Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Vakavan sairauden turva on yrittäjän apuna epävarmassa tilanteessa

Vakavan sairauden turva on yrittäjän apuna epävarmassa tilanteessa

12.2.2021

Yrittäjä on yrityksen tärkein voimavara. Jos yrittäjä sairastuu, voi olla, ettei korvaavaa työntekijää ole. Vakavan sairauden turvasta maksettavalla kertakorvauksella voi turvata yrityksen tulevaisuutta ja keskittyä oman näköisen elämän elämiseen. Vapaaehtoinen vakuutus täydentää yrittäjän sosiaaliturvaa.

Henkivakuutukseen liitettävä Vakavan sairauden turva on yrittäjän apuna epävarmassa tilanteessa. Vakavan sairauden turva on henkivakuutukseen liitettävä lisäturva, josta saat verottoman kertakorvauksen itse määrittelemällesi summalle, jos sairastut vakavaan sairauteen, esimerkiksi syöpään, MS-tautiin, tai sydäninfarktiin.

– Vakavan sairauden turva on myös yrittäjien keskuudessa yhä suositumpi vakuutus. Se täydentää yrittäjän sosiaaliturvaa ja vapaaehtoisia vakuutuksia. kertoo Henki-Fennian tuotepäällikkö Kati Ranta.

Vakava sairastuminen tekee usein loven kenen tahansa toimeentuloon. Yrittäjän tapauksessa sairastuminen voi olla kova kolaus koko yritykselle. Vakavan sairauden turvasta maksettavasta korvauksesta voi olla sairastumisen sattuessa kohdalle merkittävä apu, sillä voit käyttää
siitä maksettavan korvauksen mihin itse haluat.

– Yrittäjälle poissaolo oman yrityksen toiminnasta voi tulla kalliiksi. Vakavan sairauden turvasta maksettavan korvauksen voi halutessaan käyttää vaikka turvaamaan yrityksen jatkuvuutta
sairastamisen aikana. Vakuutuksesta voi olla iso apu siinä, että yrittäjä itse ja yritys selviävät taloudellisesti vakavan sairauden yllättäessä, Ranta sanoo.

Ranta muistuttaa, että yrittäjänä voit ottaa Vakavan sairauden turvan myös henkilöstölle työsuhde-etuna. Sillä voit osoittaa pitäväsi osaajista hyvää huolta ja sitouttaa heitä yritykseesi. Kun otat vakuutuksen saman tasoisena yrityksesi koko henkilöstölle, vakuutusmaksuja ei pääsääntöisesti lueta vakuutettujen palkaksi.

Näin vakavan sairauden turva toimii

 1. Saat vakuutettuna vakuutuksesta verottoman kertakorvauksen. Voit hakea korvausta 28 vuorokauden kuluttua vakavan sairauden diagnoosista. Voit käyttää rahat juuri niin kuin itse haluat.

 2. Korvaukseen oikeuttavat sairaudet ovat vakava syöpä, aivohalvaus, MS-tauti, sydäninfarkti, munuaisten vajaatoiminta, elin- tai luuydinsiirto, halvaus, sokeus, motoneuronisairaus kuten ALS ja sepelvaltimon ohitusleikkaus avosydänleikkauksella. Tarkemmat sairauksien määritykset löydät vakuutusehdoista.

 3. Vakuutus myönnetään 18–59-vuotiaille. Vakuutus päättyy viimeistään 65-vuotiaana. Jos sairastut, saat korvauksen kerran ja vakuutus päättyy sen jälkeen.

 4. Vakuutussumman voit määrittää itse. Yleisin on noin vuoden bruttotuloja vastaava summa. Minimisumma on 20 000 euroa ja maksimi 100 000 euroa.

 5. Voit ottaa vakuutuksen myös henkilöstölle sitouttamaan heitä yritykseen. Kun otat vakuutuksen koko henkilöstölle saman tasoisena, vakuutusmaksuja ei pääsääntöisesti lueta vakuutettujen palkaksi.

Lue lisää

HenkivakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet