Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Försäkringen Skydd vid allvarlig sjukdom ger företagaren trygghet i osäkra situationer

12.2.2021

Företagaren är företagets viktigaste resurs. Om företagaren insjuknar, kan det hända att ingen ersättare finns. Engångsersättningen som betalas ut från Skyddet vid allvarlig sjukdom kan du använda för att säkra företagets framtid och koncentrera dig på att leva ditt liv. Den frivilliga försäkringen kompletterar företagarens sociala trygghet.

Skyddet vid allvarlig sjukdom, som kan anslutas till en livförsäkring, ger företagaren trygghet i osäkra situationer. Skyddet vid allvarlig sjukdom är ett tilläggsskydd som kan anslutas till en livförsäkring och som ger en skattefri engångsersättning enligt ditt val om du insjuknar i en allvarlig sjukdom, som cancer eller MS eller om du får en hjärtinfarkt.

– Skyddet vid allvarlig sjukdom är allt populärare bland företagare. Det kompletterar företagarens sociala trygghet och frivilliga försäkringar, säger produktchef Kati Ranta på Fennia Liv.

En allvarlig sjukdom gör ofta ett stort hål i kassan. I fråga om företagare kan insjuknande ge hela företaget en hård törn. Ersättningen som betalas ut från Skyddet vid allvarlig sjukdom kan vara till betydande hjälp vid sjukdom, eftersom du kan använda ersättningen som du vill.

– För en företagare kan det bli dyrt att vara borta från företagsverksamheten. Ersättningen som betalas ut från Skyddet vid allvarlig sjukdom kan till exempel användas för att säkra kontinuiteten i företagets verksamhet under den tid företagaren är sjuk. Försäkringen kan vara till stor hjälp för företagaren och företaget att klara ekonomin vid en överraskande allvarlig sjukdom, säger Ranta.

Ranta påminner om att en företagare också kan teckna Skydd vid allvarlig sjukdom som personalförmån för de anställda. På så sätt kan du visa att du tar väl hand om dina experter och engagera dem i företaget. När du tecknar försäkringen på samma nivå för hela personalen räknas försäkringspremierna i regel inte som lön för de försäkrade.

Så här fungerar Skyddet vid allvarlig sjukdom

  1. Du får en skattefri engångsersättning från försäkringen.Du kan ansöka om ersättning efter 28 dygn från diagnos av den allvarliga sjukdomen. Du kan använda pengarna som du vill.

  2. Sjukdomar som berättigar till ersättning är allvarlig cancer, stroke, MS, hjärtinfarkt, njursvikt, organ- eller benmärgstransplantation, förlamning, blindhet, motorneuronsjukdom som ALS och kranskärlsoperation som görs som öppen hjärtoperation. Närmare definitioner på sjukdomarna finns i försäkringsvillkoren.

  3. Försäkringen beviljas dig som är 18–59 år. Försäkringen upphör senast när du fyller vid 65 år. Om du insjuknar, får du en engångsersättning och därefter upphör försäkringen.

  4. Du bestämmer försäkringsbeloppet. Det vanligaste är ett belopp som motsvarar ett års bruttoinkomst. Minimibeloppet är 20 000 euro och maximibeloppet 100 000 euro.

  5. Du kan teckna försäkringen också för dina anställda för att engagera dem i företaget. När du tecknar försäkringen på samma nivå för hela personalen räknas försäkringspremierna i regel inte som lön för de försäkrade.

Lue lisää

LivförsäkringArtikelVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor