka yleisvaarallinen tartuntatauti aiheuttaa kuoleman.
Ei sisälly
Matkustajavakuutus korvaa matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja, jos myöhästyt ulkomaille suuntautuvalta matkalta tai jatkoyhteydeltä ja myöhästyminen johtuu siitä, että käyttämäsi kulkuväline myöhästyy pakottavasti sääesteen, teknisen vian tai liikenneonnettomuuden takia.
Ei sisälly
Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä aiheutuvia kuluja, kun matka joudutaan pakottavasti peruuttamaan tai keskeyttämään sairastumisen, tapaturman tai kuoleman vuoksi, tai omaisuuteesi kohdistuneen merkittävän taloudellisen esinevahingon takia.
Ei sisälly
Evakuointi- ja kriisiturvasta korvataan evakuointikulut silloin, kun Suomen ulkoministeriö suosittaa alueelta poistumista äkillisen luonnonkatastrofin tai terroriteon, tai äkillisesti alkaneen aseellisen selkkauksen vuoksi.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutus korvaa varastetut ja vaurioituneet matkatavarat.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluja, jos matkatavarasi myöhästyvät vähintään 12 tuntia kohteeseen saapumisesta.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutukseen sisältyvä vastuuvakuutus korvaa matkan aikana aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus korvaa matkaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa aiheutuneet asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.
Ei sisälly
Voit laajentaa matkustajavakuutuksesi kattamaan myös riskialttiita urheilulajeja sekä urheiluseuran järjestämiä kilpailuja ja harjoituksia. Ilman laajennusta matkustajavakuutus on voimassa vain oman fyysisen kuntosi ylläpitämiseksi harrastamassasi tavanomaisessa urheilussa.
Valittavissa
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Vakuutusehdot ja -esitteet

Fenniaturvan matkavakuutukset -esite
Fenniaturvan vakuutusehdot
Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Fennian Reissuapu 24h on palveluksessasi vuorokauden ympäri

Sairastuitko tai sattuiko sinulle tapaturma ulkomaan matkalla? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Reissuapu 24h on apunasi, kun tarvitset hoitoa tai apua ulkomailla.

Ohjaamme sinut hoitoon sellaiseen paikkaan, jossa sinun ei tarvitse maksaa
hoidostasi itse. Olemme tarvittaessa myös apunasi matkajärjestelyissä
takaisin Suomeen.

Lue Reissuapu 24h:sta lisää täältä

Millainen matkailija, sellainen matkavakuutus

Voit ottaa matkavakuutuksen joko määräaikaisena yhdelle matkalle, tai jatkuvasti voimassa olevana. Jos matkustat säännöllisesti, on jatkuva matkavakuutus ehdottomasti vaivattomin vaihtoehto. Usein se on myös määräaikaista matkavakuutusta edullisempi vaihtoehto, jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa. 

Matkavakuutus on voimassa loma- ja työmatkoilla, sekä opintomatkoilla, esimerkiksi opiskelijavaihdon aikana. Voit valita tarpeidesi mukaan vakuutuksen, joka on voimassa myös Suomen matkoilla. Tällöin vakuutus on voimassa, kun matkustat vähintään 50 kilometrin päähän kodistasi, työpaikastasi, opiskelupaikastasi tai vapaa-ajan asunnostasi. 

Matkustajavakuutus turvaa sinut, matkatavaravakuutus korvaa matkatavaroita

Matkavakuutus koostuu matkustaja -ja matkatavaravakuutuksesta, jotka voit ottaa yhdessä tai erikseen. 

Matkustajavakuutuksen turvin et jää sairastumisen tai tapaturman sattuessa reissussa pulaan. Ulkomaan matkoilla käytettävissäsi on Fennian Reissuapu 24h ja kotimaan matkoilla FenniaHoitajan palvelut . 

Matkatavaravakuutus turvaa matkalla mukana olevat matkatavarat, mukaan lukien matkaliput, passin ja viisumin sekä matkalla tekemäsi ostokset. Voit valita tarpeidesi mukaan matkatavaravakuutuksen, joka on voimassa myös Suomen matkoilla.

Tarpeesi mukaan voit ottaa matkavakuutuksen kerralla koko perheelle. Meiltä saat perheen matkavakuutuksen samaan hintaan riippumatta siitä, kuuluuko perheeseen 2 henkilöä tai enemmän.

Sähköinen matkavakuutuskortti

Tiesitkö, että sinun ei enää tarvitse kuljettaa matkavakuutuskorttiasi lompakossa? Voit tilata meiltä sähköisen matkavakuutuskortin, joka kulkee aina mukanasi matkapuhelimessasi. Jos et ole vielä saanut meiltä sähköistä matkavakuutuskorttia, voit tilata sen suoraan tästä . 

Lue lisää

Tiedote

Koronaviruksen aiheuttamat tilanteet ja Fennian vakuutukset

Lue lisää

Artikkeli

Millainen on matkailijan tulevaisuus? Näin ajattelevat yritysjohtaja, paraurheilija ja suurperheen äiti

Lue lisää

Artikkeli

Kesä edessä, reissu mielessä… Mitä lomamatkan suunnittelussa kannattaa juuri nyt ottaa huomioon?

Lue lisää

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma ulkomailla Sairastuminen tai tapaturma Suomessa Matkatavara rikkoutui, varastettiin tai katosi Matkan peruuntuminen tai keskeytyminen Matkalta myöhästyminen
Katso muut vahingot

Kaikki vakuutukset ja palvelut henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Usein kysyttyä Ajankohtaista Medialle Yritysasiakkaat Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja