Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Kollega, ystävä
Työtoverit ja ystävät Fenniassa

Kollega, ystävä

10.2.2023

Hanna Niemi-Korpi ja Kirsi Kivioja ovat paitsi kollegoja, myös ystäviä. Välissä heillä on satoja kilometrejä, mutta teknologia auttaa yhteydenpidossa.

Hanna Niemi-Korpi ja Kirsi Kivioja työskentelevät Fenniassa yhteyspäällikköinä; Hanna Vaasassa ja Kirsi Oulussa. Molempien vastuisiin kuuluu autoliikeyhteistyön kehittäminen ja ylläpito.

“Tapasimme verkon välityksellä ensimmäistä kertaa marraskuussa 2019 viikkopalaverissa, kun Hanna oli juuri aloittanut työt tiimissä”, Kirsi muistelee.

“Varsinaista ensivaikutelmaa ei siinä vielä ehtinyt toisesta saada, koska verkkokokouksessa oli monia muitakin eikä kameroitakaan silloin vielä juuri pidetty päällä”, Hanna sanoo.

Molemmille muodostui kuitenkin nopeasti lämmin tunne toisesta, ja vähitellen keskustelut laajentuivat työasioista myös vapaa-aikaa koskeviin aihealueisiin.

“Huomasimme, että tiimipalavereissa olimme aina ne tyypit, jotka olivat äänessä”, molemmat nauravat.

Kaksikko ehti tehdä lähes vuoden töitä samassa tiimissä ja vaihtaa tuhansia WhatsApp-viestejä ennen kuin tapasi ensimmäistä kertaa kasvokkain.

“Toinen tuntui heti tutulta ja juttu luisti saman tien”, Hanna muistelee lounastreffejä Ylivieskassa. “Ja toista kertaa tavatessamme meiltä jo tiedusteltiin, että olemmeko kenties lapsuudenystäviä.”

Soitto päivässä

Kirsin ja Hannan kotipaikkakuntien välillä on satoja kilometrejä, mutta se ei ole naisia hidastanut: ystävyyttä ylläpidetään nykyisin päivittäisillä soitoilla ja viesteillä, myös viikonloppuisin. Molemmat kokevat etäystävystymisen ja -yhteydenpidon helpoksi.

“Se kyllä vaatii, että molemmat ovat erityisen avoimia”, Kirsi pohtii.

Ystävysten keskustelunaiheet vaihtelevat aina perheestä ja koirista tulevaisuuden suunnitelmiin. Väärinymmärryksiltä on lähinnä linjojen välityksellä toimivassa yhteydenpidossa vältytty.

“Meidän on helppo ymmärtää toisiamme. Molemmilla on samanlainen, sarkastinen huumorintaju” Hanna valottaa.

“Huumori on tosiaan molemmilla yhtä surkeaa”, Kirsi säestää nauraen.

Etäystävä tukee ja kuuntelee

Sekä Hanna että Kirsi pitävät tärkeänä tunnetta siitä, että toinen on aina valmis auttamaan – oli kyse sitten työhön liittyvistä asioista tai henkilökohtaisista. Molemmat kokevat, että työstä alkanut ystävyyssuhde on parantanut työhyvinvointia.

“Jos on raskas päivä, niin helpottaa, että on toinen, joka ymmärtää tasan tarkkaan miltä tuntuu”, Hanna sanoo.

“Me nauramme paljon yhdessä, tsemppaamme toisiamme emmekä ota itseämme liian vakavasti”, Kirsi kertoo.

Miten ystävykset sitten eniten arvostavat toisissaan?

“Hanna innostaa ja innostuu! Kun hän jotain aloittaa, hän saattaa sen aina loppuun”, Kirsi paljastaa.

“Kirsi taas muistuttaa pysähtymisen tärkeydestä ja siitä, että täytyy elää hetkessä”, Hanna summaa.

Lue lisää

Töissä FenniassaArtikkeli

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet