Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Vastuullisuus Fenniassa
  • Väärinkäytösepäilyistä ilmoittaminen

Väärinkäytösepäilyistä ilmoittaminen (Whistleblowing)

Me Fenniassa olemme sitoutuneet toimimaan oikein. Pyrimme kaikessa toiminnassamme noudattamaan lainsäädäntöä, viranomaisen antamia ohjeita ja suosituksia sekä alan itsesääntelyä.

Fennian sisäinen valvonta ja toimintatavat auttavat havaitsemaan ja ennaltaehkäisemään väärinkäytöksiä ja muuta vilpillistä toimintaa. Tehokkainkaan valvonta ei kuitenkaan pysty havaitsemaan tai estämään täysin kaikkia mahdollisia rikkomuksia. Tämän takia kannustammekin sidosryhmiämme ja kumppaneitamme sekä omia työntekijöitämme ilmoittamaan toimintaamme liittyvästä mahdollisesta vilpillisestä menettelystä tai toiminnasta.

Ilmoituksen sisältö

Whistleblowing-kanava tarjoaa mahdollisuuden ilmoittaa mm. seuraaviin aiheisiin liittyvistä epäillyistä väärinkäytöksistä:

  • finanssipalvelut, -tuotteet ja -markkinat sekä rahanpesun ja terrorismin rahoituksen ehkäiseminen

  • tuoteturvallisuus ja vaatimustenmukaisuus

  • kuluttajansuoja

  • yksityisyyden ja henkilötietojen suoja sekä verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuus

  • ympäristönsuojelu

  • julkiset hankinnat

Whistleblowing-kanavaa ei tule käyttää asiakasvalituksiin tai henkilökohtaisiin kiistoihin liittyvistä ongelmista ilmoittamiseen.

Epäilyjen tueksi ei vaadita todisteita. Kaikki ilmoitukset on kuitenkin tehtävä vilpittömin mielin. Ilmoittajalla tulee olla perusteltu syy uskoa ilmoitusta koskevan tiedon paikkansa pitävyyteen.

Ilmoituksen tekeminen

Suosittelemme, että ilmoitat epäilystäsi omalla nimelläsi ja yhteystiedoillasi. Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti Fennian Compliance-toiminnossa. Voit tehdä ilmoituksen myös nimettömästi järjestelmässämme. Järjestelmä ei jäljitä IP-osoitteita tai muita tietoja, joiden avulla ilmoituksen lähettäjän voisi tunnistaa.

Ilmoituksen käsittely

Ilmoitusmenettely on salattu ja suojattu salasanalla.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti Fennian Compliance-toiminnossa.

Fennian Whistleblowing-kanava on ensisijainen ilmoituskanava toimintaamme liittyvän, havaitsemasi rikkomuksen ilmoittamiseksi. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus ilmoittaa rikkomuksesta myös ulkoisen ilmoituskanavan kautta toimivaltaiselle viranomaiselle, mikäli Fennian Whistleblowing-kanavan kautta jättämäsi ilmoituksen perusteella ei ole toteutettu jatkotoimenpiteitä, sinulla on perusteltu syy uskoa, ettei rikkomiseen puututa tehokkaasti jättämäsi ilmoituksen perusteella tai että olet vaarassa joutua vastatoimien kohteeksi.

Ulkoisesta ilmoituskanavasta vastaa oikeuskanslerinvirasto.

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet