Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Vastuullisuus Fenniassa

Me Fenniassa haluamme olla rakentamassa vastuullista ja yrittäjähenkistä yhteiskuntaa. Siksi osallistumme vastuulliseen toimintaan lukuisilla yhteiskunnan osa-alueilla ja olemme missiomme mukaisesti olemassa yrittäjyyttä ja elämää varten.

Taloudellinen vastuu ja yrittäjyyden edistäminen

Me Fenniassa haluamme tukea kaikenkokoisia yrityksiä sekä ylä- että alamäessä. Yritysten ja yrittäjien menestyminen kotimaassa ja maailmalla on erittäin tärkeää paitsi meille, myös koko yhteiskunnallemme.

Asiakkaidemme menestyminen ja taloudellinen turvallisuus ovat meille tärkeitä asioita. Lisäksi meillä on velvollisuus huolehtia omasta vakavaraisuudestamme, sillä vakuutusyhtiönä olemme paljon vartijoina. Fennia toimii rahoitus- ja vakuutusalaa koskevien lakien ja niiden nojalla annettujen normien mukaisesti, läpinäkyvästi ja avoimesti.

Lue lisää taloudellisesta vastuustamme ja yrittäjyyden edistämisestä →

Sosiaalinen vastuu – yhteistyötä yhdenvertaisuuden toteuttamiseksi

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutuminen on meille tärkeää. Tätä edistääksemme teemme jatkuvasti yhteistyötä eri järjestöjen kanssa, joiden työ tekee yhteiskunnastamme entistä paremman.

Lue lisää meidän sosiaalisesta vastuustamme →

Henkilöstövastuu

Meillä Fenniassa henkilöstövastuullisuus tarkoittaa, että työhyvinvointi ja tuottavuus kulkevat käsi kädessä. Fennian yrityskulttuuri haastaa oppimaan ja kehittymään, ja esihenkilöt toimivat meillä valmentavalla otteella. Tavoitteenamme on mahdollistaa jokaisen fennialaisen työn ja vapaa-ajan yhdistäminen iloa ja hyvinvointia maksimoivalla tavalla. Osaavan, hyvinvoivan ja motivoituneen henkilöstön avulla varmistamme tulevaisuuden kilpailukykymme muuttuvassa maailmassa.

Lue lisää meidän henkilöstövastuustamme →

Vastuullisuuskertomukset

Vastuullisuuskertomuksemme kuvaa Fennia-konsernin vastuullisuutta ja kestävää liiketoimintaa. Olemme tuottaneet vuosittaisen raportin kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja sidosryhmillemme, jotka ovat kiinnostuneita liiketoiminnastamme.

Vastuullisuuskertomukset löytyvät Taloudellista tietoa -osiosta →

Fennia vastuullisena sijoittajana

Fennia on sitoutunut varojen vastuulliseen sijoittamiseen allekirjoittamalla YK:n tukemat vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI) ja käyttämällä vain varainhoitajia ja rahastoyhtiöitä, jotka ovat myös allekirjoittaneet nämä periaatteet ja joilla vastuullisuus on huomioitu sijoitustoiminnassa.

Huomioimme vastuullisuuden sijoitustoiminnassamme niin poissulkemalla kuin painottamalla sijoituskohteitamme sekä vaikuttamalla niiden toimintaan. Seuraamme sijoitusomaisuutemme ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapamittareita kvartaaleittain ja vertaamme sijoitusomaisuutemme tasoa näillä mittareilla listattuihin yrityksiin keskimäärin. Tavoittelemme sijoituksillamme markkinaa alhaisempia hiilipäästöjä, ja sijoituskohteiden hiilipäästöt otetaan huomioon uusia sijoituspäätöksiä tehdessä. Kiinteistösijoituksissamme teemme pitkäjänteistä vastuullisuustyötä muun muassa energiatehokkuuden parantamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Fennia on myös osana Suomen vastuullisten sijoittajien yhteisöä Finsifiä, joka toimii vastuullisen sijoittamisen suunnannäyttäjänä Suomessa. Fennia haluaa toimia osana vastuullisten sijoittajien verkostoa ja tukea vastuullisuuden asemaa sijoitustoiminnassa.

SFDR-sääntelyn määrittelemien kestävyystekijöihin kohdistuvien pääasiallisten haitallisten vaikutusten huomioiminen Henki-Fenniassa

Ilmoitus sijoituspäätösten pääasiallisista haitallisista vaikutuksista kestävyystekijöihin

Henki-Fennia ei toistaiseksi ota huomioon SFDR-sääntelyn määrittelemiä sijoituspäätösten haitallisia vaikutuksia kestävyystekijöihin omissa sijoituspäätöksissään. Fennia-konsernissa sijoituspäätösten teossa käytetään sijoitusten vastuullisuuden arviointiin ympäristö-, yhteiskunta- ja hallintotapamittareita, jotka eivät täysin täsmää SFDR-sääntelyn määrittämien mittareiden kanssa. SFDR-sääntelyn mukaisia kestävyystekijöihin kohdistuvia pääasiallisten haitallisten vaikutusten huomiointia sijoituspäätöksissä tullaan arvioimaan uudestaan vuonna 2024.

Ilmoitus vakuutusneuvonnan pääasiallisista haitallisista vaikutuksista kestävyystekijöihin

Henki-Fennia huomioi vakuutusneuvonnassa SFDR-sääntelyn määrittelemät sijoituspäätösten haitalliset vaikutukset kestävyystekijöihin selvittämällä asiakkaan kestävyysmieltymykset ja suosittelemalla asiakkaalle vain hänen kestävyysmieltymystensä mukaisia tuotteita. Tuotteita ei aseteta paremmuusjärjestykseen pääasiallisten haitallisten vaikutusten huomioimisen osalta.

Taloudellinen vastuu ja yrittäjyyden edistäminen
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet