Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Matka
  • Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus turvaa matkatavarasi, jos asiat eivät suju reissussa suunnitelmien mukaan.
Laske hinta ja osta matkavakuutus 

Matkatavaravakuutus korvaa, jos matkalaukkusi myöhästyy

Jos matkatavarasi myöhästyvät vähintään 5 tuntia kohteeseen saapumisesta, saat korvauksen välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluista.

Matkatavaravakuutus turvaa matkalla olevat tavarasi

Matkatavaroiksi lasketaan myös esimerkiksi puhelin, passi, matkaliput ja käteinen raha 350 euroon asti.

Omavastuu 0 €

Voit valita matkatavaravakuutukseen myös 0 euron omavastuun.

Kun liität matkavakuutukseesi matkatavaravakuutuksen, turvaat matkalle mukaan lähtevät tavarasi esimerkiksi rikkoutumisen tai varastamiseen varalta. Voit ottaa matkatavaravakuutuksen ulkomaan matkoillesi tai tarvittaessa sisällyttää myös kotimaan matkat vakuutukseen.

Mikä on matkatavaravakuutus?

Matkatavaravakuutus ja matkustajavakuutus muodostavat yhdessä matkavakuutuksen. Voit valita matkavakuutukseen vakuutatko vain itsesi vai myös matkatavarasi.

Matkatavaravakuutus korvaa, jos matkatavarat rikkoutuvat, myöhästyvät tai ne varastetaan.

Matkatavaroiksi lasketaan kaikki henkilökohtaiset matkavarusteesi, kuten puhelin, vaatteet, läppäri tai tabletti sekä matkalla tekemäsi ostokset. Myös passi, matkaliput ja käteinen raha 350 euroon asti kuuluvat matkatavaravakuutuksen piiriin.

Matkatavaravakuutuksessa vakuutettuina ovat sinun lisäksesi myös kanssasi samassa taloudessa vakituisesti asuvat perheenjäsenet eli tarvitset vain yhden matkatavaravakuutuksen, jos matkustatte yhdessä.

Voit valita tarpeidesi mukaan matkatavaravakuutuksen, joka on voimassa niin ulkomaanmatkoilla kuin kotimaassakin.

Näin matkavakuutus korvaa

Matkustaja-vakuutus
Matkatavara-vakuutus
Matkustajavakuutus korvaa hoitokulut, esimerkiksi lääkärikäynnit, sairaalamaksut ja lääkekulut.
Ei sisälly
Hyväksytäthän kuljetuksen etukäteen Fenniassa.
Ei sisälly
Matkustajavakuutuksen perusteella maksetaan kertakorvaus, jos matkatapaturmasta aiheutuu pysyvä haitta, tai matkatapaturma taikka yleisvaarallinen tartuntatauti aiheuttaa kuoleman.
Ei sisälly
Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä aiheutuvia kuluja, kun matka joudutaan pakottavasti peruuttamaan tai keskeyttämään sairastumisen, tapaturman tai kuoleman vuoksi, tai omaisuuteesi kohdistuneen merkittävän taloudellisen esinevahingon takia.
Ei sisälly
Matkustajavakuutus korvaa matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja, jos myöhästyt ulkomaille suuntautuvalta matkalta tai jatkoyhteydeltä ja myöhästyminen johtuu siitä, että käyttämäsi kulkuväline myöhästyy pakottavasti sääesteen, teknisen vian tai liikenneonnettomuuden takia.
Ei sisälly
Kriisi- ja evakuointiturvasta korvataan evakuointikulut silloin, kun Suomen ulkoministeriö suosittaa alueelta poistumista äkillisen luonnonkatastrofin tai terroriteon, tai äkillisesti alkaneen aseellisen selkkauksen vuoksi.
Ei sisälly
Fennian Reissuapu 24h auttaa, jos sairastut tai sinulle sattuu tapaturma ulkomaan matkalla.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutus korvaa rikkoutuneet tai varastetut matkatavarat.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluja, jos matkatavarasi myöhästyvät vähintään 5 tuntia kohteeseen saapumisesta.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutukseen sisältyvä vastuuvakuutus korvaa matkan aikana aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja.
Ei sisälly
Matkatavaravakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus korvaa matkaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa aiheutuneet välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.
Ei sisälly
Voit laajentaa matkustajavakuutuksesi kattamaan myös riskialttiita urheilulajeja sekä urheiluseuran järjestämiä kilpailuja ja harjoituksia. Ilman laajennusta matkustajavakuutus on voimassa vain oman fyysisen kuntosi ylläpitämiseksi harrastamassasi tavanomaisessa urheilussa.
Valittavissa
Ei sisälly

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Matkatavaravakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Matkavakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F20-F100
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F400-F300
Vakuutusehdot - Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Mitä matkatavaravakuutus korvaa?

Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaralle äkillisesti, ennalta arvaamatta sattuneet vahingot, kuten matkatavaran rikkoutumisen tai varastamisen. Esimerkiksi jos puhelimesi rikkoutuu tai lompakkosi varastetaan rannalla, matkatavaravakuutus korvaa.

Matkatavaravakuutus ei korvaa omasta huolimattomuudesta ja tai unohtelusta aiheutuneita tavaravahinkoja – esimerkiksi jos unohdat tai kadotat puhelimesi.

Matkatavaravakuutus korvaa myös, jos matkalaukkusi myöhästyy tai ei saavu matkakohteeseesi. Jos matkatavarat myöhästyvät vähintään 5 tuntia, matkatavaravakuutus korvaa välttämättömiä tavarahankintoja, kuten hammasharjan tai vaihtovaatteet. Jos lentoyhtiö ei pysty toimittamaan matkatavaroitasi takaisin, hae korvausta ensi sijassa lentoyhtiöltä tai matkatoimistolta.

Matkavahingon sattuessa vakinaisen asuinpaikkasi tulee olla Suomessa, jotta voit hakea korvausta matkatavaravakuutuksesta.

Matkatavaravakuutuksen vastuu- ja oikeusturvavakuutus

Matkatavaravakuutukseen kuuluvat myös vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkallasi ulkopuoliselle vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvastuussa. Matkavastuuvakuutuksesta voit hakea korvausta esimerkiksi, jos aiheutat henkilövahingon ajamallasi vuokrapolkupyörällä. Matkavastuuvakuutus ei korvaa, jos vahinko on aiheutettu tahallaan.

Matkaoikeusturvavakuutus korvaa matkaan liittyvät välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- tai hakemusasioissa.

Matkatavaravakuutuksen omavastuu ja hinta

Kun matkatavaravakuutuksesta korvataan sattunut vahinko, korvauksen määrään vaikuttaa valitsemasi omavastuun määrä, matkatavaroiden vakuutusmäärä sekä vahingoittuneen tai varastetun matkatavaran ikävähennys. Ikävähennyksen alaisuuteen kuuluvat esimerkiksi kännykät ja tietokoneet.

Omavastuu tarkoittaa sitä summaa, jonka maksat itse vahingon sattuessa.

Mitä suurempi on omavastuusi eli mitä suuremman osan riskistä jätät omalle vas­tuullesi, sitä pienempi on vakuutusmaksu. Jos siis valitset vakuutukseesi suuremman omavastuun, säästät vakuutusmaksussa.

Sattuiko vahinko?

Sairastuminen tai tapaturma ulkomaillaSairastuminen tai tapaturma SuomessaMatkatavara rikkoutui, varastettiin tai katosiMatkan peruuntuminenMatka keskeytyminenMatkalta myöhästyminen
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Vahingot

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet