Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Sjukdom och olycksfall
  • Sjukdomar eller olycksfall utomlands

Sjukdomar eller olycksfall utomlands

Fennias reseassistans 24h hjälper om du insjuknar eller råkar ut för ett olycksfall under en resa utomlands. Tjänsten hjälper även t.ex. med researrangemang om resan avbryts.

1
mobiltelefon
Ring Fennias reseassistans på +358 10 503 5503.
2
Reseassistansen kontrollerar din försäkring, antecknar dina uppgifter och bokar vid behov en tid hos en läkare och till undersökningar och vård på ditt resmål.
3
Efter ditt besök fakturerar vårdinrättningen Fennia för sjukvårdskostnaderna.
4
kontanter
Om du själv har betalat vissa kostnader i samband med händelsen kan du ansöka om ersättning i tjänsten Mitt Fennia genom att fylla i formuläret Fortsatta kostnader – anmälan om personskada.

Om du reser till Syrien, Afghanistan, Ryssland, Ukraina, Iran, Nordkorea eller Kuba, ska du vara beredd att själv betala kostnader för en eventuell resesjukdom, ett eventuellt olycksfall under resa eller någon annan händelse under resa, till exempel avbrytande av resan, redan i destinationslandet. Du kan lämna en ersättningsansökan senare på Mitt Fennia.

De internationella restriktionerna på grund av sanktioner har skärpts. Därför är det inte längre möjligt att få betalningsförbindelse för sjukhusvård och inte heller för andra kostnader för reseskador. Reseassistans 24h hjälper fortfarande resenärer och ger råd i ovannämnda länder, men resenären ska vara beredd att först själv betala kostnaderna.

Samtalspriser

Lisää aiheesta

Reseförsäkring

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor