Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fennias samhällsansvar
  • Klimat och miljö

Klimat och miljö

Klimat- och miljöarbete

I vårt klimat- och miljöarbete utvecklar vi vår verksamhet i linje med begränsning av och anpassning till klimatförändringar, resursanvändning och främjande av cirkulär ekonomi.

Begränsning av och anpassning till klimatförändringar

När det gäller klimatförändringarna fokuserar vi på två aspekter: vår verksamhets växthusgasutsläpp och risker relaterade till klimatförändringarna. Vi strävar ständigt efter att förbättra vår förståelse för hur vår verksamhet påverkar klimatet och hur klimatförändringarna påverkar vår verksamhetsmiljö. Vi identifierar risker med och effekter av klimatförändringar som påverkar vår verksamhet som en del av våra årliga processer och tar hänsyn till dessa i vår verksamhet.

Fennia gjorde sin första utsläppsberäkning för 2023, vilken omfattar växthusgasutsläpp i den egna verksamheten och i värdekedjan. De mest betydande växthusgasutsläppen från Fennias verksamhet är indirekta utsläpp från placerings- och skadeförsäkringsverksamheten. För Fennia är utsläppsberäkningen för 2023 ett viktigt steg i planeringen av framtida klimatåtgärder.

Resursanvändning och cirkulär ekonomi

För Fennia är det viktigt att ta hänsyn till cirkulär ekonomi och att följa med nya trender. Vi har identifierat resursanvändning och cirkulär ekonomi som ett viktigt tema för skadetjänsterna, produktutvecklingen, fastighetsinvesteringarna och användningen av våra lokaler. Fennia främjar resursanvändningen och den cirkulära ekonomin särskilt genom affärsverksamhetens försäkrings- och skadetjänster. Ersättningsverksamheten har stor inverkan på hur egendom och förbrukningsvaror hanteras och hur lång deras livslängd är. Vi har möjlighet att minska de negativa miljökonsekvenserna av vår skadereglering och främja cirkulär ekonomi i framtiden, också genom produktutveckling.

Som en del av den övergripande resursanvändningen och den cirkulära ekonomin beaktar vi också främjandet av återvinning och förbättrad avfallshantering i våra lokaler och fastighetsplaceringar. I Fennias fastigheter tillämpas principerna för cirkulär ekonomi genom att minimera mängden avfall som uppkommer i verksamheten och genom sortering av det.

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor