Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Venevakuutus

Venevakuutus suojaa venettäsi vesillä ja maissa

Venevakuutuksillamme turvaat vapaa-ajan käytössä olevan moottoriveneen, purjeveneen ja perämoottoriveneen.
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous venevakuutuksesta

Olipa veneesi laiturin nokassa tai vesillä, ansaitsee se suojaa luonnonilmiöiltä, vahingoilta ja ilkivallalta. Valitse veneellesi palo- ja varkausvakuutus tai laaja venevakuutus tarpeesi mukaan. Kun katsastat veneesi vuosittain, saat meiltä 20 prosentin katsastusalennuksen. Laajan bonusoikeudellisen venevakuutuksemme bonusalennus voi nousta jopa 70 prosenttiin vahingottomilta vuosilta. 

Näin venevakuutukset korvaavat

Palo- ja varkaus-vakuutus
Laaja venevakuutus
Veneen palo- ja varkausvakuutus sekä laaja venevakuutus korvaavat veneen ja veneeseen kuuluvien varusteiden varkaudesta ja ilkivallasta aiheutuneet vahingot.
Veneen palo- ja varkausvakuutus sekä laaja venevakuutus korvaavat vahingot, jotka tulipalo on aiheuttanut veneelle ja veneeseen kuuluville varusteille.
Veneen palo- ja varkausvakuutus sekä laaja venevakuutus korvaavat vahingot, jotka räjähdys tai salamanisku on aiheuttanut veneelle tai veneeseen kuuluville varusteille.
Sekä veneen palo- ja varkausvakuutukseen että laajaan venevakuutukseen sisältyy aina veneilijän vastuuvakuutus, joka korvaa veneilijän toiminnasta ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja.
Laaja venevakuutus korvaa, kun vahingon aiheuttaa ennalta arvaamaton, ulkoapäin äkillisesti vaikuttava tapahtuma, esimerkiksi karilleajo, pohjakosketus, yhteentörmäys tai kaatuminen.
Ei sisälly
Laaja venevakuutus korvaa myrskyn tai rajuilman aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Laajaan venevakuutukseen voit ottaa lisäturvaksi konerikkovakuutuksen, joka kattaa äkilliset ja ennalta-arvaamattomat päämoottorin, sen voimansiirron ja potkurin sisäiset konerikot, joita ovat esimerkiksi venttiilivarren katkeaminen ja siitä johtuva moottorin vaurioituminen.
Ei sisälly
Lisäturva
Laajaan venevakuutukseen voit ottaa lisäturvaksi masto- ja takilavakuutuksen, joka antaa turvan myös äkillisten ja ennalta-arvaamattomien masto- ja takilavahinkojen varalta. Tällaisia ovat esimerkiksi vanttiruuvin pettäminen ja siitä johtuva maston kaatuminen.
Ei sisälly
Lisäturva

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Meiltä saat asiantuntevaa apua vahingon sattuessa

Vahingoittuiko veneesi tai veneesi perämoottori? Ei hätää – me autamme sinua!

Voit ilmoittaa meille vahingosta soittamalla vahinkopalveluumme. 

Kun olet tehnyt vahinkoilmoituksen, ota yhteyttä valitsemaasi kumppanikorjaamoomme, jotka tarjoavat veneille ja moottoreille laadukkaan ja luotettavan korjauksen.

Ohjeita vahinkotilanteisiin

Näillä alueilla voit veneillä venevakuutuksemme turvin

Venevakuutuksemme ovat voimassa Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan vesistöissä, aluevesillä ja säilytettäessä maissa sekä kuljetettaessa venettä näiden maiden välillä. Vakuutuksemme ovat voimassa myös Itämerellä ja sen lahdissa, Saimaan kanavalla, Kattegatissa, Skagerakissa sekä Kielin kanavalla.

Lue lisää

Artikkeli

Veneen paloturvallisuus kuntoon – katso vesille lähtijän muistilista

Lue lisää

Sattuiko vahinko?

Tarvitsen hinausta Auton tuulilasi vahingoittui Ajoneuvo vahingoittui Ajoneuvossa on tekninen vika Loukkaantuminen liikenneonnettomuudessa
Katso muut vahingot

Vakuutusehdot ja -esite

Venevakuutukset esite


Kaikki vakuutukset ja palvelut henkilöasiakkaille

Ajoneuvot

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja