Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fenniakoncernens julgåva till arbete för att främja barns och ungas psykiska hälsa

4.12.2019

Fenniakoncernen reserverar varje år en summa som ges som personalens julgåva till välgörande ändamål. I år röstade Fennias personal på att julgåvan ska ges till MIELI Psykisk Hälsa Finland rf.

Enligt MIELI rf:s verksamhetsledare Sari Aalto-Matturi kommer barn och unga med hjälp av Fennias stöd få mentala färdigheter som hjälper dem i kriser och motgångar i livet.

– 50 procent av alla psykiska störningar börjar före 14-årsåldern. Bara hälften av de insjuknade får den vård de behöver. Varje barn förtjänar att få hjälp i tid, säger Aalto-Matturi.

Genom donationen kan MIELI rf erbjuda utbildning och material för professionella som jobbar med barn och unga på rådgivningar, förskolor, skolor och i ungdomsarbete.

– Med stödet från Fennia kan de professionella förstärka barns och ungdomars mentala färdigheter, erbjuda tidigt stöd i svåra situationer och vid behov ge barn och unga handledning för att skaffa hjälp. Tack vare donationen får allt fler barn och unga i Finland en vuxen person vid sin sida som kan ge stöd och hjälp i vardagen och också i svåra livssituationer. Stödet hjälper oss i vårt arbete för att inte ett enda barn ska bli mobbat eller känna sig ensamt, säger Aalto-Matturi.

Mer information:

MIELI Psykisk Hälsa Finland rf

Lue lisää

AnsvarMeddelandeFennia
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor