Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • 5 tips för bättre säkerhet hemma under semestern
Kaffekanna och dill på bordet.

5 tips för bättre säkerhet hemma under semestern

22.4.2019

Det är tid att lyfta upp fötterna på stugans verandaräcke, lyssna på vattnets skvalpande och fåglarnas sång. Stugsäsongen är här igen. Semesterfirandet blir lugnare när du ser till ditt hems säkerhet innan du åker till din stuga. Plocka de bästa tipsen här för att förbättra säkerheten i hemmet under semestersäsongen.

1. Lås dörrar och fönster

Kontrollera innan du åker att alla dörrar och fönster är stängda och låsta, så att objudna gäster inte kan komma in. Använd säkerhetslås för att låsa dörrar eller regla dörrarna. Kontrollera också möjliga dörrar och fönster till förråd och uthus.

Det är bra att komma ihåg att även om du bor i de övre våningarna i ett flervåningshus så lönar det sig ändå att låsa fönster och balkongdörrarna.

2. Undvik brand- och läckageskador

Stäng av strömmen för elapparater eller ta ut stickkontakterna ur väggen. Stäng också av kranar för tvättmaskiner, vaskar och duschar.

3. Låt ditt hem se bebott ut

Om du är på semester längre perioder, så flytta din semesterpost till adressen för ditt semesterhem och be grannen klippa gräset och vattna blommorna. Plocka också bort skor och andra föremål, som är ett tecken på ett tomt hem när de är längre tider på samma plats.

För både inomhus- som utomhusbelysning kan man lätt ansluta timers, med vilka man kan få hemmet att se bebott ut. Tänk också på om du ska lämna en del av gardinerna eller persiennerna fördragna. Om man har utlovat hög värme, så tackar växterna när en del av fönstren är fördragna.

4. Berätta om din semester för grannarna, men inte på sociala medier

Berätta om din semester för grannar eller vänner, som kan hålla ett öga på ditt hem för möjliga objudna gäster. På sociala medier lönar det sig inte att offentligt tala om sin semester, så att informationen om ett tomt hem inte lockar tjuvar.

5. Gör säkerheten synlig

Om det finns ett säkerhetssystem i ditt hem eller kameror i din trädgård, sätt upp märken som berättar om dessa på till exempel brevlådan, ytterdörrarna och fönstren.

Hemförsäkringen är grunden för hemmets säkerhet. Ta del av med Fennias hemförsäkringar.

Lue lisää

HemförsäkringArtikelHem

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor