Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Tietoa Fenniasta
  • Historia

Yrittäjyyttä ja elämää varten – 140 vuoden ajan

Vakuutukset ovat aina kulkeneet yrittäjien rinnalla ja tukena. Ensimmäiset kuljetusvakuutukset turvasivat tavarankuljetuksia jo tuhansia vuosia sitten. Silloin kuljetuksia uhkasivat monenlaiset vaarat ja riskit. Vakuutusten ansiosta kauppalastin mahdollinen menettäminen ei kaatanut koko elinkeinoa.

Myös Fennian tarina on kulkenut aina käsi kädessä yrittäjien ja yrittäjähenkisten ihmisten kanssa.

Yrittäjien perustama yhtiö

Vanhimmat juuremme ulottuvat vuoteen 1882, jolloin joukko aikansa merkittävimpiä yrittäjiä ja yhteiskunnallisia vaikuttajia perustivat kotimaisen Palovakuutusosakeyhtiö Fennian. Syitä oli useita. Yrittäjillä oli tarve oman vakuutusyhtiön perustamiselle, vakuutusmiehet halusivat laajentaa kotimaisen vakuutustoiminnan pohjaa ja yhteiskunnallisesti valveutuneet kansalaiset halusivat perustaa kotimaisen yhtiön vastapainoksi ulkomaisille vakuutusalan yhtiöille.

Vuonna 1928 syntyi puolestaan Fennian historian toinen päähaara, kun joukko yrittäjiä perusti Yrittäjäin Vakuutus Keskinäinen Yhtiön lakisääteisiä tapaturmavakuutuksia varten. Yhtiön toiminta laajeni nopeasti koko maan kattavaksi.

Yrittäjät loivat vakuutusyhdistyksestään nimenomaan keskinäisen yhtiön, jotta jokainen sen asiakas olisi samalla omistaja ja yhtiö toimisi aidosti asiakkaidensa hyväksi. Tämä periaate on elää edelleen vahvasti Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fenniassa.

Kahdesta vakuutusyhtiöstä Fennia-konserniksi

Fennia ja Yrittäjäin Vakuutus yhdistettiin vuonna 1983, ja näin syntyi Yrittäjäin Fennia. Vuonna 1998 perustettiin Eläke-Fennia ja Henki-Fennia ja vielä samana vuonna Yrittäjäin Fennia, Eläke-Fennia ja Henki-Fennia muodostivat Fennia-ryhmän. Nimi muutettiin Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fenniaksi vuonna 2001.

Fennia-ryhmään perustettiin vielä vuonna 2011 Fennia Varainhoito ja vuonna 2018 Fennia Kiinteistöt Eläke-Fennia puolestaan yhdistyi Eläke-Tapiolan kanssa vuonna 2014. Yhdistymisen tuloksena syntyi Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Mutkattoman arjen kumppani

Vuosikymmenten saatossa olemme kasvaneet pienestä palovakuutusyhtiöstä ja yrittäjien omasta vakuutusyhtiöstä kokonaiseksi konserniksi.

2020-luvulla olemme ennen kaikkea asiakkaidemme kumppani. Ennalta-arvaamattoman elämän keskellä haluamme edistää asiakkaidemme mielenrauhaa niin vakuutusasioiden, riskienhallinnan, säästämisen kuin varainhoidon palveluidemme avulla.

Elämä on tehty elettäväksi ja koettavaksi. Siksi on Fennia.

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet