Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Matka
 • Matkavakuutus

Matkavakuutus

Matkusta huolettomasti matkavakuutuksen turvin. Sairastuessasi tai loukkaantuessasi reissussa et jää pulaan – olemme turvanasi tulevaisuutesi matkoilla.
Laske hinta ja osta matkavakuutus 

Korvaamme peruuntuneen matkan ilman ylärajaa

Jos sairastut ennen matkaa, korvaamme esimerkiksi matkalipuista ja majoituksesta etukäteen maksamasi hinnan ilman enimmäiskorvausrajaa.

Matkavakuutus yhdellä hinnalla koko perheelle

Saat perheen matkavakuutuksen samaan hintaan riippumatta siitä, kuuluuko perheeseen 2 henkilöä tai enemmän.

Apunasi on Fennian Reissuapu 24h

Reissuapu 24h auttaa vuorokauden ympäri, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma ulkomaan matkalla.

Lomalla haluat ottaa rennosti ja elää huolettomasti, etkä murehtia mitä kaikkea voi sattua. Ota meiltä tarpeisiisi sopiva matkavakuutus, niin me pidämme huolen, että saat nopeasti apua hankalissa tilanteissa. Valitse jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus sen mukaan, kuinka usein matkustat. 

Näin matkavakuutus korvaa

Matkustaja-vakuutus
Matkatavara-vakuutus
Matkustajavakuutus korvaa hoitokulut, esimerkiksi lääkärikäynnit, sairaalamaksut ja lääkekulut.
Ei sisälly
Hyväksytäthän kuljetuksen etukäteen Fenniassa.
Ei sisälly
Matkustajavakuutuksen perusteella maksetaan kertakorvaus, jos matkatapaturmasta aiheutuu pysyvä haitta, tai matkatapaturma taikka yleisvaarallinen tartuntatauti aiheuttaa kuoleman.
Ei sisälly
Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä aiheutuvia kuluja, kun matka joudutaan pakottavasti peruuttamaan tai keskeyttämään sairastumisen, tapaturman tai kuoleman vuoksi, tai omaisuuteesi kohdistuneen merkittävän taloudellisen esinevahingon takia.
Ei sisälly
Matkustajavakuutus korvaa matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja, jos myöhästyt ulkomaille suuntautuvalta matkalta tai jatkoyhteydeltä ja myöhästyminen johtuu siitä, että käyttämäsi kulkuväline myöhästyy pakottavasti sääesteen, teknisen vian tai liikenneonnettomuuden takia.
Ei sisälly
Kriisi- ja evakuointiturvasta korvataan evakuointikulut silloin, kun Suomen ulkoministeriö suosittaa alueelta poistumista äkillisen luonnonkatastrofin tai terroriteon, tai äkillisesti alkaneen aseellisen selkkauksen vuoksi.
Ei sisälly
Fennian Reissuapu 24h auttaa, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma ulkomaan matkalla.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutus korvaa rikkoutuneet tai varastetut matkatavarat.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluja, jos matkatavarasi myöhästyvät vähintään 5 tuntia kohteeseen saapumisesta.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutukseen sisältyvä vastuuvakuutus korvaa matkan aikana aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus korvaa matkaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa aiheutuneet välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.
Ei sisälly
Voit laajentaa matkustajavakuutuksesi kattamaan myös riskialttiita urheilulajeja sekä urheiluseuran järjestämiä kilpailuja ja harjoituksia. Ilman laajennusta matkustajavakuutus on voimassa vain oman fyysisen kuntosi ylläpitämiseksi harrastamassasi tavanomaisessa urheilussa.
Valittavissa
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Matkavakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Matkavakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniaturva: matkatavarat (F20-F100)
Vakuutusehdot - Fenniaturva: matkustaja (F400-F300)
Vakuutusehdot - Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Fennian Reissuapu 24h on palveluksessasi vuorokauden ympäri

Sairastuitko tai sattuiko sinulle tapaturma ulkomaan matkalla? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Reissuapu 24h on apunasi, kun tarvitset hoitoa tai apua ulkomailla.

Ohjaamme sinut hoitoon sellaiseen paikkaan, jossa sinun ei tarvitse maksaa
hoidostasi itse. Olemme tarvittaessa myös apunasi matkajärjestelyissä
takaisin Suomeen.

Lue lisää Reissuapu 24h:sta

Miksi ottaa matkavakuutus?

Matkavakuutus sisältää kaksi vakuutusta: matkustajavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen.

 • Matkustajavakuutus korvaa, jos matkustajalle tapahtuu jotain

 • Matkatavaravakuutus korvaa, jos matkatavaroille tapahtuu jotain

Matkavakuutuksen avulla turvaat siis itsellesi ja matkatavaroillesi aiheutuneita vahinkoja, kuten matkalla sattuneita tapaturmia ja sairastumisia tai matkatavaroiden rikkoutumisen tai varkauden.

Matkavakuutus‍ voi olla voimassa joko vain ulkomailla tai sekä ulkomailla että kotimaassa.

Voit ottaa matkustaja- ja matkatavaravakuutukset joko yhdessä tai erikseen.

Fennian matkavakuutukseen kuuluu Fennian Reissuapu 24h -palvelu. Se auttaa, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma ulkomaanmatkalla. Palvelu on apunasi myös esimerkiksi matkajärjestelyissä matkasi keskeydyttyä.

Kotimaan matkoilla apunasi sairaus- ja tapaturmatilanteissa on FenniaHoitaja -palvelu.

Kun matkavakuutus on kunnossa, on sinun helpompi rentoutua ja viettää huoletonta lomaa.

Matkavakuutuksen hinta

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa moni tekijä, kuten vakuutuksen voimassaoloalueen laajuus, valitut vakuutusmäärät sekä se, onko matkustajavakuutus otettu yhdelle henkilölle vai koko perheelle.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa myös se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai määräaikaisena jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on usein edullisempi vaihtoehto silloin, jos matkustat kaksi kertaa tai useammin vuodessa.

Millainen matkailija, sellainen matkavakuutus – jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

Voit ottaa matkavakuutuksen joko määräaikaisena yhdelle matkalle, tai jatkuvasti voimassa olevana. Jos matkustat säännöllisesti, on jatkuva matkavakuutus ehdottomasti vaivattomin vaihtoehto. Usein se on myös määräaikaista matkavakuutusta edullisempi vaihtoehto, jos matkustat useammin kuin kerran vuodessa. 

Matkavakuutus on voimassa loma- ja työmatkoilla, sekä opintomatkoilla, esimerkiksi opiskelijavaihdon aikana. Voit valita tarpeidesi mukaan vakuutuksen, joka on voimassa myös Suomen matkoilla.

Matkustajavakuutus turvaa sinut, matkatavaravakuutus korvaa matkatavaroita

Matkavakuutus koostuu matkustaja- ja matkatavaravakuutuksesta, jotka voit ottaa yhdessä tai erikseen. 

Matkustajavakuutuksen turvin et jää sairastumisen tai tapaturman sattuessa reissussa pulaan. Ulkomaan matkoilla käytettävissäsi on Fennian Reissuapu 24h ja kotimaan matkoilla FenniaHoitajan palvelut. 

Matkatavaravakuutus turvaa matkalla mukana olevat matkatavarat, mukaan lukien matkaliput, passin ja viisumin sekä matkalla tekemäsi ostokset. Voit valita tarpeidesi mukaan matkatavaravakuutuksen, joka on voimassa myös Suomen matkoilla.

Tarpeesi mukaan voit ottaa matkavakuutuksen kerralla koko perheelle. Meiltä saat perheen matkavakuutuksen samaan hintaan riippumatta siitä, kuuluuko perheeseen 2 henkilöä tai enemmän.

Jos olet matkavakuutusta ostaessasi korkeintaan 30-vuotias, saat 25 %:n alennuksen, kun ostat vakuutuksen verkkokaupasta.

Sähköinen matkavakuutuskortti

Tiesitkö, että sinun ei enää tarvitse kuljettaa matkavakuutuskorttiasi lompakossa? Voit tilata meiltä sähköisen matkavakuutuskortin, joka kulkee aina mukanasi matkapuhelimessasi. Jos et ole vielä saanut meiltä sähköistä matkavakuutuskorttia, voit tilata sen suoraan tästä . 

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma ulkomaillaSairastuminen tai tapaturma SuomessaMatkatavara rikkoutui, varastettiin tai katosiMatkan peruuntuminenMatka keskeytyminenMatkalta myöhästyminen
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Hoitaja hymyilee.

FenniaHoitaja auttaa, kun sairastut tai tapaturma sattuu

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet