Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Kollegor och vänner
Työtoverit ja ystävät Fenniassa

Kollegor och vänner

10.2.2023

Hanna Niemi-Korpi och Kirsi Kivioja är inte bara kollegor, utan även vänner. Hundratals kilometer skiljer dem åt, men de håller kontakt med teknikens hjälp.

Hanna Niemi-Korpi och Kirsi Kivioja arbetar på Fennia som kontaktchefer, Hanna i Vasa och Kirsi i Uleåborg. Båda ansvarar för att utveckla och upprätthålla samarbetet med bilfirmor.

”Vi träffades första gången via nätet i november 2019 på ett veckomöte, när Hanna precis hade börjat arbeta i teamet”, berättar Kirsi.

”Något riktigt första intryck av varandra hann vi inte få under mötet, eftersom det var många andra deltagare med och man då knappt hade på kamerorna”, säger Hanna.

Vi fick dock båda snabbt en varm känsla av den andra, och ibland utvidgades diskussionerna bortom arbetsärenden till att även handla om vår fritid.

”Vi märkte att vi under teammöten alltid var de som pratade mest”, skrattar de.

Duon hann arbeta nästan ett helt år i samma team och skicka tusentals WhatsApp-meddelanden till varandra innan de träffades på riktigt första gången.

”Den andra kändes genast bekant och konversationen flöt på en gång”, berättar Hanna om lunchträffen i Ylivieska. ”Andra gången vi träffades fick vi frågan om vi kanske är barndomsvänner”.

Ett samtal om dagen

Det är hundratals kilometer mellan Kirsis och Hannas hemorter, men det har inte påverkat vänskapen mellan de två: nuförtiden håller de kontakt genom att ringa och skicka meddelanden varje dag, även på helgerna. Båda tycker att det är enkelt att upprätthålla vänskapen och kontakten på distans.

”Det krävs förstås att båda är mycket utåtriktade”, funderar Kirsi.

Vännernas samtalsämnen handlar om allt från familj och hundar till framtidsplaner. De har lyckats undvika missförstånd trots att kontakten i huvudsak sker på linjen.

”Vi förstår varandra bra. Vi har båda samma sarkastiska sinne för humor”, säger Hanna.

”Vi har verkligen båda samma dåliga humor”, konstaterar Kirsi med ett skratt.

Distanskompisen stöder och lyssnar

Både Hanna och Kirsi tycker att insikten om att den andra alltid finns där för att hjälpa till är viktig – oavsett om det handlar om jobbet eller privatlivet. Båda upplever att vänskapen som började på jobbet har förbättrat välbefinnandet på arbetet.

”Om man har en tung dag så hjälper det att det finns en annan person som förstår exakt hur det känns”, säger Hanna.

”Vi skrattar mycket tillsammans, uppmuntrar varandra och tar inte oss själva på för stort allvar”, berättar Kirsi.

Vad uppskattar då vännerna mest hos varandra?

”Hanna inspirerar och inspireras! När hon börjar med något så slutför hon det också alltid”, avslöjar Kirsi.

”Kirsi å andra sidan påminner om vikten av att stanna upp och leva i nuet”, summerar Hanna.

Lue lisää

Vi jobbar på FenniaArtikel

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor