Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Mitä tehdä, jos sairaus kestää koko elämän?

Mitä tehdä, jos sairaus kestää koko elämän?

31.1.2020

Vakuutus voi olla korvaamattoman tärkeä, kun sairastut pitkäaikaista hoitoa vaativaan sairauteen. Lääkärikäyntien, lääkehoitojen ja tutkimusten aiheuttamat kustannukset voivat kasvaa suuriksi, mutta kattava vakuutus turvaa, että pääset nopeasti hyvään hoitoon.

Fennian korvauspalvelun asiantuntijat Lena Ohvo ja Katja Uus-Leponiemi näkevät työssään paljon pitkäaikaissairauksia koskevia tapauksia. Usein niiden takana vaanivat monille tutut kansantaudit.

– Kroonisilla ja pitkäaikaissairauksilla tarkoitetaan yleensä sydän- ja verisuonitauteja, diabetesta, astmaa ja allergioita, kroonisia keuhkosairauksia, syöpäsairauksia ja muistisairauksia. Myös tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleistyneet, samoin mielenterveyden häiriöt, Lena Ohvo jäsentää.

Uus-Leponiemi kertoo, että moni asiakas on havahtunut siihen, miten vaikeaa voi olla päästä hoitoon julkisen terveydenhuollon piiriin. Kun apua haetaan yksityiseltä sektorilta, myös vakuutusturvaan kiinnitetään enemmän huomiota.

– Kattava vakuutus on asiakkaille nopein reitti hyvään hoitoon. FenniaHoitajan avulla he pääsevät suoraan esimerkiksi erikoislääkärille, minkä lisäksi myös vahinkoilmoitus voidaan tehdä heidän puolestaan. Asiakkaiden ei tarvitse siis jonottaa hoitoonpääsyä tai murehtia kustannuksia, sillä tutkimuksia ja lääkekuluja korvataan suoraan vakuutuksesta. Se tuo merkittävää helpotusta arkeen, Uus-Leponiemi sanoo.

Anna, 30, on sairastanut lapsuudesta asti astmaa, joka vaatii sekä toistuvaa lääkehoitoa että säännöllisiä lääkärikäyntejä. Annan mukaan arki saattaa tuntua vaivattomalta, mutta oireiden pahentuessa avun on syytä olla lähellä.

– Ikuisesti mukana kulkeva sairaus ei tunnu kenestäkään kivalta, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Päivittäisten lääkeannosten kustannuksista huolehtiminen on yksi ulottuvuus, mutta vakuutuksen hyödyt korostuvat erityisesti ajanjaksoina, kun oireet pahenevat, lääkitystä on muutettava ja lisätutkimuksia on tehtävä paljon.

Harva kuitenkaan osaa varautua sairauksiin etukäteen, vaikka terveenä hankitun vakuutuksen myötä voitaisiin säästää paljon rahaa ja vaivaa. Annan mukaan rahaa tärkeämpää onkin se, ettei hänen tarvitse välittää siitä, hoitaako häntä julkinen vai yksityinen hoitolaitos.

– Kun vakuutusturva on kunnossa, hoitoon hakeutumisen kynnys madaltuu merkittävästi. Silloin voi myös rauhassa luottaa siihen, että saa parasta mahdollista hoitoa, vaikka sairaus kestäisikin koko elämän.

Paras keino varautua äkillisten tai pitkäaikaisten sairaustapausten aiheuttamiin kustannuksiin ja hoitokuluihin on Terveyden turva. Terveyden turva on aina ottajansa näköinen ja kokoinen vakuutuskokonaisuus, jonka avulla yksilö voi täydentää esimerkiksi omaa työterveyshuoltoaan tai varautua työkyvyttömyyteen.

Terveyden turva korvaa muun muassa

 • lääkärikäynnit ja lääkkeet

 • lääkärin määräämät tutkimukset, kuten esimerkiksi laboratorio- ja kuvantamistutkimukset sekä mahdolliset leikkaukset

 • lisäksi vakuutuksen perusteella voidaan korvata esimerkiksi fysioterapiaa ja psykoterapiaa tietyin edellytyksin.

Lue lisää

 • Milloin on hyvä aika ottaa henkilövakuutus?
 • Henkilöiden turva
SairausvakuutusKumppanitArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet