Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Kannattaako minun yrittäjänä hankkia pysyvän työkyvyttömyyden turva?
Fanni Fenniasta vastaa.

Kannattaako minun yrittäjänä hankkia pysyvän työkyvyttömyyden turva? Fanni vastaa

8.8.2023

Hei Fanni!

Tiedän, että yrittäjänä olen itse vastuussa sosiaaliturvastani ja toimeentulostani, jos sairastun. Siksi olenkin hankkinut mahdollisimman laajat sairaus- ja tapaturmavakuutukset sekä työ- että vapaa-ajalle. Olen kuitenkin alkanut miettiä, miten turvaisin oman ja läheisteni toimeentulon sellaisessa tilanteessa, että sairastuisin pysyvästi enkä voisi jatkaa työskentelyä yrittäjänä. Voiko myös yrittäjä hankkia pysyvän työkyvyttömyyden turvan? Miten se eroaa vakavan sairauden turvasta?

Nim. Turvattu tulevaisuus


Hei ja kiitos kysymyksestä!

On hienoa, että mietit omaa, läheisesti ja yrityksesi tulevaisuutta. Meillä Fenniassa on lukuisia yrittäjälle suunnattuja vakuutuksia ja ymmärrän, että niitä vertaillessa voi herätä myös kysymyksiä. Pysyvän työkyvyttömyyden turva on yrittäjälle ehdottoman tärkeä, ja se kannattaakin hankkia silloin, kun on vielä nuori ja terve.

Pysyvän työkyvyttömyyden turvan saaminen edellyttää terveysselvityksen tekemistä sekä Henki-Fenniassa voimassa olevaa tai samaan aikaan otettavaa Henkiturvaa. Pysyvän työkyvyttömyyden turvan korvaus maksetaan, kun vakuutettu on pysyvästi ja vähintään 60-prosenttisesti työkyvytön. Kyseessä on veroton kertakorvaus. Yleensä pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvauksen maksaminen edellyttää vuoden työkyvyttömyyttä, mutta korvaus voidaan maksaa aikaisemminkin, mikäli työkyvyttömyyden pysyvyys on täysin selvää.

Vakavan sairauden turvasta taas maksetaan korvaus, kun vakuutettu on sairastunut johonkin vakuutusehdoissa määriteltyyn sairauteen tai hänelle on tehty jokin ehdoissa määritelty toimenpide. 

Yrittäjän kannattaa ehdottomasti hankkia sekä työkyvyttömyysturva että vakavan sairauden turva, sillä sairastuessa tulot yleensä pienenevät, ja siitä huolimatta kaikki juoksevat kulut kuten lainat täytyy maksaa. Sairauden tai onnettomuuden seurauksena voi tulla myös yllättäviä lisäkuluja esimerkiksi asunnon muutostöistä esteettömäksi.

Kiitos, kun olet asiakkaamme ja tsemppiä jatkoon!

Lue lisää

YrittäjyysYrittäjän vakuutuksetArtikkeliYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet