Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Työterveyshuolto valttikortti osaajia houkuteltaessa
Heikki Myöhänen, MM-Putki.

Työterveyshuolto valttikortti osaajia houkuteltaessa – MM-Putki panostaa henkilöstönsä hyvinvointiin

21.4.2023

Toimivan ja jouhevan työterveyshuollon järjestäminen on kasvavassa määrin valttikortti, kun pk-yritykset houkuttelevat tulevaisuuden osaajia. Lämmitysjärjestelmiin keskittyvän MM-Putken perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Myöhänen uskoo, että jokaisen pk-yrityksen tulisi turvata henkilöstönsä hyvinvointi kattavasti ja ennakoivasti.

Heikki Myöhänen oli suutari neljännessä polvessa, kunnes LVI-ala ja myöhemmin lämpöpumput vetivät puoleensa.

– Tekniikka on aina kiinnostanut, ja ala on vienyt mennessään. Haastetta riittää, sillä pitää ymmärtää kylmäaine- ja lämmitystekniikasta, elektroniikasta ja sähköstä. Vielä ei ole tullut sellaista aamua, että olisi harmittanut herätä kello kuudelta tekemään töitä, Myöhänen sanoo.

Myöhäsen vuonna 2004 perustama MM-Putki keskittyy lämpöpumppujärjestelmien huoltoon ja korjaukseen.

– Aikaisemmin monilla oli ennakkoluuloja lämpöpumppuja kohtaan, ja myyntimiehillä oli kova työ saada järjestelmiä myydyksi. Vaihtoehtoja riitti öljystä pelletteihin. Tänä päivänä jo pelkästään rakennuspuolen lupaprosesseissa ohjataan energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Lämpöpumppuratkaisuiden myynti on saanut vauhtia myös korona-ajasta sekä Ukrainan-sodasta kaasun ja öljyn hinnan kallistuessa.

– Menekki on ollut niin rajua, että tehtailla on ollut haasteita, kun laitteiden toimitusajat ovat pidentyneet.

Työterveyspalvelut yhdellä puhelinsoitolla

Heikki Myöhänen pyörittää yritystään tällä hetkellä kahden poikansa kanssa. Tarkoituksena on kuitenkin kasvattaa toimintaa ja rekrytoida lisää osaajia. Tavoitteena on laajentaa toimintaa myös asennuksiin, joihin aika ei nyt riitä.

Helppoa rekrytointi ei ole, sillä työskentely maalämpöratkaisuiden parissa ei ole ensimmäisenä IT-alalle kiikaroivien nuorten mielessä.

Myöhänen uskoo, että rekrytointitilanteessa oleellista on myös se, miten yritys huolehtii henkilöstöstään. Myöhäselle on itsestään selvää, että yrityksen menestyminen lähtee henkilöstön hyvinvoinnista.

MM-Putki otti muutama vuosi sitten Fennian tarjoaman Hyvinvointiturvan, joka tarjoaa niin työterveyshuollon kuin vakuutuksen palvelut jouhevasti yhdestä paikasta.

– Kun Hyvinvointiturva tuli tarjolle, otimme sen heti. Asiakaspäällikkö Eija Sihvonen osasi suomentaa putkimiehen kielelle, mitä hyötyjä saisimme. Turvasta on ollut äärettömän suuri apu. Siirsimme työterveyshuollon Pihlajalinnaan. Nyt riittää vain yksi soitto FenniaHoitajalle riippumatta siitä, onko pää kainalossa, tikku sormessa vai flunssa, Myöhänen kuvailee.

Myöhänen on ottanut itselleen ja pojilleen myös ryhmäeläkevakuutukseen, jonka piiriin on mahdollista liittää tulevaisuudessa uusia työntekijöitäkin.

Säännölliset terveystarkastukset tärkeitä

Monesti vakava sairaus ei näy päällepäin, vaan saattaa tulla ilmi normaalin kontrollin yhteydessä. Myöhäselle kävi näin syksyllä 2021, kun hän tilasi normaalin työterveyshuollon Hyvinvointiturvan kautta.

– Olin saanut sydänkohtauksen ollessani 35-vuotias, mutta vuosia kaikki oli ollut kunnossa. Pari vuotta sitten alkoi tuntua pientä kipua rinnassa. Hyvinvointiturvan avulla sain pikaisesti lähetteen kardiologille Pihlajalinnaan ja sitä kautta sydänsairaalaan Meilahteen, jossa sydämessä havaittiin tiukempi tukos.

Vastikään Myöhänen koki Hyvinvointiturvan hyödyt kaaduttuaan töissä. Vasemman käden solisluu meni poikki.

– Jälleen kaikki hoitui yhdellä soitolla FenniaHoitajalle. Sain nopeasti ajan ortopedille sekä leikkaavalle kirurgille. Kaikkiaan olen todella tyytyväinen Hyvinvointiturvaan. Eija on ihmisenä minulle luottohenkilö, ja Fennian kanssa kaikki on hoitunut hienosti.

Fennian Hyvinvointiturva vähintään kolmen hengen yrityksille

Fennian Hyvinvointiturva on mahdollista saada, mikäli yritys työllistää vähintään kolme henkilöä. Työterveyden ja sairauskulun osalta hinta on kiinteä, eikä terveysselvitystä tarvita.

– Hyvinvointiturva tarjoaa tehokkaan tavan hoitaa sekä sairauksia että tapaturmia. Työntekijä saa parhaimman mahdollisen hoidon, ja työkyvyttömyysaika lyhenee. Työnantajat ovat pitäneet myös siitä, että tämä on kiinteähintainen ja siten helppo budjetoida, Eija Sihvonen sanoo.

Soteuudistuksen myötä terveyspalvelut ovat murroksessa, ja moni kantaa huolta julkisen puolen terveyspalveluista. Pääsyä yksityiselle puolelle arvostetaan.

Sihvonen korostaa, että Hyvinvointiturva sopii erikokoisille yrityksille alasta riippumatta.

– Tällainen laaja turva on ehdottomasti kilpailutekijä, kun haetaan uusia työntekijöitä varsinkin työvoimapulasta kärsivillä aloilla. Varsinkin nuoremmat työnantajat ja työntekijät kiinnittävät paljon huomiota terveyteen ja hyvinvointiin.

Fennia on asemoinut itsensä hyvin yritysten kumppaniksi. Syksyllä 2022 julkaistun EPSI Rating Vakuutus -tutkimuksen mukaan Fennialla oli vakuutusalan tyytyväisimmät yritysasiakkaat jo neljättä vuotta peräkkäin. Tutkimukseen haastateltiin lähes 1 700 suomalaista henkilö- ja yritysasiakasta.

Teksti: Heidi Lehmuskumpu
Kuva: Heikki Myöhäsen kotialbumi

Lue lisää

Yrityksen vakuutuksetTyöntekijöiden vakuutuksetSairausvakuutusHenkilöstön palkitseminenArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet