Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Maata pitkin matkustaminen tarjoaa kiireettömiä päiviä ja paikallista tunnelmaa

Maata pitkin matkustaminen tarjoaa kiireettömiä päiviä ja paikallista tunnelmaa

17.6.2020

Perinteisten turistikohteiden sijaan, on aika suunnata katse kiskoille. Junalla tai autolla koet uuden ajan lomaluksuksen.

Auringon lämpö kasvoilla, vaalea hiekka paljaiden varpaiden alla. Lomalla lämmin tuuli pyyhkii arjen huolet mielestä ja aistit ovat avoinna uusille elämyksille. Moni ajattelee, että mitä helpommin ja huokeammin matkajärjestelyt sujuvat, sitä parempi. Booking.comin tutkimuksen mukaan 72 prosenttia matkailijoista on kuitenkin sitä mieltä, että matkaillessa tulisi tehdä ympäristöystävällisiä valintoja, jotta myös seuraavat sukupolvet voivat elää tällä maapallolla.

Kiireettömyys on 2020-luvun luksusta

Vuosina 1990-2019 lentomatkailu on kasvanut 300 prosenttia, eikä matkustajamäärien odoteta laskevan tulevaisuudessa vaikka koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne tilapäisesti hillitsee lentomatkailua. Vaikka ihmiset tiedostavat lentämisen aiheuttamat päästövaikutukset, he eivät helposti muuta kulutuskäyttäytymistä, sillä ajatus nopeasta matkan taittamisesta on liian houkutteleva.

– Olemme tottuneet matkaillessa tiettyyn laatuun ja helppouteen. Lentämiselle vaihtoehtoisten matkustusmuotojen pitää olla yhtä houkuttelevia, tai parempia, jotta kulutuskäyttäytyminen muuttuu. Matkailualalla pitää paitsi kehittää palveluja, myös määritellä luksus uudestaan, yhteiskunnalliseen markkinointiin ja vaikuttamiseen erikoistuneen suunnittelutoimisto Måndagin perustaja Arto Sivonen toteaa.

Ympäristöystävällisin maata pitkin kulkeva kilpailija lentämiselle on juna, mutta myös autolla ja pyörällä tehtävät matkat nostavat suosiotaan. Lapsuudesta tutut kotimaanmatkat, matkailuautot ja leirintäalueet viehättävät jälleen vuosikymmenten tauon jälkeen.

Yksi osa viehätystä on matkustustavan kiireettömyys.

– Kiireettömyys on uusi luksus, jota kaikki kaipaavat arjen kiireen keskellä. Maata pitkin matkustaessa meillä on käsillämme enemmän aikaa jo matkaa tehdessä.

Kiireettömyyden lisäksi lomassa houkuttelee huolettomuus. Jotta maata pitkin matkailu sujuu myös rauhallisin mielin, kannattaa ennen reissuun lähtöä tarkistaa oma vakuutusturva. Lue mitä tehdä, jos autoosi murtaudutaan reissussa.

Kokemusten matka

Nopeuden sijaan junat ja autot voivat tarjota kokemuksia, joihin ei pääse käsiksi lentokoneesta tai turvatarkastuksen jonosta.

– Junamatkustamiseen liittyy romantiikkaa. Kiskojen kalke ja vaihtuvat maisemat ovat runollisia. Junamatkailu ja asemilla odottelu tekee ihmisten kohtaamisesta yleisempää. Meidän isovanhempamme ovat kokeneet tämän matkailumuodon, nyt siitä ovat innostuneet jälleen nuoret.

Helsingin matkailusäätiön Matkailun tulevaisuus -raportin mukaan autenttisuus onkin matkailun nouseva trendi. Perinteisten turistikohteiden sijaan matkailijat kaipaavat aitoja kokemuksia ja mahdollisuuden kurkistaa paikallisten elämään. Maata pitkin matkustaessa paikallisten asukkaiden kokemuksiin on helpompi päästä kiinni, sillä matkanteko on hieman hitaampaa ja reitiltä poikkeaminen kiinnostaviin kohteisiin helpompaa.

Muotoile ajatus junamatkasta uusiksi

EU-tasolla käydään jatkuvaa keskustelua raideverkostojen kehittämisestä. Monissa maissa, kuten Saksassa ja Ruotsissa, on panostettu yöjuniin aivan uudella tavalla. Myös kotimaassa junamatkailu on mutkatonta. Kehittyvät palvelut tekevät matkailusta paitsi helpompaa, myös mukavampaa.

– On hyvä muistaa, että junamatkailu voi olla reppureissaamista, tai luksushotelleissa yöpymistä. Junamatkustaminen sopii niin lapsiperheille, nuorille kuin työmatkailijoillekin, Sivonen toteaa.

Matkustusmuodon vaihtaminen alkaa omien ajattelutapojen muutoksesta. Matkanteko ei ole pakollinen paha, vaan osa lomaa. Siitä voi ottaa kaiken irti: reitin, keston ja maisemat voi valita itse. Kiskoilla tai pyörillä voi kokea täysin uusia elämyksiä.

Onko sinulla jo matkavakuutus kunnossa? Tutustu Fennian matkavakuutuksiin.

Lue lisää

MatkavakuutusMuotoiluAutovakuutusArtikkeliLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet